Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Περί του μεταναστευτικού


Από τον SA
Με τις δηλώσεις του Δένδια για το μεταναστευτικό συμφωνώ. Όπως επίσης και μ' αυτό περί του μεγαλύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, που είναι η ασφάλεια, πάνω και απ' την οικονομία, αν και τα δύο εν πολλοίς αλληλοκαλύπτονται.
Πριν μερικά χρόνια η Αθήνα ήταν μια απ'τις πιο ασφαλείς πρωτεύουσες του κόσμου. Όταν στην ΝΥ και στο Παρίσι δεν έβγαινες απ'το σπίτι όταν νύχτωνε, στην Αθήνα δεν κλείδωνες καν. Όλοι αντιμετώπισαν και σχεδόν εκμηδένισαν το πρόβλημα, την στιγμή που στην Αθήνα δεν μπορείς πλέον να κυκλοφορήσεις. Αυτό είναι μια πραγματικότητα, που, όσοι δεν την αντιλαμβάνονται, είτε δεν μένουν στην Αθήνα, είτε είναι εκτός πραγματικότητας.
Και βέβαια το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι αλλοδαποί, αλλά γενικά η εγκληματικότητα. Αυτό πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα γιατί απειλεί τα θεμέλια της κοινωνίας. Και το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ευφυολογήματα, ούτε με αμπελοφιλοσοφίες, ούτε με λουλούδια και ανακοινώσεις να πιαστούμε χέρι χέρι και να στήσουμε χορό, ούτε με παρακρατικές ακροδεξιές ομάδες κρούσης που παραβιάζουν τον νόμο και προσβάλλουν τον πολιτισμό μας.
Στην όλη κατάσταση βέβαια τεράστια ευθύνη φέρει και η Ε.Ε. Η πάταξη της εγκληματικότητας, είναι η υπ'αριθμόν 1 προτεραιότητα και υποχρεώση του Κράτους απέναντι στους πολίτες του, στην ιστορία και στο μέλλον του τόπου. Ορισμένοι, βέβαια, παραμένουν κολλημένοι στις ιδεοληψίες, στο φανατισμό τους και στην ασφάλεια των Βορείων Προαστίων και των ακριβών περιοχών, αρνούμενοι να αντιληφθούν την καθημερινότητα των υπολοίπων που είναι για αυτούς κάτι κατώτερο, που του κολλάμε και μια ταμπέλα κατά το δοκούν.
SA