Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τα παληκάρια δεν μπορούν


Από το Σεμνό & Ταπεινό
Η στάση Κουβέλη - ΔΗΜΑΡ αποτελεί την πλέον περίτρανη απόδειξη για ποιο λόγο την Ελλάδα δεν πρέπει - και δεν πρόκειται ποτέ - να κυβερνήσουν οι "Αριστερούληδες".
Η "δημοκρατική τους ευαισθησία" εξαντλείται αποκλειστικά και μόνον όταν τους πατήσεις τον κάλο του "κρατισμού". Δε πα' να πνιγούν 1,5 εκατομμύρια άνεργοι του ιδιωτικού τομέα; Αρκεί να μην πειράξουμε τα "ιερά και όσια" της κομματικής μας πελατείας, τους κηφήνες και τους βολεμένους.
Ας αναλογιστούν οι απολυμένοι της ΕΡΤ (και κυρίως όσοι πραγματικά άξιοι είναι μεταξύ αυτών) ότι "πληρώνουν" την αδυναμία και την έλλειψη πολιτικής βούλησης του ΔΗΜΑΡίτη Υπουργού Μανιτάκη να ξαποστείλει 2.000 άχρηστους, τεμπέληδες, βεβαιωμένα επίορκους δημοσίους υπαλλήλους από άλλους οργανισμούς και υπηρεσίες του Δημοσίου.
Ήταν δεδομένο, εξ αρχής για μένα, ότι ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ ήταν πολύ "λίγοι" για να αντέξουν το βάρος της διακυβέρνησης και της λήψης δύσκολων αποφάσεων που συνεπάγονται πολιτικό κόστος. Είναι τόσο "λίγοι", δε, που ούτε καν το στοιχειώδες ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης τους κρατά πλέον στην κυβέρνηση (σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ).
Ασφαλώς και δε θα στεναχωρηθώ που αποχωρεί ο κ. Μανιτάκης ή η κα. Σκοπούλη... Άλλωστε, αυτοί έλαμψαν δια της αδράνειάς τους.
Ούτε θα προβώ σε βαθυστόχαστες αναλύσεις. Η Αριστερά, παραδοσιακά στη χώρα μας, είναι καλή στο μπλα-μπλα και στην Αντιπολίτευση. Αλλά όταν πρέπει να πάρει αποφάσεις που θέλουν "αντίδια" (και τέτοια χρειάζονται για να κυβερνήσεις), γίνονται κότες λιράτες.
Αλλά, όχι!!! Υπάρχει ελπίς...
Ο sexy-Alexis θα έρθει και θα μας σώσει με μία ριζοσπαστικά αριστερή σοσιαλιστική κυβέρνηση.
Για να επαναπροσλάβει, όχι μόνον τους 2.700 τόσους απολυμένους της ΕΡΤ (αν και ακόμη δεν έχει τολμήσει να δεσμευθεί σχετικώς), αλλά και για να προσλάβει ακόμα περισσότερους, εάν χρειάζονται, όπως δήλωσε ευθαρσώς ο κ. Βούτσης (το νέο αγαπημένο μου "πουλέν").
Ε, ρε γλέντια!
ΥΓ Καλά, ο Κουβέλης δεν ήξερε, δε ρώταγε, τουλάχιστον και τον Καρατζαφέρη τι τον περιμένει τώρα;
Σεμνός & Ταπεινός