Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Πότε ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να μεταλλαχθεί σε ΠαΣοΚ


Από τον SA
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει να μεταλλαχθεί σε ΠαΣοΚ, επειδή μερικές εκατοντάδες στελέχη του ή και ένα πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις προέρχονται απ'το "κίνημα".

Αλίμονο κιόλας αν τα κόμματα ή οι πολίτες έπρεπε να προέρχονται από παρθενογένεση. Εξάλλου, αποτελεί μέγιστη υποκρισία να μέμφεται ειδικά η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτό τον λόγο δεδομένης της προέλευσης πολλών στελεχών και ψηφοφόρων της. Και ας μην πιάσουμε την προέλευση κάποιου μέρους της δεξιάς παλαιότερα γιατί θα χαθούμε και δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να μεταλλαχθεί σε ΠαΣοΚ όταν, μεταξύ άλλων, τα πρόσκαιρα οφέλη του λαϊκισμού και της δημαγωγίας θα έχουν μεγαλύτερη σημασία απ' την κατάστρωση ενός σχεδίου και μιας ολοκληρωμένης σοβαρής πρότασης για την διακυβέρνηση της χώρας.
Όταν ο τραμπουκισμός, οι απειλές για λιντσαρίσματα και άλλες ασχήμιες θα υποκαταστήσουν τον διάλογο και τον σεβασμό της αντίθετης άποψης.
Όταν ο ανάπηρος θα αποκαλείται χλευαστικά "κουτσός".
Όταν οι πολιτιστικές αξίες και η κουλτούρα της αριστεράς θα υποχωρούν μπροστά στα κατώτερα ένστικτα, όταν η ύπαρξη και έκφραση αντίθετης άποψης εξ αριστερών θα θεωρείται "εξυπηρέτηση των σχεδίων της δεξιάς", "προδοσία του λαού" και "χαμένη ψήφος", όταν η εξουσία θα γίνει αυτοσκοπός και όταν όλα τα παραπάνω θα γίνονται ανεκτά ακόμη και απ'τον παραδοσιακό κορμό που υπήρχε πριν το 3,5% γίνει βουβάλι.
SA