Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

«ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ



Από το Σεμνό & Ταπεινό
Άπαντες ομνύουμε (υποτίθεται) στην «ανάπτυξη», η οποία θα βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση, και επιδιώκουμε, προς το σκοπό αυτό τις «επενδύσεις», αλλά αποτασσόμαστε των λατομείων, μεταλλείων, αυτοκινητοδρόμων και λοιπών έργων υποδομής, τα οποία ανοίγουν θέσεις εργασίας και θα αποφέρουν κέρδη στο κράτος.

Γιατί; Γιατί υποτίθεται ότι «μπορεί» να επιβαρύνουν το περιβάλλον. Ντάξει, παίδες, δεν πειράζει. Θα πούμε στον Θεό να «φυτέψει» αλλού χρυσό.
Πιέζουν, άπαντες, του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβανομένου, για άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ, προκειμένου η χώρα να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, ίσως και πετρελαίου, που υπάρχουν στο βυθό των θαλασσών μας. Βάζω ό,τι στοίχημα θέλετε, αγαπητοί, πως, όταν έλθει η ώρα να πωληθούν τα πρώτα δικαιώματα εκμετάλλευσης, ο Αλέξης θα ξιφουλκήσει κατά του ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου στα ξένα «αρπακτικά» (εννοείται ότι από αυτά θα εξαιρέσει τον Τζωρτζ Σόρρος !!!). Και όταν (με το καλό) πάνε να στηθούν τα πρώτα τρυπάνια για άντληση των φυσικών αυτών πόρων, είμαι βέβαιος ότι μαζί με το «πράσινο» καραβάκι της GREENPEACE θα καταπλεύσει και ένα ΡΟΖ καραβάκι με τους γνωστούς περιφερόμενους Συριζο-οικολόγους του γλυκού νερού και των μεζονετών στην Φιλοθέη και την Εκάλη.
Κατά τα λοιπά, οι εν λόγω κύριοι, ενώ υποτίθεται ότι προστατεύουν το περιβάλλον, αντιτάσσονται σε κάθε επένδυση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, τουτέστιν πολεμούν κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία για επενδύσεις στην «πράσινη» ενέργεια... Για να μη θυμηθώ τα καραγκιοζιλίκια της Κερατέας... Ε, Αλέξη;
Όλοι ισχυρίζονται ότι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας αποτελεί όρο απαράβατο για τις επενδύσεις, αλλά για να καταφέρει ο καπετάν Κωνσταντακόπουλος να κτίσει το «κόσμημα» COSTA NAVARINO, έπρεπε να παλέψει 10 χρόνια με το γνωστό τέρας της γραφειοκρατίας του Ελληνικού Δημοσίου, στο οποίο περιφέρονται ασκόπως μερικές δεκάδες χιλιάδες πρώην πράσινοι και νυν ροζ κηφήνες!!!
Όλοι προσομοιάζουν τον τουρισμό με τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, αλλά κάποια ροζ παιδάκια αντιδρούν π.χ. σε κάθε σχέδιο για κατασκευή γηπέδων γκολφ, που θα ανεβάσουν το επίπεδο του παρεχόμενου προϊόντος... Προφανώς γι’ αυτούς τουρισμός είναι μόνο ταγάρι, σαγιονάρα και σακίδιο στην πλάτη...
Όλοι θέλουν η Ελλάδα να αποτελέσει κρίσιμο «παίχτη» στο διαμετακομιστικό εμπόριο, λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής της θέσεως, αλλά κάποτε θέλανε να διώξουν τον Κινέζο από το λιμάνι του Πειραιά, γιατί χάλαγε τη μανέστρα στους συνδικαλισταράδες που γράφανε υπερωρίες 300 ημέρες το χρόνο.
Είναι λοιπόν προφανές, ότι για κάποιους «ανάπτυξη» ισοδυναμεί μόνο με προσλήψεις στο δημόσιο. Το έργο αυτό το είδαμε πριν από 30 χρόνια, γι’ αυτό και σήμερα υφιστάμεθα τις συνέπειές του.
Ας δώσει ο καλός Θεός της Ελλάδας να μη το ξαναδούμε στο μέλλον..., Αλέξη!
Υ.Γ.1 : Τώρα που «έφυγε» ο Τσάβες, από ποιον θα φέρουν τσάμπα πετρέλαιο ο Αλέξης και η Ρένα Δούρου;
Υ.Γ.2: Την ώρα που η ανεργία καλπάζει στο 30%, κάποιοι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Χαλκιδικής παραιτούνται, εκόντες – άκοντες, από τη δουλειά τους, γιατί κάποια καλόπαιδα τους στοχοποιούν και τους προπηλακίζουν στα καφενεία του χωριού τους. Εύγε και πάλι Σύντροφοι.
Υ.Γ.3: Επειδή πολύ μας έχει σκοτίσει τον κουνενέ ο Αλέξης με τη ρητορική του κατά των «διαπλεκομένων» (θυμήθηκε και τους νταβατζήδες προχθές), ας μας πει την άποψή του για τη γνωστή σχέση του πολύ γνωστού επιχειρηματία με τον ΟΠΑΠ και τις περίφημες κρυφές συμβάσεις.
Σεμνός & Ταπεινός