Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Σαμαρικοί (+ Μητσοτακικοί) Vs Καραμανλικοί = 1-0


Από το Μυστήριο
Το πρώτο σχόλιο για τον ανασχηματισμό είναι κοινό, φρονώ, για όλον τον κόσμο εκτός Μαξίμου: Αν νομίζουν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος ότι με αυτή την κυβέρνηση που επέλεξαν, αύξησαν τις πιθανότητες να σωθεί η χώρα, είναι μακράν γελασμένοι.
Το δεύτερο αξιοσημείωτο είναι ότι μετά από 20 χρόνια φαίνεται ότι επετεύχθη η "Μεγάλη Ειρήνη" ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και το Μητσοτακικό μπλοκ, με αποτέλεσμα να υπουργοποιούνται οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ναι, αυτός που απέτυχε να εκλεγεί Δήμαρχος Γλυφάδας...).
Κοινός "εχθρός" τους πια, οι πάλαι ποτέ "σκληροί" Καραμανλικοί. Έτσι οι Στυλιανίδης (κυρίως) και Λυκουρέντζος τίθενται με μία κίνηση ματ εκτός κυβέρνησης και παιχνιδιού. Για το ξεκάρφωμα τοποθετήθηκε ο Ανδριανός. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι ποτέ δεν τους έβλεπαν με καλό μάτι οι Σαμαρικοί, αλλά αντιθέτως τους αντιμετώπιζαν με καχυποψία ενόψει της επόμενης ημέρας...
Η έκπληξη φυσικά ήταν η υπουργοποίηση του Άδωνι και μάλιστα στο υπουργείο Υγείας. Προφανώς εκτιμήθηκε ο καθημερινός του αγώνας υπέρ του Σαμαρά σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ, ενώ συγχρόνως έπρεπε να βραβευτούν οι μεταγραφές από το ΛΑΟΣ. Και επειδή δεν ήθελε το ΠΑΣΟΚ να υπουργοποιηθεί ο Βορίδης, προέκυψε ο Άδωνις.
Με τις επιλογές του αυτές ο κ. Σαμαράς είναι προφανές ότι κοιτά για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ.
Όταν δηλαδή τα δύο μπλοκ, ήτοι από τη μια οι Σαμαρικοί με τη συνδρομή μέρους των μητσοτακικών και των μεταγραφών από το ΛΑΟΣ, και από την άλλη ο σκληρός πυρήνας των Καραμανλικών, θα λάβουν θέσεις για την τελική επικράτηση στη ΝΔ.
Πότε; Όχι πάντως τόσο μακρυά, όσο μερικοί νομίζουν...
Υ.Γ. 1ο. Υπάρχουν μέλη της κυβέρνησης και από τα δύο κόμματα που θα μας κάνουν να γελάσουμε πικρά με τα καμώματά τους...
Υ.Γ. 2ο. Είναι σαφές πια ότι η κ. Μπακογιάννη θα είναι η επόμενη Επίτροπος της χώρας.
Υ.Γ. 3ο. Τα τζάκια είχαν την τιμητική τους...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ