Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Απλώς ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ



Από το Μυστήριο
Μέχρι προσφάτως δεν είχα κατασταλάξει σε μία ολοκληρωμένη άποψη για τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν ήμουν δηλαδή ακόμη βέβαιος αν πράγματι πιστεύει όσα διακηρύττει, ή είναι απλώς ένας ακόμη λαϊκιστής που προσπαθεί να χαϊδέψει τα αυτιά του ελληνικού λαού και να υφαρπάξει την ψήφο του.
Αν δηλαδή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϊόν της ιδεολογίας των Συνιστωσών του και θα εφαρμοστεί αν καταλάβουν την εξουσία ή έχει διαμορφωθεί τοιουτοτρόπως με μόνο σκοπό η ριζοσπαστική Αριστερά να αδράξει τη μοναδική ευκαιρία στα ελληνικά χρονικά και να κυβερνήσει.
Μετά όμως την κατάθεση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι πια βέβαιος ότι ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ εννοούν όσα ευαγγελίζονται και θα τα θέσουν σε εφαρμογή, αν ο ελληνικός λαός προβεί στο απονενοημένο...
Στο μυαλό μου είναι πια σαφές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι το πρόγραμμά τους είναι ανεφάρμοστο και επί της ουσίας εκτός τόπου και χρόνου, και ότι επουδενί δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ερχόμενοι σε ρήξη με τους δανειστές μας, η ρήξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να μην δοθούν επιπλέον χρήματα στην Ελλάδα, γεγονός που θα μας οδηγήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα σε πτώχευση και επισήμως. Αν θα είναι άτακτη ή όχι, θα κριθεί εκείνη τη στιγμή.
Αποκλείεται να μην αντιλαμβάνονται, εκείνοι έστω που κρίνονται ως σοβαροί, όπως ο κ. Δραγασάκης, ότι το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασαν, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα εκτός ευρώ. Η εκτίμηση ότι με τις εξαγγελίες τους αυτές προσπαθούν να λαϊκίσουν και να κερδίσουν την ψήφο των απελπισμένων, των παλαιοπασόκων και των εν γένει πανηγυρτζήδων, είναι μεν ορθή αλλά δεν είναι ολοκληρωμένη. Κι αυτό γιατί σε λίγες ημέρες από την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου θα κληθούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους, καθώς καμία περίοδο χάριτος θα τους δοθεί. Και όταν στις αρχές, βία μέσα Ιουλίου, τα κρατικά ταμεία θα είναι παντελώς άδεια πια, πως θα πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, φάρμακα; Αυτά φυσικά τα γνωρίζουν στην Κουμουνδούρου πολύ καλά. Όπως γνωρίζουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι διαθετημένοι να κάνουν πίσω σε ζητήματα ουσίας του Μνημονίου και να δείξουν ότι φοβούνται την Αριστερά, αφού σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα αποτελέσει κακό προηγούμενο γι' αυτούς σε πανευρωπαϊκό πια επίπεδο.
Οπότε, τίθεται ευλόγως το ερώτημα ποιος είναι ο απώτερος σκοπός της εφαρμογής ενός ανεφάρμοστου προγράμματος.
Φίλτατες και Φίλτατοι, φρονώ ότι ο Αλέξης  Τσίπρας δεν τζογάρει, ούτε καν ρισκάρει με την απειλή εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη. Τουναντίον, ενσυνειδήτως επιδιώκει την έξωση της χώρας και την διάρρηξη των πολύχρονων και ευεργετικών - τις περισσότερες φορές - ευρωπαϊκών δεσμών της με μόνο σκοπό την απόλυτη επικράτηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς σε ένα πολιτικό - οικονομικό - κοινωνικό περιβάλλον απόλυτης καταστροφής, όπου ο οργανωμένος ριζοσπαστισμός - εξτρεμισμός της Αριστεράς θα έχει, ως είναι επόμενο, το επάνω χέρι.
Στο βωμό του κομματικού κέρδους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να θυσιάσει την ομαλότητα και την προοπτική ανάκαμψης του τόπου επενδύοντας στο απόλυτο μπάχαλο που θα προκύψει, έχοντας από τώρα έτοιμη την προφανή και όχι εντελώς αβάσιμη δικαιολογία για την επερχόμενη καταστροφή: Τα κόμματα του Μνημονίου έφεραν την χώρα στο χείλος της πτώχευσης...
Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει την ανωμαλία στον τόπο που θα προκαλέσει μία πτώχευση, με μόνο σκοπό την πολιτική κυριαρχία των Συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, είτε στην κάλπη είτε στους δρόμους...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ