Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...




Από το Σεμνό & Ταπεινό
Συγχαρητήρια στον «πάνσοφο» λαό που επέλεξε να στείλει στη Βουλή τους Men in Black (τα «παληκάρια με τα μαύρα»), νοσταλγούς του Χίτλερ.
Συγχαρητήρια στον «πάνσοφο» λαό που εξέλεξε βουλευτές τη Ρεπούση και τον Τατσόπουλο.
Συγχαρητήρια στον «πάνσοφο» λαό που επανεξέλεξε, επί το πλείστον, τα γνωστά φθαρμένα, διακομματικώς, «υλικά». Η όποια ανανέωση της σύνθεσης της βουλής οφείλεται αποκλειστικά στον εκλογικό νόμο.
Συγχαρητήρια στον «πάνσοφο» λαό που έκανε τον «Καμμένο» ρυθμιστικό παράγοντα της μοίρας μας.
Συγχαρητήρια στον «πάνσοφο» λαό που έκανε μάγκα τον Τσίπρα και τα γκρουπούσκουλά του, που υποδαύλιζαν – ή άλλως ανέχονταν προκλητικά – εδώ και τέσσερα χρόνια το κάψιμο του κέντρου της Αθήνας και την οριστική ερήμωσή του.
Συγχαρητήρια στον «πάνσοφο» λαό που «ενέκρινε» την πολιτική πρόταση της κατάληψης της Νομικής από λαθρομετανάστες και τη «μεταναστευτική πολιτική» του «Μεγάρου Υπατία».
Συγχαρητήρια στον «πάνσοφο» λαό που «ενέκρινε» την πολιτική πρόταση του Τσίπρα για: μαζικές προσλήψεις στον παραπαίοντα δημόσιο τομέα, για επανακρατικοποίηση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, για αποποινικοποίηση ΟΛΩΝ των ναρκωτικών, για την ίδρυση εταιρειών «λαϊκής βάσης» (θυμάστε τις αλήστου μνήμης επί ΠΑΣΟΚ των ‘80s;) και την ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων στη διοίκηση (δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη εκχώρηση εξουσιών στα κομματόσκυλα του συνδικαλισμού), για «αποστρατιωτικοποίηση των σωμάτων ασφαλείας και αφοπλισμός των αστυνομικών μονάδων στη διάρκεια κινηματικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων» (σημ: το αντιγράφω επί λέξει) για να καίμε και σπάμε ελεύθερα την Αθήνα, και ασφαλώς … τη «δέσμευση» των καταθέσεων των Ελλήνων για «αναπτυξιακούς σκοπούς»!
Ειδικότερα, συγχαρητήρια στους «δεξιούς» εκείνους που ψήφισαν Τσίπρα για όλους τους παραπάνω λόγους… Είστε άξιοι της μοίρας σας !!! Μου θυμίζουν τους δεξιούς που ψήφισαν Αντρέα το ’81, έτσι… για «Αλλαγή»…
Χάθηκε ο κόσμος να ψηφίσουν τον Τζήμερο; Σημειωτέον ότι ο τελευταίος είναι εις εκ των νικητών των εκλογών. Απέσπασε 136.000 ψήφους χωρίς προεκλογική εκστρατεία.
Εννοείται ότι ο μεγάλος χαμένος των εκλογών είναι η Ν.Δ. και ο Σαμαράς… Δεν θα μπω στον πειρασμό να κάνω σήμερα κριτική…. Άλλωστε, εμείς έχουμε πει και γράψει προ πολλού εδώ πέρα ότι η  Ν.Δ. οδεύει ανεξέλεγκτα (;) στο δρόμο της «μικρής πλην τίμιας δεξιάς». Αν αυτό ήθελαν οι ιθύνοντες της Συγγρού, το πέτυχαν απόλυτα.
Το συμπέρασμα των εκλογών είναι ότι ο νέος της πρώην γενιάς των 700 και νυν γενιάς των 450 ευρώ, ο άνεργος, ο απελπισμένος, δεν είχε τίποτε να χάσει, ώστε να δώσει την ψήφο του στο ΣΥΡΙΖΑ, ως ψήφο διαμαρτυρίας στο αποτυχημένο δικομματικό σύστημα, αλλά, και ως ψήφο «ελπίδας» για κάποιους. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται… Απλά τα πράγματα.
Ωστόσο, για μένα, το ζητούμενο είναι ανασύνταξη της Κεντροδεξιάς παράταξης.
Διότι σήμερα, ο νοικοκυρέος μεσοαστός ευρωπαϊστής ψηφοφόρος πολύ απλά δεν έχει απέναντί του έναν αξιόπιστο φορέα πολιτικής και ιδεολογικής έκφρασής του. Και τούτο, δεν το λέμε τώρα. Το φωνάζουμε εδώ και 4 χρόνια.
Η Ν.Δ., ως έχει, είναι καμένο χαρτί. Πάρτε το χαμπάρι κύριοι. Δυστυχώς, επτωχεύσατε! 
Υ.Γ. 1: Ο δικομματισμός γκρεμίστηκε και το ΚΚΕ ακόμα περιμένει την επανάσταση… Μην εκπλαγείτε αν στις επόμενες εκλογές, εφ’ όσον διεξαχθούν τον Ιούνιο, δείτε τα ποσοστά του να συρρικνώνονται ραγδαία με κατεύθυνση προς τον Τσίπρα.
Υ.Γ. 2: Ο Τσίπρας, πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, έβγαλε άκρη με τις 12 συνιστώσες, τους 45 μάστορες κι 60 μαθητάδες του συνονθυλεύματος που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα;
Υ.Γ. 3:  Ο έτερος μεγάλος χαμένος των εκλογών είναι τα ΜΜΕ. Η εξόφθαλμες αβάντες τους στο σύστημα (ως «βασιλικότεροι του βασιλέως») προκάλεσαν την αντίδραση του κόσμου. Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί απόδειξη της υπερτιμημένης, πλέον, θεωρίας περί «επιρροής» τους στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, όπως εξάλλου είχε, αρχικώς, διαφανεί και στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007.
Υ.Γ. 4: Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα… Ενίοτε, όμως, υπάρχουν εκτροπές….
Σεμνός & Ταπεινός