Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

And the Oscar goes to….




Από τον U Foul
«Προεκλογική περίοδος» και..... «Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση!!!
Δεν ξέρω για σας, αλλά στο μυαλό μου όποτε ακούω αυτές τις φράσεις μου έρχεται ο Ανδρέας να χαιρετά από μπαλκόνι το πλήθος με τα πλαστικά σημαιάκια και να ακούγεται το Carmina Burana.
Έτσι, ανδρικά, με μπόλικη βαλκανομαγκιά αλλά και συναίσθημα! Μετά τον μέγιστα μπαλκονάτο Ανδρέα όλα τα άλλα προεκλογικά πανηγυράκια φάνταζαν λειψά!!!
Θα ήταν ίσως καλή ιδέα να γυριστεί κάποια στιγμή- αν δεν έχει γίνει ήδη - ένα ντοκιμαντέρ για τις προεκλογικές διαφημίσεις των κομμάτων τη τελευταία τριακονταετία. Το υλικό που υπάρχει είναι άφθονο, και αν το αντιπαραβάλλεις με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων, άκρως χιουμοριστικό!!!
Χιουμοριστικό είπα; Μπα λάθος χαρακτηρισμός, μάλλον προκαλεί κατάθλιψη ή κρίνοντάς το από απόσταση πλέον θαρρείς ότι απευθύνεται  σε λοβοτομημένους!!! Ο χαρακτηρισμός χιουμοριστικό δεν θα μπορούσε να ταιριάξει παρά μόνο στα σποτ του ΚΚΕ που ζει στο δικό του παράλληλο σύμπαν, με αποκορύφωμα βεβαίως τη φετινή του παρουσία! Ο οικοδόμος που σπρώχνει, αν θυμάμαι καλά το Κεφάλαιο και τα μονοπώλια ή κάτι τέτοιο, νομίζεις ότι έχει βγει από σποτάκια του «Ράδιο Αρβύλα»! Δεν ΠΑΙ-ΖΕ-ΤΑΙ!!!
Ο Βαγγέλας πάλι θέλοντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους προτίμησε κάτι λιτό και απλό: να παρουσιάσει το «Εγώ» του το οποίο ούτως ή άλλως θα υπερκάλυπτε μεταφορικά, αλλά και στην πράξη, οτιδήποτε άλλο υπήρχε στο κάδρο!!! Κατά τ' άλλα παραλίγο να με έπειθε... αν βέβαια ζούσα σε άλλη χώρα!!!
Το Oscar πάντως καλύτερης σκηνοθεσίας, φωτισμού, σκηνικών αλλά και Α΄ ανδρικού ρόλου το κερδίζει επάξια ο Αντώνης- wannabe- πρωθυπουργός! Μέγιστη αμερικανιά, μόνο που αντί για την αστερόεσσα κυματίζει η γαλανόλευκη... Συγκινήθηκα ρε γαμώτο!!! Άντε και στο Βollywood Αντουάν!!!
Υ.Γ.1. Τροφή για σκέψη: πως θα ήταν άραγε το σποτάκι της Χρυσής Αυγής;
Υ.Γ. 2 Κακία: Τους μισούς (ή και πολύ παραπάνω) από τους ψηφοφόρους του Σ. Μάνου πιστεύω ότι θα τους ξεχωρίζουν πριν καν μπουν στο παραβάν για να ψηφίσουν...
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
U FOUL