Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ένα εύστοχο άρθρο για τον πόλεμο διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ


Ρίχνουν δίχτυα οι... δελφίνοι
Του Κωνσταντίνου Ζούλα
(Πηγή : http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_10/12/2011_1297043)
«Οσο κι αν στενοχωριόμαστε για τον άδικο αποκλεισμό μας από το Champions League, οι τρεις μας νίκες αποτελούν πολύτιμο εφόδιο.
Ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε διαθέτει πλέον υπόληψη στα ευρωπαϊκά σαλόνια κι αν η ομάδα είχε δυο αγώνες στα πόδια της πριν από το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, θα είχαμε προκριθεί. Καλύτεροι παίκτες; Αδιαμφισβήτητα ο Μανιάτης και ο Μοντεστό, ενώ και ο Τζεμπούρ είναι επιθετικός μεγάλης ολκής. Τρομοκρατεί τις άμυνες. Καλός ήταν και ο Μέγιερι, αλλά με προβληματίζει η άμυνά μας. Δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη και δεν καταλαβαίνω τι φταίει. Πολύ έξυπνη η διάταξη της αριστερής μας πλευράς με τον Μαρκάνο και μπροστά του τον Χολέμπας. Οσοι έχουν μιλήσει άσχημα για τον προπονητή θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. Καλώ τους Ολυμπιακούς να σκεφτούμε ότι ρίξαμε 3 γκολ στην Αρσεναλ, με αστέρια όπως ο Ροζίτσκι, ο Αρσάβιν και ταλεντάρες όπως ο Τσάμπερλεϊν».
Όσοι αναρωτιέστε αν θεωρώ τόσο σημαντικό να ασχοληθώ σήμερα με τον Ολυμπιακό, απευθυνθείτε στον Ανδρέα Λοβέρδο. Στην πολιτική του ιστοσελίδα ανήρτησε την εν λόγω «ανάλυση» (600 λέξεων!) μικρό μέρος της οποίας αναδημοσιεύω. Για ένα και μόνον λόγο: Να αντιληφθούμε πια όλοι τους λόγους της σημερινής μας κατάντιας.
Αν ο επικρατέστερος δελφίνος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι έτσι κερδίζει ψήφους από τους γαύρους «επιστήμονες», ας συνεχίσει με αναλύσεις για τον ΠΑΟ, την ΑΕΚ και, γιατί όχι, τον Ατρόμητο και τη Scoda Ξάνθη. Οσο για μένα –ένα ταπεινό Ολυμπιακό που λυπήθηκα με την ατυχία της ομάδας μου, αλλά ήδη το ίδιο βράδυ δεν μπορούσα και πάλι να κοιμηθώ σκεπτόμενος πώς θα μεγαλώσω σε αυτή τη χώρα την κόρη μου–, τείνω πλέον να περιέλθω σε απόγνωση. Διότι την ώρα που ο κ. Λοβέρδος ψηφοθηρούσε αναλύοντας τον... Τζεμπούρ, ο Ευ. Βενιζέλος συνέγραφε απάντηση 700 λέξεων σε μια κριτική της «Ελευθεροτυπίας», λες και είναι η μόνη εταιρεία που απειλείται, ενώ ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωνε ως μεταρρύθμιση (!) την απελευθέρωση στην τιμή του γάλακτος 1ης βρεφικής ηλικίας! Θα μου πείτε, εδώ ο άνθρωπος που μας κυβέρνησε δύο χρόνια βρίσκεται στο Durban της Αφρικής για να αντιμετωπίσει (και) το πρόβλημα της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, προτείνοντας ως λύση τα πράσινα... ομόλογα! Χριστέ και Παναγία μου... βοήθησέ μας