Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Έχετε τα κότσια κ. Πρωθυπουργέ;


Από τον Μυστήριο
Κ. Πρωθυπουργέ, υποθέτω ότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι τη στιγμή αυτή οι κατώτερες τάξεις της χώρας πλήττονται βάναυσα οδηγούμενες στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή για λόγους που τουλάχιστον αυτές δεν ευθύνονται. Το γεγονός αυτό, ως είναι επόμενο, έχει προκαλέσει βαθιά απογοήτευση και κυρίως οργή.
Εν πολλοίς πληρώνουν τις «αμαρτίες» άλλων, που είτε καταλήστεψαν τον ελληνικό πλούτο στερώντας πολύτιμα κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, είτε, καίτοι απέκτησαν πλούτο και δύναμη, φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύγουν αρνούμενοι πεισματικά να φανούν συνεπείς εις τις υποχρεώσεις τους προς το κοινωνικό σύνολο και απέναντι στο Νόμο.
Η τεράστια πλειοψηφία των ανωτέρω που πλούτισαν παρανόμως, δεν έχουν φυσικά αυτή τη στιγμή τα κλεψιμαίικα στις ελληνικές τράπεζες ή για να ακριβολογούμε, ποτέ δεν ήταν κατατεθειμένα εδώ. Είχαν φροντίσει να κατατεθούν σε εξωτικούς φορολογικούς παραδείσους.
Σύμφωνα όμως, με πρόσφατα άρθρα άνω των 60-70.000 Ελλήνων έχουν μεταφέρει τις καταθέσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού, φοβούμενοι πιθανή κατάρρευση του εντόπιου τραπεζικού συστήματος. Ποιοι ακριβώς είναι και ποιο το ακριβές ποσό που μεταφέρθηκε είναι πολύ εύκολο να εξακριβωθεί. Τα στοιχεία βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος…
Κατ’ αρχήν αποτελεί κοινοτικό δικαίωμα η ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων εντός των χωρών της ΕΕ. Πολλοί δε μάλιστα εξ αυτών, έχουν δηλώσει και έχουν φορολογηθεί για τα χρήματα αυτά που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι οι περισσότεροι ποτέ δεν δήλωσαν και φυσικά ποτέ δεν φορολογήθηκαν για τα χρήματα αυτά, για τον απλούστατο λόγο διότι αποτελούν «μαύρο χρήμα».
Αντί όμως το Υπουργείο Οικονομικών να ενεργοποιήσει τις ισχύουσες διατάξεις για το «μαύρο χρήμα», το «πόθεν έσχες» και την φοροδιαφυγή, προωθεί αμνήστευση των κεφαλαίων που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό τους τελευταίους 18 μήνες, τα οποία δεν έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί δια της θεσπίσεως φόρου 10 -12%.
Επί της ουσίας η ελληνική κυβέρνηση διευκολύνει όσους έκλεψαν τα χρήματα του ελληνικού λαού, δίδοντάς τους ένα νόμιμο τρόπο ξεπλύματος του μαύρου χρήματος που έχουν στην κατοχή τους. 
Αντί λοιπόν να στείλει το μήνυμα περί μηδενικής ανοχής σε αυτούς που πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση φοβάται.
Φοβάται να δημοσιοποιήσει ποιοι είναι εκείνοι που μετέφεραν «μαύρο χρήμα» στο εξωτερικό, προφανώς γιατί θα πέσει σε πολύ γνωστά πρόσωπα – και δικά της γνωστά.
Προσωπικά υπεύθυνος όμως είναι ο κ. Πρωθυπουργός που για ακόμη μία φορά (όπως με το βαθύ ΠΑΣΟΚ των συνδικαλιστών των ΔΕΚΟ) δεν τολμά να τα βάλει με τους πραγματικούς εχθρούς της κοινωνίας και της χώρας, αρεσκόμενος σε βερμπαλισμούς και αοριστολογικές δεσμεύσεις.
Έχετε τα κότσια να τους αποκαλύψετε κ. Πρωθυπουργέ, όποιοι και αν είναι;
Έχετε σκοπό να αποκαταστήσετε την κοινωνική αδικία έστω και συμβολικά;
Έχετε επιτέλους σκοπό να εφαρμόσετε το Νόμο;
Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ