Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Υπογραφής το ανάγνωσμα !!!


Από το Σεμνό & Ταπεινό
O θυμόσοφος λαός λέει: «Την υπογραφή σου και το π…ί σου να προσέχεις που τα βάζεις»!
Και το μεν το π…ί του, ο Σαμαράς μικρός το ‘βαζε όπου να ‘ναι, αν κρίνω από αυτά που άκουσα στο reality της Άννας Βίσση.
Αλλά, την υπογραφή του προσέχει πολύ που θα τη βάλει το παλικάρι… Διότι, σου λέει ο άνθρωπος, με τη Βίσση τη γλύτωσα και δεν είχα «ανεπιθύμητες παρενέργειες», αλλά με την υπογραφή μου, πρέπει να προσέχω.
Διότι, μπορεί μετά από μερικούς μήνες να εμφανιστεί η κυρά Μέρκελ, ωσάν εγκαταλειμμένη γκόμενα, και να μου ζητά τα ρέστα, ήτοι διατροφές για το «παιδί», ήτοι πλήρωσε τα χρωστούμενα για τα οποία ανέλαβες γραπτή δέσμευση. Και τι να πεις εσύ μετά; Δεν ήξερα; Ήμουν μεθυσμένος; Δεν θυμάμαι τίποτα; Και να ζητάς και τεστ DNA, σαν τον Πασχάλη; (όχι τον Τερζή, τον άλλον, τον σκέτο).
Είναι προφανές ότι το όλο σκηνικό με τις πιέσεις των Ευρωπαίων για έγγραφες εγγυήσεις των πολιτικών αρχηγών έχει καταντήσει γραφικό, πλέον.
Μας έχουν πρήξει τα συκώτια με την υπογραφή του Σαμαρά, επικαλούμενοι το προηγούμενο της Πορτογαλίας. Ωστόσο, οι άνθρωποι είναι προφανές ότι δεν έχουν καταλάβει που απευθύνονται. Και σε κάθε περίπτωση, δεν σκαμπάζουν από πολιτικούς τακτικισμούς και ελιγμούς … Στούρνοι, βρε αδερφέ! Πώς να το πω;
Ενώ βλέπουν ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Σαμαράς ο ίδιος. Ο άνθρωπος την «κωλοτούμπα» του, καλώς ή κακώς (δεν θα το σχολιάσω τώρα), την έκανε. Και εν πάση περιπτώσει ο ίδιος συνετέλεσε καθοριστικά στο να αρθεί το αδιέξοδο, στο οποίο είχαμε εισέλθει με την φαρσοκωμωδία του δημοψηφίσματος (άλλο βέβαια που θα μπορούσε να ‘χει παίξει «τρελή» μπάλα, να επιβάλει τους όρους του και να στείλει τον Γιωργάκη, άπαξ διά παντός, στα αποδυτήρια. Ωστόσο, προτίμησε το «κατενάτσιο», μην μπορώντας να αντισταθεί στις πιέσεις της λαϊκίστικης τάσης εντός του κόμματός του).
Τώρα, τι κώλυμα έχουν φάει οι άνθρωποι με την υπογραφή του δεν το κατανοώ. Αλλά, το χειρότερο είναι πως δεν κατανοούν εκείνοι ότι το θέμα αυτό, έτσι όπως προβάλλεται με απόλυτα εκβιαστικό τρόπο, θίγει, πλέον, ευαίσθητες χορδές που ανάγονται ακόμα και σε ζητήματα εθνικής αξιοπρέπειας, τα οποία, ευλόγως, επικαλείται ο Σαμαράς.
Δυστυχώς, οι πολιτικοί ταγοί της σύγχρονης Ευρώπης αποδεικνύονται, για άλλη μια φορά με τη συμπεριφορά τους αυτή, πολύ «λίγοι» για τις περιστάσεις. Τουλάχιστον, θα έπρεπε να έχουν υπ’ όψη τους τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται» ….
Εκτός εάν όλος ο σαματάς γίνεται διότι η Μέρκελ θέλει να πάρει «αυτόγραφο» από τον πάλαι ποτέ «φίλο» της απόλυτης Ελληνίδας Σταρ, και ντρέπεται να το πει ευθέως!
Υ.Γ. 1: Τελικά, ποιος είναι ο Φαήλος ρε παιδιά;
Υ.Γ. 2: Μυστήριε, πρόσεχε τι πίνεις, διότι σού προκαλεί παραισθήσεις κι επικίνδυνες παρενέργειες … Άκου «πρωτάθλημα θα πάρουμε όλους θα τους τρελάνουμε» …..
Σεμνός & Ταπεινός