Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Μέγας Καζαμίας 2013 (Α΄ Μέρος)


Από την Αλογόμυγα
Ιανουάριος
Η επαναγορά ομολόγων απέβη απολύτως επιτυχής και σύμφωνα με τη νέα απόφαση του Eurogroup, η δόση που ήταν να δοθεί στην Ελλάδα το Νοέμβριο, θα δοθεί τελικά κανονικότατα το Μάρτιο.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει τη διεξαγωγή και νέου συνεδρίου, προκειμένου να αποφασισθεί εάν ο Πέτρος Τατσόπουλος δικαιούται έκτακτης κομματικής επιχορήγησης για την αγορά προφυλακτικών σε τιμές χονδρικής από τη Βολιβία. Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαψεύδει τη λήψη περαιτέρω μέτρων και απλά ανακοινώνει τους νέους φορολογικούς συντελεστές που πλέον θα ανέρχονται στο 93%. Η Άννα Διαμαντοπούλου διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ και ιδρύει νέα πολιτική κίνηση με το όνομα Π.Ι.Κ.Σ.Η. (Πανελλήνιο Ίδρυμα Κομμένων Σοσιαλιστών Ηπείρου).

Φεβρουάριος
Η Χρυσή Αυγή προτείνει τη κατάργηση του Φεβρουαρίου, καθότι αποτελεί «κουτσό» μήνα και ως εκ τούτου υπάρχουν έντονες αμφιβολίες ως προς την ελληνικότητά του. Ο Υπουργός Οικονομικών ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, αλλάζει βαφή στα μαλλιά του, ενώ η ένωση Ελλήνων Κομμωτών επιδοκιμάζει τη γενναία αυτή πράξη με παρεμβάσεις στο ξένο τύπο.
Ο Ολυμπιακός διαλύει τη Φλαμουρτάρι (εντός έδρας) με το επιβλητικό σκορ 1-0 και συνεχίζει ακάθεκτος τη ξέφρενη πορεία του στο Europa League. Ο Δημήτρης Βιντιάδης ανακοινώνει πως από μέρα σε μέρα αναλαμβάνει τις τύχες της ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός (ξανά) προσλαμβάνει το Φερέιρα με προσωπική απόφαση του Προέδρου Γιάννη Αλαφούζου.

Μάρτιος
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ, λόγω της διαφωνίας του σχετικά με τα νέα χρώματα του WC της Ιπποκράτους και ιδρύει τη πολιτική κίνηση Λ.Η.Κ.Σ.Η.(Λαϊκό Ηγεμονικό Κίνημα Σοσιαλιστικής Ημιμάθειας). Ο Πέτρος Τατσόπουλος πρωταγωνιστεί σε ροζ ταινία του Δημήτρη Σειρηνάκη και τα έσοδα προσφέρονται στο φιλανθρωπικό σωματείο «Η φωλιά της αριστερής μπουλούς». Στο μεταξύ ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει με τον Υπουργό Οικονομικών στις Βρυξέλλες προκειμένου να διαπραγματευθούν την εκταμίευση της δόσης που ήταν να δοθεί το Νοέμβριο και αναβλήθηκε για το Δεκέμβριο, οπότε και αναβλήθηκε για το Μάρτιο. Κατά την απουσία τους, οι Τροϊκανοί καταφθάνουν στην Ελλάδα με ένα νέο πακέτο μέτρων, που μεταξύ άλλων προβλέπει τη φορολόγηση του Μάρτη που φοράνε τα παιδάκια στο χέρι, την απόλυση 600.000 δημοσίων υπαλλήλων, τη μείωση των συντάξεων στα 82 € και την επιβολή έκτακτης εισφοράς στους Ιδιοκτήτες ακινήτων με το συμβολικό τίτλο «Σπίτι ήθελες; Πλέρωνε τώρα…»
Δυστυχώς μετά από μία σφαγιαστική διαιτησία ο Ολυμπιακός αποκλείεται από τη Φλαμουρτάρι, αφού παρά το ευνοϊκό σκορ του πρώτου αγώνα και την ηρωική προσπάθεια των παικτών, η Φλαμουρτάρι πετυχαίνει 3 τέρματα, ολοκληρώνοντας, προκλητικά, τον αγώνα με 11 παίκτες! Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και απομακρύνει, δια της βίας, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε ξεμείνει από το προηγούμενο συνέδριο, πάνω στο βήμα και αγόρευε ακόμα…

Απρίλιος
Η Αλέκα Παπαρήγα παραδίδει την ηγεσία του κόμματος στο Θανάση Παφίλη, ο οποίος σε μία άκρως επίκαιρη και συγκινητική τελετή αποκαθιστά τη μνήμη του γνωστού Καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Πέρδικα. Με αφορμή αυτή τη καθοριστικής σημασίας κίνηση, το ποσοστό του Κόμματος εκτοξεύεται από το 2,034% στο 2,035%, αφού σύσσωμη η οικογένεια του πάλαι ποτέ διαγραμμένου Καπετάνιου Πέρδικα, επιστρέφει στο Κόμμα. Στο μεταξύ ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίζει να παρατήσει την έδρα στο Harvard, το οποίο προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη μεγάλη απώλεια, προσλαμβάνει στη θέση του τον Χιμπαπτζή Μπόζο.
Στα μέσα του μηνός, η Χρυσή Αυγή καταθέτει επίσημο αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να συμπεριληφθούν στο επίσημο λεξικό της ελληνικής γλώσσας οι καθιερωμένες πλέον λέξεις «Ουγκ», «Εγέρθητο» και «Μπουμ». Ο δε Ηλίας Κασιδιάρης ψηφίζεται ως ο πιο sexy άνδρας της χρονιάς και βραβεύεται σε μία σεμνή τελετή από τον ομοϊδεάτη του Απόστολο Γκλέτσο (τον ξάδερφο του ξαδέρφου…)
Στο ΠΑΣΟΚ, με απόφαση του Προέδρου, διαγράφεται και ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος ιδρύει τη πολιτική κίνηση Τ.Ι.Σ.ΒΟ.Υ.  (Τέως Ίδρυμα Συνταξιούχων Βουλευτών Υπέργηρων). Ο Πρωθυπουργός παραμένει στις Βρυξέλλες και ανακοινώνει πως από μέρα σε μέρα αναμένεται η εκταμίευση της δόσης που ήταν να δοθεί το Νοέμβριο και αναβλήθηκε για το Δεκέμβριο, οπότε και (ξανά) αναβλήθηκε για το Μάρτιο, οπότε και αναβλήθηκε για τον Απρίλιο.

Μάιος
Ο Θανάσης Παφίλης παραιτείται και η Αλέκα Παπαρήγα αναλαμβάνει εκ νέου τη προεδρία του κόμματος για τα επόμενα τριάντα έτη. Ο Πάνος Καμμένος διορίζει το Παύλο Χαϊκάλη αντιπρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αναλαμβάνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο παιδικό κανάλι 06.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ΔΕΝ, επαναλαμβάνω, ΔΕΝ διαγράφει κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και η Όλγα Τρέμη μιλάει ανοικτά πλέον για δυναμικό come-back του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, ενώ δάκρυα χαράς κυλάνε στα μάτια του Μανώλη Καψή και του Ιορδάνη Χασαπόπουλου.
Η ΑΕΚ φθάνει τους 15 βαθμούς στο Πρωτάθλημα, ενώ ο Δημήτρης Βιντιάδης ανακοινώνει πως έχει αναθέσει σε ομάδα ορκωτών λογιστών να ξεσκονίσουν για 32η φορά τα οικονομικά της ΠΑΕ, προκειμένου να αποφασίσει εάν τελικά θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία αποχωρεί από το Πρωτάθλημα, ενώ η ΕΠΟ αποφασίζει να απονείμει προκαταβολικά τα επόμενα 35 πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό μετά από παρέμβαση-φωτιά του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η Χρυσή Αυγή δε συμμετέχει στον εορτασμό του Πάσχα, καθότι πρόκειται για εβραϊκή γιορτή, άσε που τα αυγά είναι κόκκινα, άρα κομμουνιστικά. Ο Αλέξης Τσίπρας αναθέτει στη Ρένα Δούρου τη διοργάνωση του καλοκαιρινού camp του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αναζητηθούν νέα ταλέντα. Έντρομες οι Ελληνίδες μανάδες κρύβουν τα παιδιά τους στις αποθήκες με το κάρβουνο, φοβούμενες τον «εκσυριζαϊσμό».

Ιούνιος
Επιτέλους εκταμιεύεται η δόση που ήταν να δοθεί το Νοέμβριο και αναβλήθηκε για το Δεκέμβριο και ξανά αναβλήθηκε για το Μάρτιο, οπότε και αναβλήθηκε για τον Απρίλιο, οπότε και αναβλήθηκε για τον Ιούνιο. Μόνο που… το Eurogroup εγκρίνει τελικά την εκταμίευση μέρους του ποσού των 44 δις. και πιο συγκεκριμένα την εκταμίευση του ποσού των 350 €, προκειμένου να βγάλουν εισιτήρια επιστροφής για την Αθήνα ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών. Ευτυχώς όμως, παραμένουμε στο Ευρώ…
Στο μεταξύ, η Χρυσή Αυγή διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «αδερφές και παλληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια», όπου διδάσκονται σύγχρονες μορφές αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης όπως, παλούκωμα και επάλειψη με πίσσα και πούπουλα.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προτείνει στο Δ.Σ. του Ολυμπιακού την εξαγορά της Φλαμουρτάρι, προκειμένου να απαλλαγεί από το εν λόγω μεγαθήριο, που κάθε φορά βάζει ταφόπλακα στα ευρωπαϊκά όνειρα του Θρύλου, ενώ ο Δημήτρης Βιντιάδης δηλώνει πως θα επανεξετάσει την είσοδό του στη ΠΑΕ ΑΕΚ από Σεπτέμβριο, αφού επιστρέψει από τις θερινές του διακοπές με τον Κιθ Χάρις στις Μπαχάμες.
Κατά τα λοιπά, το θερινό camp του ΣΥΡΙΖΑ αναβάλλεται, λόγω έντονου διαπληκτισμού ανάμεσα στο Παναγιώτη Λαφαζάνη και το Δημήτρη Παπαδημούλη, αφού ο μεν πρώτος επιμένει η είσοδος να καταβάλλεται σε δραχμές ενώ ο δεύτερος σε ευρώ.
Το ΠΑΜΕ αποκλείει όλα τα λιμάνια, όλους τους σταθμούς και όλα τα αεροδρόμια, ενώ ολίγοι τολμηροί τουρίσται που τόλμησαν να αποβιβασθούν νύχτα στο Λαύριο, συνελήφθησαν από αποσπάσματα των ΚΝΑΤ και εκτελέσθηκαν πάραυτα με κατάποση ποτάσας.
Συνεχίζεται...
Η Αλογόμυγα