Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Στις 3 του Σεπτέμβρη να γυρνάς...



Από το Σεμνό & Ταπεινό
Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, καλό φθινόπωρο και καλή Μυστήρια Σεζόν.
Μην απορείτε για το «συντρόφισσες και σύντροφοι», δεν άλλαξα ιδεολογία ούτε Κόμμα, απλά το άκουσα προχθές από τον Prime Minister George, κατά την ομιλία του στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την 3η του Σεπτέμβρη, και συγκινήθηκα, να μην πω συγκλονίστηκα.
Θυμήθηκα τις γραφικές εικόνες του ΠΑΣΟΚ των late eighties - early nineties, όταν οι άρρενες σοσιαλιστές είχαν ακόμα παχιές γενιάδες και φορούσαν ζιβάγκο, μερικοί μάλιστα κάπνιζαν και πίπα, τιμής ένεκεν στον Ανδρέα και, όσο να το πεις, μ’ έπιασε μια νοσταλγία!
Έφυγε και το καλοκαιράκι, λίγο «άγαρμπα» είναι η αλήθεια φέτος, και δε μου κάθεται ακόμα καλά η επιστροφή στις επάλξεις.
Και τώρα δηλαδή που γράφω, με το ζόρι αντέχω, ας όψεται, όμως, η «πειστικότητα» του Μυστήριου, ο οποίος, με τον γνωστό ευγενικό, μειλίχιο και «λεπτό» τρόπο του με έπεισε ότι ήλθε επιτέλους η ώρα μου ….. να στρωθώ στο γράψιμο.
Κατά τα λοιπά, ο Σεπτέμβριος μπήκε δυναμικά, με τις γνωστές και αναμενόμενες κινητοποιήσεις. Ταξιτζήδες, φοιτητές, οσονούπω και τα λοιπά συνδικάτα και οι αγανακτισμένοι θα βγουν στα γνωστά μετερίζια για να «ανατρέψουν» του μνημόνιο, ώστε να έρθει ο Antoine με τους συν αυτώ λαϊκίζοντες - τάχα μου δεξιούς - να μας σώσουν …. τρομάρα μας!
Παρεμπιπτόντως, ντρέπομαι και λυπάμαι για τα παλικάρια της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ, τα οποία, με τον τρόπο τους, δυστυχώς, αναδεικνύονται σε μέρος του προβλήματος της Ανώτατης Παιδείας μας και «εκτίθενται» ανεπανόρθωτα, καθώς ταυτίζονται με ένα από τα πιο σάπια, παρωχημένα και αντιπαραγωγικά «συστήματα» της χώρας. Καλά ρε παίδες, τόσο πολύ είναι το μέλι στο βάζο;
Αυτά, όλως εισαγωγικώς και από βδομάδα εδώ θα ‘μαστε, τακτικά, για να τα λέμε.
Υ.Γ.: Ο Σάλας ενδιαφέρεται, λέει, ν’ αγοράσει τον Παναθηναϊκό. Μια κι ο Βάζελος δεν παίζει φέτος στα ευρωπαϊκά σαλόνια, θα το ρίξει στο ποδόσφαιρο ΣΑΛΑΣ !!!
Υγιαίνετε!
Σεμνός & Ταπεινός