Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Αντώνη, με τον Ψηλό δεν τα βάζουν, εντάξει;



Από το Μυστήριο
Τι τα 'θελες, Αντώνη τα τσαλιμάκια, τις μαγκιές και τις αγριάδες με τον Επίτιμο;
Μήπως δεν ήξερες ότι θα προκαλέσεις την οργή του, αν τον τσάντιζες και αγνοούσες τις βουλές του;
Ένα υπουργείο για τον γιόκα του, τον Κυριάκο, σου ζήτησε. Ένα τόσο δα υπουργειάκι, να χαρεί και ο Επίτιμος τον υιό του υπουργό.
Εντάξει, το έχει πάρει απόφαση - μάλλον - ότι δεν θα δει την Ντόρα του πρωθυπουργό. Τώρα περιμένει μόνο να δει τον εγγονό του, τον Κώστα, να πρωθυπουργοποιείται κάποια στιγμή.
Λοιπόν Αντουάν, τζόγαρες και μάλιστα πολύ, όταν αρνήθηκες στον Κούλη το υπουργείο Περιβάλλοντος, προτείνοντάς του να ορκιστεί αναπληρωτής.
Και τώρα το πληρώνεις.
Έτσι, δεν πρόλαβες να ορκιστείς πρωθυπουργός και από το Μαξίμου πήγες κατευθείαν στο χειρουργείο. Θα χάσεις έτσι και την κρίσιμη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ, όπου θα έκανες πρεμιέρα.
Και γίνεται και μπέρδεμα με το ποιος θα εκπροσωπήσει εκεί την χώρα, και χάνει και ο κ. Αβραμόπουλος την ευκαιρία να ηγηθεί. Γίναμε και ρεζίλι για ακόμη μία φορά διεθνώς, αν και οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει πια να πολυχαμπαριάζουν με τις πατάτες μας. Έχουν πάθει ανοσία.
Στο καπάκι ασθενεί και ο Υπουργός Οικονομικών σου, ο οποίος, αφού το καλοσκέπτεται, αποφασίζει λίγες ημέρες μετά να παραιτηθεί. Ούτε να ορκιστεί δεν πρόλαβε.
Και πάνω που είχες βρει τον αντικαταστάτη του και είπες να ησυχάσεις λιγουλάκι, το γλυκό έδεσε με τον υφυπουργό κ. Βερνίκο (εννοείται ότι αγνοώ πλήρως που ήταν υφυπουργός...), ο οποίος παραιτείται επειδή τον κατηγόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει, λέει, offshore.
Αν είναι τώρα να παραιτούνται ή να μην γίνονται υπουργοί, όλοι οι πολιτικοί που έχουν μία μικρή offshoreούλα, τότε δεν βλέπω να συγκροτείται ποτέ υπουργικό συμβούλιο...
Αντώνη, επειδή θέλω το καλό σου, ΟΦΕΙΛΕΙΣ άμεσα να λάβεις γενναίες αποφάσεις.
Κάνε άμεσα τον Κυριάκο υπουργό. Ή ακόμη και πρωθυπουργό, αν δεν σε πειράζει και πολύ. Αν θες να την βγάλεις καθαρή μέχρι το τέλος.
Ημίμετρα δεν έχουν θέση. Οι καιροί είναι επικίνδυνοι και αν συνεχίζεις να Τον αγνοείς, δεν θα ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Και αν δεν λυπάσαι τον εαυτό σου, λυπήσου την χώρα...
Ο Επίτιμος στο είχε άλλωστε ξεκαθαρίσει εξαρχής:
"Τον Κυριάκο και τα μάτια σου..."
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ