Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ !




Από το Σεμνό & Ταπεινό
Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, τα οποία δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες της προηγούμενης Κυριακής, το 56% των ελευθέρων επαγγελματιών δήλωσαν εισοδήματα για το έτος 2011 μέχρι 5.000 ευρώ, ενώ το 84% των ελευθέρων επαγγελματιών δήλωσε εισοδήματα μέχρι και 20.000 ευρώ …
Αυτό, ασφαλώς, δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν … Αυτό που, πράγματι, πρέπει να προκαλεί έκπληξη είναι ότι πέντε (5) ελεύθεροι επαγγελματίες (από τους 350.000 συνολικά εν Ελλάδι) δήλωσαν εισόδημα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και εξ αυτών ένας (1) δήλωσε περίπου 1,3 εκατομμύρια !!!
Αυτοί, μάλλον, πρέπει, κατά δήλωσή τους, να είναι και οι πιο «πλούσιοι» πολίτες της χώρας, γι’ αυτό θα πρέπει το κράτος να τους στήσει αγάλματα στις κεντρικές πλατείες ανά την επικράτεια, να ονοματοδοτήσει κεντρικές λεωφόρους και να τους ανακηρύξει εθνικούς ευεργέτες, αλά Ιωάννη Βαρβάκη, που είναι και της «μοδός», λόγω της γνωστής ταινίας.
Τώρα, βέβαια, τα ερωτήματα που ευλόγως εγείρονται σε κάθε νοσηρό εγκέφαλο (όπως π.χ. του ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ) είναι αν, πράγματι, οι εν λόγω φορολογούμενοι επέδειξαν ανιδιοτελή ειλικρίνεια κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, αν δήλωσαν τα ποσά αυτά διότι, για κάποιον λόγο, δεν μπορούσαν να τα αποκρύψουν (π.χ. παροχή υπηρεσιών προς νομικά πρόσωπα) ή αν τα ποσά που μπόρεσαν, ενδεχομένως, να αποκρύψουν είναι υπερ-πολλαπλάσια των δηλωθέντων …. Ή μήπως είναι απλά μακάκες;;;
Εις θεός ξέρει ποία είναι η αλήθεια.
Η ουσία, όμως, είναι ότι από τα στοιχεία του Υπουργείου προκύπτει ότι, για άλλη μία φορά, το βάρος της φορολόγησης έπεσε στις πλάτες των μισθωτών, οι οποίοι και κατέβαλαν το συντριπτικά μεγαλύτερο αναλογούν ποσοστό (αλλά και σε απόλυτους αριθμούς) φόρων.
Όλα τ’ ανωτέρω ασφαλώς, τα αναφέρω εξ αφορμής των πρόσφατων γελοιωδών περιστατικών που έλαβαν χώρα γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα των 32, τη λίστα των 52.000, τη λίστα του Σίντλερ κ.ο.κ.
Όλα αυτά συνιστούν, απλώς, μία ακόμα απτή απόδειξη ότι το κράτος αυτό και δεν θέλει και δεν μπορεί να επιβάλει τη νομιμότητα και την ισονομία.
Τούτο έχει γίνει, πλέον, κτήμα και απόλυτη συνείδηση στους Τροϊκανούς, οι οποίοι και απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τα περίφημα προτεινόμενα από την Κυβέρνηση μέτρα «περιστολής δημοσίων δαπανών», «δημοσιονομικής εξυγίανσης», «φορολογικής μεταρρύθμισης» και λοιπά μπαρμπούτσαλα και εμμένουν στην γνωστή δοκιμασμένη συνταγή της άγριας φορολόγησης (άμεσης και έμμεσης) των γνωστών «υποζυγίων».
Αλλά, το έχουμε επανειλημμένα πει και το επαναλαμβάνουμε, όσο κουραστικοί και αν γινόμαστε: Το πρόβλημα της χώρας είναι προεχόντως πολιτικό … Και με τον όρο αυτό δεν εννοούμε ότι πάσχουν μόνον τα κόμματα και οι πολιτικοί, αλλά ασθενεί – και μάλιστα βαρύτατα - μία κοινωνία ολόκληρη, η οποία άγεται και φέρεται από φωνασκούντες δήθεν υπερπατριώτες, από ιεροκήρυκες του «κινήματος δεν πληρώνω» και από «νέο-αντιστασιακούς» του γλυκού νερού, βλέποντας, ούτω, το δέντρο, αλλά χάνοντας το δάσος …
Καλές αγωνιστικές κινητοποιήσεις …. Αναμένω να δω τον όγκο, το πλήθος και το πάθος με ιδιαίτερη αγωνία …
Αγωνιστικά!
Σεμνός & Ταπεινός