Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ



(Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στις 16.12.2008)

Από τον Μυστήριο
Κυρίες και Κύριοι, το ύστατο χαίρε εις τον τέως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, απεύθυνε εχθές η Κύπρος και η Ελλάδα.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν ο τελευταίος μεγάλος ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτικός, εφάμιλλος ίσως του ακόμη και του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Τόσο η πλούσια πολιτική δράση του υπέρ της Ενώσεως Ελλάδος και Κύπρου, όσο κυρίως η ανδρίκια και πατριωτική στάση του απέναντι εις το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν, χαρίζουν εις τον Τάσσο την ένταξη εις το πάνθεον των μεγάλων του Ελληνισμού.
Όταν οι Η.Π.Α., η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Μεγάλη Βρετανία, αλλά και οι ημεδαποί υπηρέτες αυτών, πίεζαν ασφυκτικά τον Τάσσο να ενδώσει και να αποδεχθεί ένα σχέδιο κομμένο και ραμμένο υπέρ των συμφερόντων των Τούρκων και Τουρκοκυπρίων νομιμοποιώντας επί της ουσίας την τούρκικη εισβολή και τις θηριωδίες που διέπραξαν, εκείνος είπε το μεγάλο ΟΧΙ εις όλους αυτούς. Ήξεραν όλοι τους ότι εάν ο Τάσσος αποφάσιζε να ταχθεί υπέρ του σχεδίου, μετά βεβαιότητας θα επηρέαζε θετικά την πλειοψηφία των Κυπρίων.
Εις την ιστορία θα μείνει η φράση του ότι παρέλαβε κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο και δεν θα παραδώσει κοινότητα.
Αλήθεια πόσες φορές εις την πρόσφατη ιστορία Έλλην πολιτικός είχε την τόλμη και το θάρρος να πάει κόντρα εις όλους τους ανωτέρω προασπίζοντας τα ελληνικά δίκαια. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να ξανασυμβεί εις το μέλλον αυτό;
Αλησμόνητες θα μείνουν επίσης οι κινδυνολογίες των εν Ελλάδι και Κύπρω μισθοφόρων και φερέφωνων που έκραζαν πριν το δημοψήφισμα ότι τυχόν απόρριψη του σχεδίου θα επέφερε με μαθηματική ακρίβεια την καταστροφή της Κύπρου. Πέντε σχεδόν έτη μετά η Κύπρος είναι πιο ισχυρή από ποτέ, μέλος πια της Ε.Ε. Αυτό δηλαδή που φοβόντουσαν όλοι εκείνοι οι κερματοδέκτες που «προφήτευαν» δολίως πριν από το δημοψήφισμα τρέχοντας από κανάλι σε κανάλι.
Οι Κύπριοι όμως δεν του φέρθηκαν όπως έπρεπε, δεν τον τίμησαν ως όφειλαν. «Τιμώντας» τα χείριστα των ελληνικών χαρακτηριστικών τον καταψήφισαν εις τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές αποκλείοντάς τον ακόμη και από τον δεύτερο γύρο. Ο Τάσσος είχε την τύχη πολλών άλλων μεγάλων Ελλήνων που ο Ελληνικός λαός τους ξέχασε και τους απαξίωσε, καίτοι λίγο καιρό πριν τους αποθέωνε για τις υπηρεσίες που προσέφεραν εις το Έθνος.
Εις την κηδεία του Τάσσου παρευρέθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος. Ήταν δηλαδή εκεί και εκείνοι που είχαν απαιτήσει ανερυθριάστως να εγκριθεί το σχέδιο Ανάν και είχαν χαρεί για την εκλογική αποτυχία του Τάσσου για την οποία είχαν υπογείως ραδιουργήσει.
Η Κύπρος, αλλά και ο Ελληνισμός του οφείλει πολλά.
Αιωνία του η μνήμη.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ