Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Το μη χείρον...



Από το Σεμνό & Ταπεινό
Ο Καμμένος δηλώνει ότι ούτε νεκρός θα συνεργαστεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά κλείνει το μάτι στον Τσίπρα και τα γκρουπούσκουλά του που αυτοαποκαλούνται «συνιστώσες».
Το ΚΚΕ καλεί τον λαό σε ξεσηκωμό, ασχέτως εάν, και πάλι, το 90% του λαού δεν ψηφίσει ΚΚΕ.
Άλλωστε, η μόνη αλήθεια είναι αυτή του Κόμματος.
Ο Τσίπρας δηλώνει ότι δεν θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή στον Παπούλια, αλλά θα ζητήσει από τη Βουλή τη δεδηλωμένη, την οποία, ωστόσο, δεδηλωμένα του την έχουν ήδη αρνηθεί άπαντες πλην Καμμένου.
Η ΔΗΜΑΡ… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, «φρου φρου κι αρώματα», με το βλέμμα πάντα στον επαναπατρισμό στο ΠΑΣΟΚ.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι… ένα «μικρό σπίτι στο λιβάδι».
Και ο Καρατζαφέρης προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια του ...
Και μετά ταύτα, υπάρχουν ακόμα κάποιοι νοήμονες, κατά τα λοιπά, συμπολίτες μας, που ισχυρίζονται ότι ψήφος σε αυτά τα κόμματα θα σημάνει ... την αρχή του τέλους του μνημονίου και θα θεραπεύσει «πάσα νόσον και πάσα μαλακία» (που μας δέρνει)…
Κούνια που μας κούναγε…..
Επειδή, ως λαός, τόσα χρόνια είχαμε σηκώσει ψηλά τον αμανέ. Ήμασταν οι περιούσιοι που «δωρίσαμε» τα πάντα στην υφήλιο (δημοκρατία, πολιτισμό, γλώσσα κλπ).  Μας χρωστούσαν - δεν τους χρωστούσαμε. Όμως ο λογαριασμός ήλθε, τελικά, και είναι βαρύς (σαν …. του Τσολιά).
Ας μην, λοιπόν, υποπέσουμε ξανά στο ίδιο σφάλμα. Διότι σηκώνουμε και πάλι ψηλά τον αμανέ, όταν βαυκαλιζόμαστε ότι αν πάρουν 70% τα «αντιμνημονιακά» κόμματα, θα ιδρώσει το σώβρακο της Μέρκελ, του Σόιμπλε και της Τρόϊκας. Ειδικά σήμερα, αυτοί έχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουν από την αφεντιά μας (βλ. Ολλανδία, Ισπανία).
Αν κάτι σώσει αυτή τη δύσμοιρη χώρα, δεν θα είναι ασφαλώς ο «ανένδοτος» των Τσιπροκαμμένων και Κουβελοκατσέληδων, των οικολόγων, και των δυνάμεων της ακροαριστεροδεξιας και της φασίζουσας προόδου. Θα είναι πολύ απλά ο καλός Θεός της Ελλάδος, ο οποίος έβαλε το χεράκι του και μπροστά στην κρίση της Ισπανίας και, εσχάτως, της Ολλανδίας μάλλον θα αναγκάσει τους Ευρωπαίους να βάλουν νερό στο κρασί τους και να επαναδιαπραγματευτούν συνολικά το θέμα του χρέους και του ελλείμματος και της εν γένει αναπτυξιακής και δημοσιονομικής πολιτικής εντός της Ευρωζώνης.
Επίσης, είναι ο καλός θείος Sam που, για τους δικούς του λόγους και εν όψει προεδρικών εκλογών, το τελευταίο που επιθυμεί είναι η κατάρρευση της Ευρωζώνης και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του – και την τσέπη του – για να εμποδίσει μια τέτοια εξέλιξη.
Μετά ταύτα, ασφαλώς, δεν δίνω άφεση αμαρτιών σε κανέναν, ούτε, βεβαίως, πιστεύω ότι θα μας χαριστεί τίποτε στο μέλλον.
Αλλά, εν πάση περιτπώσει, αν κάποιος πρέπει πραγματικά να τιμωρηθεί για τα εγκλήματα, όχι μόνον των τελευταίων 2 1/2 χρόνων, αλλά της τελευταίας 30ετίας, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Η εκλογική κατακρήμνιση, δε, του ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει και το ηχηρότερο μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά, ο οποίος, ασφαλώς, βαρύνεται με τεράστια σφάλματα, τα οποία επανειλημμένα έχουμε θίξει από αυτό το μετερίζι.
Πλην όμως, και προφανώς δυστυχώς για έναν κεντροδεξιό – φιλελεύθερο και φιλοευρωπαϊστή ψηφοφόρο, η επιλογή είναι μονόδρομος. Άλλως, ιδού η Ντόρα  (αλλά και εκεί σκοντάφτουμε σε κάτι σχέδια Ανάν) … Όλα τ’ άλλα είναι «καμμένες» επιλογές.
Εξάλλου, ας μη διαλάθει της προσοχής κανενός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελλοντικών βουλευτών του Καμμένου ευχαρίστως θα επαναπατριστούν στην κυβερνητική ΝΔ, όπως το ίδιο θα συμβεί και με τους γλυκανάλατους Πασόκους που φυλλορρόησαν, προσωρινά, προς ΔΗΜΑΡ και Κοινωνική Συμμαχία. Το  έργο το ‘χουμε ξαναδεί πλειστάκις.
Κατόπιν αυτών, και όπως προσφυώς έγραψε προσφάτως στην «Καθημερινή» ο Χρήστος Γιανναράς, η απάντηση στο ερώτημα «τι ψηφίζουμε;» είναι: «Με σιχασιά το μη χείρον» (http://ed-mysterious.blogspot.com/2012/04/blog-post_7380.html)…
Υ.Γ.: Ειλικρινά, θα είχε πολύ πλάκα ο Σαμαράς και ο Μπένυ να κάνουν το χουνέρι στον Τσίπρα (εφ’ όσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί τρίτο κόμμα), και επιστρέψουν στον Παπούλια τις διερευνητικές εντολές, ώστε να του σταλεί του Αλέξη η τρίτη εντολή...
Υ.Γ.2: Όσο εκβιαστικά είναι τα διλήμματα που θέτουν τα δύο μεγάλα κόμματα, άλλο τόσο εκβιαστικά κι εκφοβιστικά είναι αυτά που θέτουν οι «αντιμνημονιακές» δυνάμεις του τόπου. Πλειοδοσίας στην καταστροφολογία, το ανάγνωσμα.
Υ.Γ.3: Αρνούμαι, ειλικρινά, να υιοθετήσω τη λογική και το επιχείρημα ότι για όλα τα δεινά της χώρας φταίνε όλες οι Κυβερνήσεις μετά τη Μεταπολίτευση. Τουλάχιστον τις Κυβερνήσεις Καραμανλή (1974 – 1980), ας μας πουν οι ισοπεδωτές της Ιστορίας για τί τις εγκαλούν, άραγε; Για νεοφιλελευθερισμό ή για σοσιαλμανία;
Υ.Γ.4: Τουλάχιστον, ανεξαρτήτως κόμματος, ας επιλέξουμε να σταυρώσουμε ανθρώπους άξιους, που έχουν κολλήσει και 5 – 10 ένσημα στη ζωή τους και όχι επαγγελματίες κομματανθρώπους και εγνωσμένα λαμόγια. Σε αυτή μας την επιλογή, κανείς μας δεν έχει δικαιολογία.
Καλή ψήφο και καλά κουράγια, σύντροφοι …. Και, για να μην ξεχνιόμαστε:
«Την Κυριακή, όλοι στις ΚΑΛΤΣΕΣ» !!!
Σεμνός & Ταπεινός.