Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ακυβερνησία ή...



Από τον Άγνωστο Χ
Κατά την ταπεινή μου γνώμη το δίλημμα των εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012 είναι : Νέα Δημοκρατία ή Ακυβερνησία.
Έχουν τεθεί πράγματι ενώπιον των πολιτών - ψηφοφόρων και άλλα πολλά διλήμματα, όπως Ευρώ ή Δραχμή, Μνημόνιο ή Σύριζα, Ευρώπη ή Αφρική κλπ. Όμως η χώρα μας έχει πρωτίστως ανάγκη από μία κυβέρνηση και μάλιστα σταθερή και με μεγάλο χρονικό ορίζοντα.
Κατά τη γνώμη μου, η μόνη ψήφος που μπορεί να αναδείξει κυβέρνηση σε αυτή τη δεδομένη χρονική και οικονομική συγκυρία είναι η ψήφος στη Ν.Δ.
Όλες οι άλλες επιλογές οδηγούν μοιραία τη χώρα σε ακυβερνησία.
Ο Σύριζα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι κυρίως κόμματα αντιπολίτευσης, αντίδρασης και αντίρρησης.
Λένε ακριβώς τι δεν θέλουν να συμβεί, αλλά δεν λένε καθόλου τι θα κάνουν αν γίνουν κυβέρνηση και πολύ περισσότερο τι θα κάνουν όταν θα χρειαστεί να κάνουν επιλογές και να θέσουν προτεραιότητες.
Ακολουθούν δύο παραδείγματα αντίδρασης και αντίρρησης χωρίς κόστος:
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την Κερατέα ως «ένα γαλατικό χωριό» που αντιστάθηκε στη λειτουργία χωματερής στην περιοχή του. Όλα καλά ως εδώ στην αντίρρηση. Όμως τα σκουπίδια της πρωτεύουσας πάλι κάπου θα πρέπει να πάνε. Τι θα κάνει λοιπόν ως κυβέρνηση; Που θα πάει τα σκουπίδια; Και αν και η άλλη περιοχή αντισταθεί; Θα τα στείλει σε άλλη χώρα;
Ο  κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος λένε πρωτίστως ότι θα ακυρώσουν το μνημόνιο. Όλα καλά ως εδώ στην αντίδραση και στην αντίρρηση.
Όμως η ακύρωση είναι μία πράξη εχθρική προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε θα υπάρχει και αντίδραση από την άλλη πλευρά. Όταν έρθεις σε ρήξη με τους συμμάχους και τους εταίρους σου, οι οποίοι σε έχουν βοηθήσει έως τώρα (ΜΟΠ, πακέτο Ντελόρ, ΕΣΠΑ κλπ) θα πρέπει να περιμένεις και κάποια αντίδραση.
Και έστω ότι αποφεύγουμε τα χειρότερα και οι Ευρωπαίοι δεν κόβουν όλη τη χρηματοδότηση της χώρας μας, αλλά απλώς την μειώνουν. Πάλι η κυβέρνηση του Σύριζα και των Ανεξάρτητων θα χρειαστεί να κάνει επιλογές που θα πάνε τα χρήματα, ποιος θα πληρωθεί και ποιος θα περιμένει.
Συνεπώς, η ρητορική τους είναι απολύτως αντιπολιτευτική και «χαϊδεύουν» τα αυτιά του «γαλατικού χωριού», οπότε δεν μπορούν κατά τη γνώμη μου να αποτελούν κυβερνητικές επιλογές για τη χώρα μας.
Κυβερνητική επιλογή ήταν και θα είναι και στο μέλλον το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως σήμερα, εξαιτίας των επιλογών και της αυτοκαταστροφικής μανίας του Γ. Παπανδρέου, πρέπει πρώτα να γιατρέψει τις πληγές του και μετά θα γίνει πάλι κυβερνητική επιλογή.
Για τα κόμματα των άκρων ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν χρειάζεται να αναφέρω κάτι άλλο, πέραν του γεγονότος ότι και τα ίδια δεν διεκδικούν την ψήφο μας για να μας κυβερνήσουν.
Η ψήφος μας λοιπόν πρέπει να είναι ψήφος σύνεσης και λογικής, όχι ψήφος πάθους, εκνευρισμού  ή διαμαρτυρίας.
Ακολουθεί ένα απλό παράδειγμα :
Η χώρα μας έχει τεράστιο πρόβλημα ανεργίας. Το ζήτημα είναι να κρατηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση όμως δεν μπορεί να βρει από μόνη της τις νέες θέσεις εργασίας και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να προσλάβει η ίδια τους ανέργους. Αυτό που μπορεί να κάνει μία κυβέρνηση είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για να γίνουν επενδύσεις, να σταθεροποιήσει το τραπεζικό σύστημα και να επιβάλλει σταθερότητα και προοπτική, ώστε να ξανανοίξουν τα κλειστά μαγαζιά και τα κλειστά εργοστάσια και να δημιουργηθούν πάλι νέες θέσεις εργασίας.
Χρειάζεται συνεπώς να πέσει χρήμα στην αγορά για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Και το χρήμα αυτό στη δεδομένη χρονική συγκυρία θα πρέπει να είναι σε Ευρώ και να έρθει από τους εταίρους και τους συμμάχους μας, αν βεβαίως έχουμε κυβέρνηση για να μπορούν να συνεννοηθούν. Αν δεν έχουμε σταθερή κυβέρνηση, κανείς δεν θα επενδύσει τώρα, θα περιμένει απλώς να πάμε στη δραχμή και να κάνει την επένδυσή του τότε.
Υ.Γ. 1 : Ο Εθνάρχης Καραμανλής έλεγε ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Η Ν.Δ. σήμερα ακριβώς αυτό πρεσβεύει : το εφικτό. Οι άλλοι πρεσβεύουν τα ανέφικτα.
Υ.Γ.2:  Πολλά έχουν ειπωθεί για το θλιβερό on air επεισόδιο με τον κ. Κασιδιάρη. Εγώ απλώς να πω ότι αναμένω πως το συγκεκριμένο περιστατικό θα λειτουργήσει τελικά στην κάλπη υπέρ της Χρυσής Αυγής, δηλαδή πιο πολλοί θα την υπερψηφίσουν για το περιστατικό αυτό, καθώς θεωρώ ότι το επεισόδιο αυτό ευθυγραμμίζεται με τις θέσεις και τις αρχές της Χρυσής Αυγής και των ψηφοφόρων της.
 Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ