Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

"Ηγέτες" δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα...



Από το Μυστήριο
Το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας κάθε τόπου γίνεται περισσότερο εμφανές, λαμβάνοντας δραματικές διαστάσεις, όταν η καταστροφή είναι προ των πυλών. Τότε οι αδυναμίες του πολιτικού δυναμικού καθίστανται ορατές ακόμη και σε όσους δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν. Τότε τα αποτελέσματα της ανικανότητας είναι ολέθρια.
Αυτό ακριβώς βιώνουμε και σήμερα στην χώρα μας.
Πολιτικοί "ηγέτες" κατώτεροι των περιστάσεων, άβουλοι, ευθυνόφοβοι, και κυρίως ΟΛΙΓΙΣΤΟΙ, οδηγούν την χώρα στο γκρεμνό, χωρίς να είναι σε θέση να αντιδράσουν.
Από τη μια, οι αρχηγοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. Και οι τρεις τρέμουν και μόνο την ιδέα για νέες εκλογές τον Ιούνιο, ουχί φυσικά γιατί ανησυχούν για την ακυβερνησία, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα εκτός ζώνης του Ευρώ. Για το κεφάλι τους τρέμουν, αφού ξέρουν πολύ καλά ότι αν γίνουν εκλογές τον Ιούνιο, τα ποσοστά που θα επιτύχουν τα κόμματά τους, στην καλύτερη να είναι τα ίδια με εκείνα της 6ης Μαΐου.
Έτσι, ο μεν κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι οι μέρες του στην ηγεσία είναι μετρημένες, καθώς το 18,9% δεν χωνεύεται με τίποτε. Έκον - άκον απηύθυνε προσκλητήριο συσπείρωσης προς την λάθος μεριά όμως του δεξιού χώρου. Για τη μείωση των ποσοστών της ΝΔ ευθύνονται κυρίως οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" και η "Χρυσή Αυγή", δηλαδή όσοι δοκιμάζονται από το Μνημόνιο, όμως στη Συγγρού προέβησαν σε ακόμη μία αυτοκαταστροφική κουταμάρα ζητώντας από τους μνημονιακούς, κ. Μπακογιάννη και κ. Μάνο (τον τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και συνοδοιπόρο του κ. Βαλιανάτου...) να επιστρέψουν. Στην περίπτωση της ηγετικής ομάδας της ΝΔ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Ο κ. Βενιζέλος κατανοεί πλήρως ότι αν πάει σε εκλογές τον Ιούνιο, το ΠΑΣΟΚ θα κινδυνέψει σφόδρα να πέσει στο 10-11%, αφού το νέο πια δίπολο εξουσίας είναι ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, και το Κίνημα θα μετατραπεί και επισήμως σε κομπάρσο της πολιτικής ζωής του τόπου.
Τέλος, ο κ. Κουβέλης, ο πιο σοβαρός όλων, αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Οι αριστερόστροφοι ψηφοφόροι προτιμούν τον διεκδικητικό ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αν παραδέχονται κατ' ιδίαν ότι λαϊκίζει. Ο κ. Κουβέλης βρίσκεται ίσως στην πιο δύσκολη θέση. Αντιλαμβάνεται ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί, αλλά οι βολές από τα αριστερά του είναι τόσο δυνατές που αν συγκυβερνήσει, θα τον συντρίψουν.
Για τον κ. Τσίπρα, ισχύουν όσα ανάφερα στο άρθρο "Βάλτε χιούμορ στη ζωή σας. Κάντε τον Αλέξη πρωθυπουργό" (http://ed-mysterious.blogspot.com/2012/05/blog-post_8619.html). Ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορώντας πλήρως για το μέλλον της χώρας, προσδοκά ότι τον Ιούνιο θα είναι το πρώτο κόμμα, όπου θα εκβιάσει να λάβει το μπόνους των 50 εδρών, αν και δεν το δικαιούται σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, καθώς δεν αποτελεί ενιαίο κόμμα, αλλά συνασπισμό κομμάτων (θυμηθείτε το θα γίνει της κακομοίρας με το μπόνους...). Στο πολύ άμεσο μέλλον ο λαϊκισμός και η δημαγωγία της ριζοσπαστικής αριστεράς θα αποτελέσει το μεγαλύτερο κίνδυνο για την αστική δημοκρατία.
Το ΚΚΕ βρίσκεται στο δικό του μοναδικό σταλινικό κόσμο. Δε συμφωνεί με κανένα, δε συνομιλεί με κανένα. Αν και το Κόμμα θα πληρώσει εκλογικά τη στάση του, στον Περισσό δεν τους νοιάζει διόλου...
Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" είναι οι πιο "τυχεροί" απ' όλους, αφού παίζουν χωρίς αντίπαλο. Η ΝΔ αντί να πιέσει τον κ. Καμμένο να ενταχθεί στη συγκυβέρνηση, πιέζει τον κ. Τσίπρα. Αντί να "εκθέσουν" στα μάτια των δεξιών ψηφοφόρων τον κ. Καμμένο που οδηγεί την χώρα εκτός ευρώ, τον αφήνουν ανενόχλητο. Η πολιτική αφασία στη Συγγρού συνεχίζεται απρόσκοπτα. Εξάλλου δεν νομίζω ότι έχει κάποιος από τους ψηφοφόρους του κόμματος αυτού ιδιαίτερες απαιτήσεις και προσδοκίες από τον κ. Καμμένο. Για άλλους λόγους τον ψήφισαν...
Έτσι έχουμε φθάσει στο σημείο εκείνο, που λίγο απέχει από το σημείο μηδέν. Ο τζόγος με το ευρώ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή για ένα σοβαρό κράτος με σοβαρούς πολιτικούς. Επειδή εδώ όμως η τεράστια πλειοψηφία των πολιτικών μας είναι ασόβαροι, άχρηστοι, ανίκανοι, λαϊκιστές και δουλοπρεπείς, το ενδεχόμενο της καταστροφής που θα προέλθει από το κατά τα άλλα μοιραίο λάθος, είναι πιο πιθανό από ποτέ.
Και τότε η καταστροφή θα στοιχειώσει την χώρα για δεκαετίες.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ