Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Και το "καμάρι" γράφει σε greeklish...



Από τον SA
Πραγματοποιήθηκαν τόσες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις", "εκσυγχρονίστηκαν" τόσες φορές τα σχολικά εγχειρίδια,
ξόδεψαν οι γονείς και κηδεμόνες ένα κάρο λεφτά για τα καλύτερα σχολεία ή/και τα φροντιστήρια και τελικά το καμάρι κατάντησε να γράφει με greeklish, με κομμένες ακατανόητες λέξεις και να αδυνατεί να γράψει μια φράση χωρίς 50 ορθογραφικά και 20 συντακτικά τερατουργήματα (και ας μη μιλήσουμε για το επίπεδο γνώσης στοιχειωδών πραγμάτων γιατί θα κλάψουν μανούλες).
Αλλά, προς Θεού, δεν φταίει το παιδί. Η κακούργα η κοινωνία φταίει και η "εντατικοποίηση" της εκπαίδευσης. Το παιδί δεν φταίει ποτέ άλλωστε…
Υ.Γ. Θυμάμαι που αναλύαμε στο μάθημα της έκθεσης τις αιτίες για την παρατηρούμενη αδυναμία έκφρασης ή τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη στη χρήση της γλώσσας. Ένας, λοιπόν, απ’ τους λόγους, σύμφωνα με τους τότε "εγκεφάλους" (ευτυχώς όχι απ’ τους κυριότερους λόγους σύμφωνα με τους "εγκεφάλους"), ήταν η ολοένα αυξανόμενη χρήση του τηλεφώνου που αντικατέστησε την αλληλογραφία ως μέσο επικοινωνίας κι έτσι δεν υπήρχε συχνή τριβή με τον γραπτό λόγο, όπως παλαιότερα! Τουλάχιστον το διαδίκτυο φανέρωσε την ανοησία του επιχειρήματος.
SA