Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μυρίζει μπαρούτι…



Από τον Μυστήριο 
Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, αύριο δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα ενόψει των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων στο κέντρο των Αθηνών. Εξάλλου τα αυριανά αποτελούν τα «προεόρτια», την πρόβα τζενεράλε για όσα ακολουθήσουν αμέσως μετά την ανακοίνωση του πακέτου – τρομάρα τους – των 11 και πλέον δις.

Έτσι άπαντες τίθενται στην αφετηρία εκκίνησης και προετοιμάζονται για τον πιο κρίσιμο μήνα της μεταπολίτευσης.
Από το πρωί αυτοκίνητα με ντουντούκες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον κόσμο να κατέβει στις πορείες που θα διοργανώσει το κάθε κόμμα. Φαίνεται ότι όλα τα κόμματα της Αριστεράς επιθυμούν να δώσουν δυναμικό παρόν στις αυριανές συγκεντρώσεις προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να κεφαλαιοποιήσουν την επαναστατικότητα που θα επιδείξουν.
Θεωρώ επίσης δεδομένο ότι αν όχι αύριο, κάποια στιγμή θα επιδιώξει να κατέβει προς το Σύνταγμα και η Χρυσή Αυγή σε μαζικούς αριθμούς, εγχείρημα καθ’ όλα δύσκολο να ευοδωθεί λόγω των σημείων του κέντρου από τα οποία θα χρειαστεί πρώτα να διέλθει ξεκινώντας από τα γραφεία της. Το πιο πιθανό είναι ότι κάπου στην πορεία θα λάβει χώρα η μεγάλη σύρραξη…
Επί πολλούς μήνες κατόπιν σχεδίου και κυρίως οδηγιών από τα «μεγάλα αδέλφια» τους, τα «καλόπαιδα» των Εξαρχείων είχαν αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να μην συνδέονται με τις πράξεις βίας των Χρυσαυγιτών και «αμαυρωθεί» η επανάσταση του προλεταριάτου. Αύριο όμως, βλέπω να τελειώνει το όποιο μορατόριουμ και οι κουκουλοφόροι να αναλαμβάνουν δράση. Θα το δουν σαν αγώνα προετοιμασίας που δίνουν οι ομάδες το καλοκαίρι…
Η πιο σημαντική όμως παράμετρος για όσα πρόκειται να συμβούν αύριο ή στο επόμενο διάστημα, αποτελεί η βουβή μέχρι σήμερα αντίδραση όλων εκείνων που έχουν πληγεί τα τελευταία δύο χρόνια από την φορομπηχτική λαίλαπα, και πλήττονται εκ νέου από τα νέα αντιλαϊκά, άδικα και το ίδιο αναποτελεσματικά μέτρα.
Αυτός ο απλός κόσμος σιχαίνεται την βία και την καταστροφή. Είναι όμως στα όριά του, αν δεν τα έχει υπερβεί κιόλας. Εύκολα λοιπόν χειραγωγείται σε συνθήκες όχλου και προβοκάτσιας από εκείνους που έχουν «σπουδάσει» τη σπέκουλα.
Καθώς λοιπόν ο κόσμος αυτός βλέπει τον κόσμο του να χάνεται, το βίος του να καταστρέφεται, και κυρίως να μην του χαρίζουν ούτε ένα σημάδι ελπίδας, δεν θέλει πολύ για να αντιδράσει βίαια. Ή καλύτερα μάλλον, πολύ λίγο θέλει…
Από εκείνη τη στιγμή θα αρχίσουν όλα…
Υ.Γ. Θα διακινδυνέψω μία πρόβλεψη. Αν τελικά αποφασιστεί να δοθεί στην Ελλάδα η δόση των 31 δις, δεν θα δοθεί εφάπαξ όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο. Θα δοθεί τμηματικά και κατόπιν ελέγχου της Τρόικας. Οπότε, καθώς τα χρήματα θα έρχονται τμηματικά, η επιχειρηματολογία περί δημιουργίας ρευστότητας στην αγορά θα πάει περίπατο, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα έχουμε το μπαμπούλα της Τρόικα. Βλέποντας την κατάσταση της χώρας οι Ευρωπαίοι επουδενί δεν επιθυμούν να δανείσουν 31 δις, αφού είναι σχεδόν πεπεισμένοι ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Έτσι δεν θέλουν να ρισκάρουν δανείζοντάς μας ένα τόσο μεγάλο ποσό.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ