Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Για μια νέα Μεγάλη Ιδέα



Από το Μυστήριο
Τα στατιστικά στοιχεία αποτυπώνουν την πλήρη κατάρρευση της οικονομίας. Φέτος η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 7,2%, ενώ για το 2013 προβλέπεται ύφεση κατά τουλάχιστον 4%.
Το 2013 θα είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά με συνεχή ύφεση, «κατόρθωμα» που έχουν να επιδείξουν μόνο κάποιες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Από το 2008 (χρονιά που ξεκίνησε η ύφεση, έστω και οριακά) μέχρι και το 2013, το ΑΕΠ της Ελλάδος θα έχει μειωθεί κατά 25%. Μόνο την περίοδο της Κατοχής η χώρα είχε βρεθεί ενώπιον τέτοιας οικονομικής λαίλαπας.
Η ανεργία καλπάζει με 25%, ενώ στους νέους 18-30, ένας στους δύο είναι άνεργοι. Στα ποσοστά αυτά της ανεργίας δεν συνυπολογίζονται όμως όσοι επιχειρηματίες ή ελεύθεροι επαγγελματίες έχασαν την δουλειά τους και τώρα κλείνονται στο σπίτι τους γεμάτοι ντροπή, απελπισία και θυμό.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012 το ποσοστό των Ελλήνων που μετανάστευσαν στην Γερμανία αυξήθηκε κατά 80% σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία.
Όμως ακόμη κι αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν επαρκούν για να δείξουν το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που γνωρίζει η χώρα, αλλά και των εγκληματικών ευθυνών (ποινικών και πολιτικών) όσων άσκησαν οιαδήποτε μορφή διοίκησης τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Η Ελλάδα, οι Έλληνες χάνουν κάθε ημέρα την εργασία τους, την ψυχική ακόμη και τη σωματική τους υγεία, την ελπίδα, το ηθικό τους.
Ειλικρινά δεν πιστεύω πια ότι είτε έλθουν τα 31,5 δισ., είτε 44 δισ., είτε 100 δισ. ακόμη, η κατάσταση πρόκειται να αλλάξει. Κι αυτό γιατί τα χρήματα αυτά είναι δανεικά, τοκοφορούνται, και φυσικά κάποια στιγμή θα χρειαστεί να επιστραφούν πίσω στους δανειστές μας. Δεν είναι δικά μας. Δεν είναι χρήματα που παρήχθησαν από τους Έλληνες, δεν αποτελούν πλούτο της χώρας.  
Μας δανείζουν τα χρήματα αυτά και μάλιστα με όρους σκληρούς και δυσβάστακτους, δεν μας τα χαρίζουν. Και κυρίως μας δόθηκαν προκειμένου να αποπληρώσουμε τα προηγούμενα δανεικά.
Δεν χωρούν πανηγυρισμοί επειδή τάχα «πετύχαμε» να μας χορηγήσουν κι άλλα δανεικά χρήματα. Πόσω μάλλον όταν ήδη οι δανειστές μας απαιτούν νέα σκληρότερα μέτρα, νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό.
Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα αντίστοιχα με εκείνα που αποφασίστηκαν με τα προηγούμενα μνημόνια. Για τον πολύ απλό, απλούστατο λόγο θα έλεγα, ότι ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση δεν θα καταφέρει ούτε καν να τα φέρει στην Βουλή. Δεν θα μπορέσει να σταθεί ούτε για λίγες ώρες.
Έτσι πια, το μείζον ζήτημα είναι πως θα οργανωθούμε και θα καταφέρουμε να ξαναστήσουμε την χώρα όρθια υπό αυτές τις τραγικά δύσκολες συνθήκες. Πως θα πετύχουμε να ξαναδώσουμε ελπίδα και όραμα στους Έλληνες για μια πραγματικά νέα Ελλάδα.
Πως θα ενισχυθούν οι νέοι επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν χωρίς την ανάγκη του πελάτη – Κράτους.
Πως θα επιτευχθεί το Δημόσιο να είναι μικρό, ευέλικτο και να υπηρετεί τον πολίτη.
Πως θα διαπαιδαγωγηθούν οι νέες γενιές των Ελλήνων προκειμένου κατ’ αρχήν να αγαπήσουν ξανά την Ελλάδα και κατόπιν να προετοιμαστούν ηθικά και πνευματικά προκειμένου να αναλάβουν τα ηνία της και να την καταστήσουν ξανά ηγήτορα των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.
Χρειάζεται σχέδιο, όραμα, ανθρώπους και κυρίως να ξαναβρούμε μια νέα Μεγάλη Ιδέα για μια Ελλάδα ισχυρή παντού.  
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ