Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ψηφιακά ημερολόγια προς πώληση


Από τον GK
Και ποιος δε θα ήθελε να δει τι τον απασχολούσε πριν από 10 χρόνια, με ποιους μιλούσε, τι έλεγε, καθώς και ποια μέρη είχε επισκεφτεί.
Το Facebook, όπως και τα περισσότερα sites κοινωνικής δικτύωσης, έχει όλα τα δικαιώματα διάθεσης και χρήσης των δεδομένων που ανεβάζουμε σε αυτό: από απλά topics μέχρι φωτογραφίες αλλά και συνομιλίες που κάνουμε στο chat.
Όλα αυτά τα στοιχεία (επαφές, συνομιλίες, φωτογραφίες, σχόλια, αναφορές για τα μέρη που βρισκόμαστε), αν τα συνδέσουμε, συνθέτουν ένα ψηφιακό ημερολόγιο, το οποίο όχι μόνο ενημερώνεται σε καθημερινή βάση από εμάς, αλλά διαθέτει και τα περισσότερα καταγεγραμμένα στοιχεία για την κοινωνική μας ζωή. Το Facebook έχει αρχίσει ήδη να δίνει μια πρώτη εικόνα για το πώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτά τα ψηφιακά ημερολόγια, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να βλέπουμε στο πλαϊνό μέρος της σελίδας μας τι γράφαμε σαν σήμερα πριν από δύο ή τρία χρόνια.
Σε 10 χρόνια από τώρα το Facebook θα πουλάει τα ψηφιακά ημερολόγια των χρηστών, ας ελπίσουμε βέβαια μόνο στους ίδιους και όχι στα καταστήματα. Πρόκειται για μια πάρα πολύ μεγάλη αγορά. Και ποιος δε θα ήθελε να δει τι τον απασχολούσε πριν από 10 χρόνια, με ποιους μιλούσε, τι έλεγε, καθώς και ποια μέρη είχε επισκεφτεί. Αν, μάλιστα, το chat του Facebook επεκταθεί και σε χρήση video, θα μιλάμε πια για την πιο ολοκληρωμένη βάση προσωπικών δεδομένων, που θα έχει εικόνες ακόμα και μέσα από τα σπίτια μας.
(Πηγή : http://e-pcmag.gr/techtalk/psifiaka-imerologia-pros-polisi)
GK