Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ένα πολύ εύστοχο άρθρο για τον κ. Λοβέρδο


Ο Ανδρέας και οι εξωσχολικές δραστηριότητες
Tου Στέφανου Κασιμάτη
(Πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_22/12/2011_466995)
Τεράστιο πλεονέκτημα να επιμένεις, αταλάντευτος από την κριτική, κάνοντας ότι δεν χαμπαριάζεις! Κοιτάξτε γύρω σας, αυτοί που έχουν πετύχει το διαθέτουν. Ιδανικό παράδειγμα του είδους, ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Με σχετική καθυστέρηση υπέπεσε στην αντίληψή μου η απάντηση που έδωσε μέσω της ιστοσελίδας του σε πρόσφατο σχόλιο της στήλης για τις ποδοσφαιρικές αναλύσεις περί Ολυμπιακού, τις οποίες κάθεται και γράφει νυχτιάτικα, ενώ την ίδια στιγμή ο τομέας του Δημοσίου, για τον οποίο έχει αναλάβει την κυβερνητική ευθύνη, παρουσιάζει αύξηση δαπανών κατά 800 εκατομμύρια μέσα σε έναν χρόνο. Ανάμεσα στα άλλα ελαφρά, ο παθιασμένος με τον Ολυμπιακό υπουργός γράφει και το εξής: «Οσοι, άσχετοι με τα σπορ ή την πολιτική, συνδέουν την ιδιότητά μου ως ενεργού φιλάθλου του Ολυμπιακού με την ιδιότητά μου ως πολιτικού, ας μάθουν ότι δεν υπήρξε ποτέ η παραμικρή διαφοροποίηση στη σειρά εκλογής μου σε δήμους όπου υπερτερούν αριθμητικά οι φίλοι του Ολυμπιακού (π.χ. Καλλιθέα ή Αιγάλεω) και σε δήμους που υπερτερούν αριθμητικά φίλαθλοι άλλων ομάδων όπως η ΑΕΚ (π.χ. Νέα Ιωνία ή Νέα Φιλαδέλφεια)». Σοβαρά; Σκορδοκαΐλα μας! Συγχωρήστε με, αγαπητοί αναγνώστες, για το ανοίκειον του τόνου, αλλά επειδή ο Ανδρέας είναι η ελπίδα του έθνους, κάποιος πρέπει να τον ταρακουνήσει μήπως και συνέλθει.
Αγαπητέ Ανδρέα, πρέπει να το χωνέψεις επιτέλους ότι δεν έχεις ορισθεί Υπουργός Όλων των Φιλάθλων, αλλά Υπουργός Υγείας. Και, σε τούτη τη χρεοκοπημένη χώρα, το κόστος της ρημάδας της Υγείας (νοσοκομεία και φαρμακευτική δαπάνη) ανέβηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 800 ολόκληρα εκατομμύρια! Αφησε, λοιπόν, κατά μέρος τις εξωσχολικές δραστηριότητες και δες, καλέ μου, πώς θα συμαζέψεις -τώρα, όχι του χρόνου ή σε δύο χρόνια- την καταβόθρα που ρουφάει τα εκατομμύρια σαν τα στραγάλια! Εκτός αν βαυκαλίζεσαι με την ιδέα ότι η παράλογη εμμονή στις εξωσχολικές δραστηριότητες, όταν ο κόσμος χάνεται, σε αναδεικνύει ως καθ’ όλα άξιο διάδοχο του Γιώργου.
Λυπάμαι για την παραφορά του ύφους, αλλά τα γράφω αυτά με το παράπονο κάποιου, ο οποίος μόλις χθες, μέσω της τελευταίας δόσης της εφορίας, της εισφοράς αλληλεγγύης, του χαρατσιού της ΔΕΗ κ.λπ., πέταξε μερικά χιλιάρικα -τα οποία δεν τα βρίσκει στον δρόμο- μέσα στην καταβόθρα του χρέους και, το χειρότερο, γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο...