Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Μήνυμα...


Από το Σεμνό & Ταπεινό 
Δεν ξέρω αν ο 77χρονος αυτόχειρας της πλατείας Συντάγματος είχε, πράγματι, οικονομικά προβλήματα ή εάν είχε προβλήματα υγείας, όπως αφέθηκε να εννοηθεί, και ότι αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος της αυτοχειρίας του.
Ειλικρινώς, δεν με νοιάζει, διότι δεν είναι εκεί η ουσία.
Ανεξαρτήτως του πραγματικού λόγου, για τον οποίο ο άνθρωπος αυτός αποφάσισε να δώσει τραγικό τέλος στη ζωή του, αυτό που, προεχόντως, έχει σημασία δεν είναι το γιατί το έκανε, αλλά το πώς το έκανε.
Ο τρόπος και, προπαντός, ο τόπος που επέλεξε να προβεί στο απονενοημένο διάβημά του (ήτοι στην καρδιά της πολιτικοοικονομικής ζωής και δραστηριότητας της χώρας), σε συνδυασμό με το περιεχόμενο της επιστολής που άφησε πίσω του, συντείνει στο πρόδηλο, κατ’ εμέ, συμπέρασμα ότι ο 77χρονος ήθελε να στείλει βροντερό μήνυμα … Και το πέτυχε.
Η σφαίρα από το όπλο του ήταν ευθεία βολή στην καρδιά του πολιτικού μας συστήματος.
Διότι ο 77χρονος γνώριζε αυτό που όλοι ξέρουμε, αλλά χάνεται στη δίνη της καθημερινής επικοινωνιακής λαίλαπας … Ότι δηλαδή είναι, ήδη, δεκάδες τα κρούσματα αυτοκτονιών συμπολιτών μας, από απελπισία και οικονομική απόγνωση. Απόγνωση, που δεν προήλθε, π.χ., από μία επιχειρηματική αστοχία ή από τα πλοκάμια ενός τοκογλυφικού κυκλώματος. Αλλά απελπισία από την αδυσώπητη επιδρομή του κράτους στο γλίσχρο, για χιλιάδες συμπατριώτες μας, εισόδημά τους, με συνέπεια να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές τους υποχρεώσεις.
Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμα «δει» τίποτα.
Η κοινωνία μας ταλαντεύεται σε μία κλωστή. Είτε η κλωστή σπάσει, είτε η κοινωνία παραπατήσει, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και τραγικό … Βουτιά στο χάος !
Και δυστυχώς, για το δύσμοιρο τούτο τόπο, δεν φαίνεται «φως» στην άκρη του τούνελ, ούτε ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει με τις επερχόμενες εκλογές … Το αντίθετο μάλιστα. Διότι οι πολιτικοί μας ταγοί, δεν φαίνεται να αλλάζουν μυαλά, αλλ’ αντιθέτως συμπεριφέρονται σαν να ζουν σε άλλο κόσμο (συμπεριλαμβάνω τόσο τους πολιτικούς των δύο μεγάλων κομμάτων, όσο και των αριστεροδέξιων κομμάτων του «αντιμνημονίου»).
Και το χειρότερο όλων, ότι κάποιοι απ’ αυτούς επεχείρησαν να καπηλευτούν κομματικά την τραγωδία αυτή. Έλεος Antoine μου …. Ούτε τα στοιχειώδη;;;
Σεμνός & Ταπεινός