Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Αντώνη, ΑΛΛΑΞΕ τα ΟΛΑ


Από τον Μυστήριο
Αντώνη, λίγες στιγμές πριν από την επίσκεψή σου στη Συμπρωτεύουσα για την ΔΕΘ, επίτρεψέ μου να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις, τις οποίες νιώθω ότι πολλοί συμμερίζονται ασχέτως αν ανήκουν στον χώρο της ΝΔ ή όχι.
Οφείλω κατ’ αρχήν να παραδεχθώ ότι η σθεναρή στάση σου απέναντι στο Μνημόνιο με ξάφνιασε. Μουδιασμένα αρχικά, θετικά εν συνεχεία. Είναι απολύτως ενθαρρυντικό ότι άντεξες στις σφοδρές πιέσεις του διεθνούς παράγοντα να "συναινέσεις" στην υποθήκευση της χώρας.
Και ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα έχοντας μάλιστα αποκτήσει σημαντική για τα τωρινά δεδομένα διαφορά, το μείζον ζήτημα αποτελεί το τι θα πράξει η ΝΔ όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
Μείζον, διότι οι εποχές των συνθημάτων «Τσοβόλα δώστα όλα» και «Λεφτά υπάρχουν» έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, ενώ οι μεγαλόστομες διακηρύξεις περί «επανίδρυσης του κράτους» κάηκαν ένεκα ατολμίας και αναποφασιστικότητας και προκαλούν γέλωτα πικρόν σήμερα...
Ο ελληνικός λαός θέλει να μάθει την πάσα αλήθεια, όσο επώδυνη και αν είναι. Απλά και ξεκάθαρα να πληροφορηθεί το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος. Χωρίς τις ήξεις – αφίξεις των σήμερα κυβερνώντων.
Δεν χρειάζονται υποσχέσεις ανεκπλήρωτες, διότι είναι πια επικίνδυνες. Η υπομονή του κόσμου έχει στερέψει, γι’ αυτό πρέπει να γίνουν ξεκάθαρες εξηγήσεις.
Πολύ φοβούμαι ότι τα περιθώρια ελιγμών και διαπραγμάτευσης με τους ξένους πιστωτές είναι ιδιαιτέρως περιορισμένα. Δύσκολα αλλάζει επί τω βελτίω μία δανειστική σύμβαση για τον οφειλέτη, πόσω μάλλον όταν έχει χάσει πλήρως την οικονομική αξιοπιστία και φερεγγυότητα του.
Επίσης πολύ σημαντικό είναι, ίσως το πιο σημαντικό, να δοθεί μία προοπτική – ρεαλιστική σε κάθε περίπτωση – ένα καινούριο όραμα που θα δώσει ελπίδα. Έχει χαθεί πια η αισιοδοξία για το αύριο και όλοι μας ζούμε τον εφιάλτη της εθνικής κατάθλιψης. Έτσι, πρέπει να δοθεί το σύνθημα για ένα νέο ξεκίνημα.
Εξίσου όμως αναγκαίο φίλε Αντώνη, είναι να επιλεγούν τα στελέχη εκείνα που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την χώρα πρωτίστως.
Να επιλεγούν στελέχη μέσα από την κοινωνία και ουχί από το κομματικό σωλήνα. Ανθρώπους της αγοράς και επιτυχημένους στον τομέα τους και ουχί τα γνωστά λαμόγια που ασχολούνται με τα κοινά για να πλουτίσουν.
Στελέχη επίσης με δυνατό σύγχρονο λόγο, που δεν θα μοιάζουν σαν «δεξιό ΠΑΜΕ» επιχαίροντας επειδή οι ταξιτζήδες κλείνουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια και επειδή οι καταλήψεις πανεπιστήμιων φουντώνουν…
Στελέχη από όλη την Ελλάδα και όχι από το Κολωνάκι και το Ψυχικό, οι οποίοι δεν έχουν ούτε ένα ένσημο από την εργασία τους.
Στελέχη ψημένα από την επαγγελματική δραστηριότητά τους και όχι τους γνωστούς διαπλεκόμενους τζιτζιφιόγκους που κάθε τρεις και λίγο εμφανίζονται στην τηλεόραση.
Στελέχη που όταν μιλάνε για απολύσεις εργαζομένων, έχουν την αίσθηση των λόγων τους, και δεν βερμπαλίζουν μετερχόμενοι νεοφιλελεύθερα τσιτάτα.
Στελέχη όμως που δεν αξιολογούν ως πιο σημαντική τη θέση ενός υπαλλήλου στο δημόσιο τομέα, από τον ιδιωτικό…
Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζεις καλά ότι η κατάληψη της εξουσίας θα αποτελέσει πιο εύκολη υπόθεση, από την διακυβέρνηση της χώρας υπό αυτές τις συνθήκες…
Η Ελλάδα όπως την ξέραμε, έχει φθάσει στο τέλος της.
Ώρα για νέα οικοδόμησή της λοιπόν…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ