Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Άρθρο της κ. Μέρκελ, η οποία "ανακαλύπτει" το νεοναζισμό στην Γερμανία...


Τα εγκλήματα μίσους ντροπιάζουν τη Γερμανία
Της Άγκελα Μέρκελ
Αισθάνομαι την ανάγκη να μιλήσω μαζί σας σήμερα για το θέμα που εδώ και ημέρες έχει συγκλονίσει εμένα και πιθανότατα και τη συντριπτική πλειονότητα από εσάς και με βάζει σε σκέψεις: Πρόκειται για τον θάνατο δέκα ανθρώπων – οχτώ ατόμων από την Τουρκία, ενός Ελληνα και μιας αστυνομικού από τη Θουριγγία.
Δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες, όμως όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι αυτές οι δολοφονίες διεπράχθησαν από φανατικούς, από νεοναζί. Σε αυτούς τους φανατικούς μπορεί επίσης να αποδοθεί μια φρικτή βομβιστική επίθεση στην Κολωνία. Αυτά τα εγκλήματα ντροπιάζουν τη χώρα μας.
Οι πρώτες μου σκέψεις δεν με φέρνουν στους δράστες, αλλά είναι με τους συγγενείς των θυμάτων και τις οικογένειές τους. Μου είναι πολύ σημαντική η ανάγκη να πω: Πενθώ μαζί σας και εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία κάνουν το ίδιο. Δεν έχετε μόνο να αντιμετωπίσετε τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, αλλά ήσασταν και αναγκασμένοι για χρόνια να ζείτε με την αβεβαιότητα του πώς συνέβη κάτι τέτοιο.
Οχι μόνο οι οικογένειες, αλλά και όλοι μας θέλουμε να μάθουμε ποιοι είναι οι δράστες, αν υπήρξαν άτομα που γνώριζαν για τα εγκλήματα, ποιοι συσχετισμοί υπάρχουν. Γι’ αυτό και δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου διαλευκάνουμε αυτές τις πράξεις. Η Γερμανία είναι ένα κράτος δικαίου, και αυτό το δίκαιο ισχύει για τον καθένα, ανεξάρτητα από το πόσον καιρό ζει εδώ μαζί μας και πότε ήρθε σε μας. Η πίστη στη δύναμη του δικαίου, αυτή είναι ο ενωτικός δεσμός ανάμεσα στους πολίτες που ζουν στη χώρα μας.
Είπα ότι αυτές οι πράξεις με βάζουν σε σκέψεις. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Ο ένας λόγος είναι ότι για χρόνια παρέμενε άκαρπη η αναζήτηση των δραστών. Και γι’ αυτό πρέπει φυσικά να αναρωτηθούμε τώρα κατά τις έρευνες: Μήπως έπρεπε να είχε γίνει κάτι διαφορετικά; Τι θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερα; Είναι σημαντικό να υπάρξει τώρα διάλογος ανάμεσα στην ομοσπονδία και στα κρατίδια ακριβώς πάνω σε αυτό. Δεν θα ήθελα να έχει ποτέ ξανά μια μυστική υπηρεσία εκτελεστικές αρμοδιότητες. Ομως, φυσικά θα πρέπει να υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών. Εδώ θα εξετάσουμε αν πρέπει να διδαχθούμε κάτι από αυτά που συνέβησαν.
Ο δεύτερος λόγος, ο οποίος με βάζει σε σκέψεις, είναι το ότι δεν έχουμε σβήσει ακόμα την ιδεολογία του μίσους από μερικά κεφάλια. Εδώ έχουμε όλοι μας την ευθύνη, και φυσικά εγώ ως καγκελάριος ιδιαίτερα. Πρέπει να καταφέρουμε –είναι η αποστολή μας ως ομοσπονδιακής κυβέρνησης– να βγάλουμε από τα κεφάλια των ανθρώπων το μίσος, τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και τον νεοναζισμό. Να μην ησυχάσουμε ώσπου να το έχουμε επιτύχει. Και γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν το θάρρος να παλεύουν γι’ αυτόν τον σκοπό.
Οχι, δεν θέλουμε να ζούμε με το μίσος σε τούτη τη χώρα, στη χώρα μας. Δεν αποδεχόμαστε αυτές τις απάνθρωπες σκέψεις. Και γι’ αυτό θα λέμε πάντα ξεκάθαρα: Υψώνουμε εναντίον τους την ανθρωπιά, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το κράτος δικαίου.

* Η Αγκελα Μέρκελ είναι καγκελάριος της Γερμανίας. Το παρόν κείμενο προέρχεται από διαδικτυακό μήνυμά της (Video-Podcast) με αφορμή τη δολοφονία δέκα ατόμων (μεταξύ των οποίων και ενός Έλληνα) από ακροδεξιά οργάνωση.

(Σημείωση Μυστήριας Ομάδας: Η Καγκελάριος αλλά και η κοινή γνώμη της Γερμανίας "ανακαλύπτοντας την Αμερική" παραδέχονται, μετά από έξι χρόνια από τον πρώτο φόνο, ότι οι δήθεν ανεξιχνίαστες δολοφονικές επιθέσεις αποτελούν έργο νεοναζιστών, αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο την ανοχή της γερμανικής κοινωνίας και των διωκτικών αρχών στις επιθέσεις νεοναζιστών εναντίον μη Γερμανών. Δυστυχώς ο γερμανικός φασισμός φαίνεται ότι διαιωνίζεται με την ανοχή αν όχι υποστήριξη των κρατούντων...)