Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΨΗ: Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση με τους ικανούς και όχι με υλικά κατεδαφίσεως



Από το Μυστήριο
Φαίνεται ότι τελικά τα τρία αστικά κόμματα, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, θα καταφέρουν να συνεννοηθούν και θα σχηματίσουν κυβέρνηση με συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία.
Η κατάληξη αυτή αποτελεί από μόνη της επιτυχία, καθώς στην Ελλάδα εκλείπει παντελώς η κουλτούρα συνεννοήσεως και συνεργασίας ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτικούς φορείς.
Πόσω μάλιστα όταν η κυβέρνηση αυτή θα έχει να αντιμετωπίσει μία αξιωματική αντιπολίτευση που θα εναντιωθεί λυσσαλέα σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής του κυβερνητικού προγράμματος τόσο εντός του κοινοβουλίου όσο και στους δρόμους...
Άλλωστε είναι διάχυτος και εμφανής ο εκνευρισμός των θιασωτών της ριζοσπαστικής αριστεράς και των τσε γκεβάρα των πληκτρολογίων, οι οποίοι από το βράδυ της Κυριακής καθυβρίζουν και απειλούν το 74% του εκλογικού σώματος που τόλμησε και δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.  
Το μένος και η οργή τους αποκαλύπτει ξεκάθαρα και τις προθέσεις τους, όταν ποτέ καταλυθεί τελικά η αστική δημοκρατία στην Ελλάδα...  
Η κυβέρνηση αυτή των Τριών καλείται να φέρει εις πέρας ένα τιτάνιο έργο και ως εκ τούτου τα πρόσωπα που θα την απαρτίσουν, αποτελούν τα κύρια στοιχεία για την επιτυχία της ή όχι. Εν μέσω της μεγαλύτερης μεταπολεμικής κρίσης, θα πρέπει να επιλεχθούν οι καλύτεροι.
Δυστυχώς όμως, η πλειοψηφία των ονομάτων των στελεχών που ακούγονται, τουλάχιστον από την πλευρά της ΝΔ, ως υπουργοποιήσιμοι, πόρρω απέχουν από το να χαρακτηριστούν ως οι πλέον κατάλληλοι.
Ξανά και ξανά τα ίδια πρόσωπα, που απέτυχαν παταγωδώς επί των κυβερνήσεων Καραμανλή, ακόμη και των κυβερνήσεων Μητσοτάκη. Ανεπάγγελτοι γόνοι, πολιτικοί - celebrities - φωτομοντέλα, αποτυχόντες δήμαρχοι και περιφερειάρχες, και κάποιοι σκόρπιοι αλεξιπτωτιστές, φέρονται σύμφωνα με τα ΜΜΕ ότι θα αναλάβουν χαρτοφυλάκια.  
Εκείνοι δηλαδή που διέλυσαν την χώρα, καλούνται τώρα να την ανασυστήσουν. Η ΝΔ έχει όμως πολλά σοβαρά και ικανά στελέχη που, είτε όσες φορές εκλήθησαν, έφεραν εις πέρας το έργο τους, είτε είναι σε θέση να προσφέρουν έστω και αν δοκιμάζονται για πρώτη φορά. 
Δεν νοείται να εξαντλείται η δεξαμενή στελεχών στους ίδιους εδώ και χρόνια κατά τεκμήριο αποτυχημένους. Οφείλουν άπαντες να αντιληφθούν ότι τούτη δω την φορά εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι ψήφισαν τη ΝΔ όχι επειδή είχαν πειστεί από το πρόγραμμά της ή από τα στελέχη της, αλλά ως το τελευταίο ανάχωμα στην επέλαση της ριζοσπαστικής αριστεράς που θα έσερνε την χώρα χρόνια πίσω. Όλοι αυτοί έβαλαν στην άκρη τις ιδεολογίες τους και τις ενστάσεις τους προσπαθώντας να κρατήσουν την Ελλάδα εντός της Ευρώπης.
Δεν την ψήφισαν για να κάνουν ξανά κουμάντο τα μπάζα της κατεδαφισμένης οικοδομής της μεταπολίτευσης. Φτάνει πια με τους αποτυχημένους. 
Με υλικά κατεδαφίσεως δεν φτιάχνεται στέρεη πολυκατοικία...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ