Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Γιάννης και ο Ανδρέας



Από τον Άγνωστο Χ
Από το 2008, αλλά και ιδιαίτερα από τις 5.9.2011 και μετά, εμείς, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μας, παρακολουθούμε έναν άνευ προηγουμένου και ανελέητο πόλεμο μεταξύ των δύο βασικών μετόχων της ομάδας μας, με ουσιαστικούς χαμένους την ίδια την ομάδα και εμάς τους οπαδούς της.
Για να το ξεκαθαρίσω ευθύς εξαρχής, δεν είμαι ούτε με τον ένα, ούτε και με τον άλλον. Αυτοί παίζουν διάφορα παιχνίδια μεταξύ τους, προς τέρψη της φίλαθλης κοινής γνώμης, αλλά για την ομάδα ουσιαστικά ελάχιστα ενδιαφέρονται. Έτσι έχουν τα πράγματα : ενδιαφέρονται να κερδίσουν έναν επικοινωνιακό πόλεμο, χωρίς να βάλουν χρήματα στην ομάδα και κυρίως χωρίς να έχουν πρόθεση να αναλάβουν να την «τρέξουν».
Βεβαίως και οι δύο πλευρές έχουν επιχειρήματα και υποστηρικτές, είτε «αυθόρμητους» είτε και απλούς οπαδούς που δηλώνουν «βαρδινογιαννικοί» ή «βγενοπουλικοί».
Οι μεν «βαρδινογιαννικοί» ισχυρίζονται (και σωστά) ότι υπό την οικογένεια Βαρδινογιάννη η ομάδα είχε διοικητική σταθερότητα, δεν ενεπλάκη ποτέ σε ρυθμίσεις χρεών, άρθρα 44 κλπ. και γενικώς ήταν ένα νοικοκυρεμένο μαγαζί. Ισχυρίζονται επίσης ότι η οικογένεια δεν στάθηκε εμπόδιο στην πολυμετοχικότητα, ότι τα σημερινά χρέη οφείλονται σε ανοίγματα που ήθελε η πλευρά Βγενόπουλου και κυρίως ότι, κατά βάθος, ο Βγενόπουλος δεν θέλει να αναλάβει την ομάδα.
Οι δε «βγενοπουλικοί» ισχυρίζονται (και σωστά) ότι, υπό την οικογένεια, η ομάδα απέτυχε αγωνιστικά τα τελευταία χρόνια, ότι δεν υπήρχε κανένα όραμα ή πρόγραμμα για να είναι η ομάδα μεγάλη και τέλος ότι ο Γ. Βαρδινογιάννης, κατά βάθος, δεν θέλει να μεταβιβάσει την ομάδα στον Βγενόπουλο.
Τελικά όμως προκύπτει μία οξύμωρη κατάσταση, όπου δεν έχουμε ούτε πραγματικό «πωλητή» ούτε και πραγματικό «αγοραστή». Έχουμε μόνο ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, οι οποίες βγάζουν μεν πρωτοσέλιδα για τους δημοσιογράφους, στην πραγματικότητα όμως ελάχιστα ενδιαφέρουν εμάς τους οπαδούς και δεν ωφελούν καθόλου την ομάδα.
Η αλήθεια επίσης είναι ότι ο Γιάννης και ο Ανδρέας είναι μεγάλα παιδιά (50 και 58 αντίστοιχα) και έχουν κάνει σίγουρα πολλά και μεγάλα deals στη ζωή τους. Πως είναι δυνατό επί 3,5 χρόνια να μην μπορούν να καταλήξουν σε ένα deal για τον Παναθηναϊκό μας;
Υ.Γ. Αγαπητοί οπαδοί και φίλαθλοι της ομάδας : Σταματήστε να στηρίζετε τον έναν ή τον άλλο. Στηρίξτε μόνο την ομάδα μας. Αν θέλετε, βγάλτε και ένα πανό «Τζίγγερ και Ανδρέα : Σταματήστε τον πόλεμο! Τα ίδια χάλια είστε!».Να είστε σίγουροι ότι αυτός είναι ο πιο βέβαιος τρόπος να τα βρουν.
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ