Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Το σχέδιο αρπαγής της δημόσιας περιουσίας


Από το Μυστήριο
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επαληθευτούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες περί δημιουργίας μίας εταιρείας holding με έδρα εκτός Ελλάδος, η οποία θα διαχειριστεί το σύνολο των αποκρατικοποιήσεων και της περιουσίας της χώρας και θα εποπτεύεται από ξένους μάνατζερς.
Ότι αποτελεί ράδιο αρβύλα ότι τα χρήματα από τις πωλήσεις θα πηγαίνουν απευθείας στους δανειστές και μόνο ό,τι περισσέψει στο ελληνικό κράτος, χωρίς η ελληνική κυβέρνηση να έχει δικαίωμα άσκησης βέτο για την πώληση περιουσιακών στοιχείων για λόγους εθνικού συμφέροντος.
Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι τα σενάρια αυτά ανήκουν στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας και απορρίπτονται a priori από την ελληνική κυβέρνηση ως εθνικά απαράδεκτα.
Θεωρώ αδιανόητο να γίνει ποτέ αποδεκτό το εν λόγω σχέδιο, όσο αφόρητες και αν είναι οι πιέσεις των δανειστών μας, καθώς τυχόν υλοποίησή του αποτελεί την πλήρη εκχώρηση της εθνικής περιουσίας, η οποία ισοδυναμεί άνευ άλλου με την οριστική πια κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.
Εκείνο όμως που με τρομάζει ότι το εφιαλτικό αυτό σενάριο θα λάβει σάρκα και οστά είναι ότι από το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι σήμερα, όσες φορές διέρρευσε πληροφορία για τα «θέλω» των δανειστών μας, αυτά τα «θέλω» τελικά ικανοποιήθηκαν πλήρως από τις ελληνικές κυβερνήσεις, όσο απαράδεκτα και σκληρά ήταν…
Θέλω να ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ορθώσει το ανάστημά της και θα πει «ΟΧΙ» στην αρπαγή της δημόσιας περιουσίας.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ