Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΚΡΑΤΟΣ ΜΠ........ΛΟ, ΛΑΟΣ ....ΓΚΙΟΖΗΣ

Από το Σεμνό & Ταπεινό
Θα ’θελα να ‘ξερα, εάν κάποιος από εμάς έφτανε με πλοίο ή αεροπλάνο σε κάποια ξένη χώρα, προκειμένου να περάσει μέρος των διακοπών που προγραμμάτιζε επί μήνες και ν’ αφήσει σ’ αυτή τη χώρα τα ωραία του λεφτουδάκια...
Και μόλις προσγειωνόταν ή έφτανε στο λιμάνι μάθαινε ότι έχουν απεργία τα ταξί... Ε, φαντάζομαι, θα ‘λεγε, δεν πάει και το παλιάμπελο, θα πάρω συγκοινωνία (μετρό, λεωφορείο ό,τι υπάρχει τέλος πάντων)... Η συνέχεια;
Α) Θα έμπαινε στο λεωφορείο, αλλά στην πορεία θα του λέγανε ότι έχει κλείσει η μοναδική οδική αρτηρία που συνδέει το αεροδρόμιο ή το λιμάνι με την πόλη.
Β) Θα προσπαθούσε να βγει από το λιμάνι, αλλά κάποιοι «πολύ μάγκες» συνδικαλιστές, που θεωρούν ότι νόμος είναι το δίκιο του ταξιτζή, θα τον κλείδωναν μέσα για κάνα δίωρο...

Ε, πες αγαπητέ μου αναγνώστη, δε θα σκεφτόσουν τι μπουρδέλο είναι αυτό το κράτος; Δεν θα σκεφτόσουν τι γκιόζηδες είναι αυτοί οι... κατά τα λοιπά επαγγελματίες;
Ε λοιπόν, κύριοι, καλά μας κάνει και η Τρόϊκα και η Μέρκελ και οι οίκοι αξιολόγησης και ο κάθε πικραμένος αυτής της γης και μας συμπεριφέρονται σαν χαχόλους. Σαν υποδεέστερο είδος ανθρώπων. Σαν υποκείμενα. Σαν Ουγκάντα.
Διότι τα θέλει ο απαυτός μας, πώς να το κάνουμε;
Όταν βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας μόνοι μας.
Όταν η μοναδική «βαριά βιομηχανία» της χώρας, ο τουρισμός, πλήττεται, εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, από επεισόδια, τραμπουκισμούς και τέτοιου είδους ανεκδιήγητες «κινητοποιήσεις» όπως των ταξιτζήδων (οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, είναι και μέρος του «συστήματος» υπό την έννοια ότι από τον τουρίστα βγάζουν ψωμί).
Δεν υπάρχει σωτηρία, επομένως, ας το πάρουμε απόφαση.
Πέρσι οι νταλικέρηδες, φέτος οι ταξιτζήδες, διαχρονικά οι αγρότες, καθημερινά οι «γνωστοί άγνωστοι» μπαχαλάκηδες ... και το κράτος .... απλά απόν.
Βεβαίως, όλοι μας γαλουχηθήκαμε με τα νάματα της «καταραμένης» γενιάς του Πολυτεχνείου και του λαϊκίστικου προτύπου του πατρός του νυν Πρωθυπουργού μας. Νόμος είναι το δίκιο του καθενός ξεχωριστά και της κάθε συντεχνίας συντεταγμένα. Αλλά από υποχρεώσεις, πάντα τις έχουν οι «άλλοι».
Ειλικρινά, δεν μ’ απασχολεί η ουσία των αιτημάτων των ιδιοκτητών ταξί. Δεν θέλω να ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι μέχρι πριν λίγους μήνες, πολλοί από αυτούς «έσκαγαν» μέχρι και 200.000 ευρώ για μια άδεια. Και τώρα ωρύονται ότι με το «άνοιγμα» του επαγγέλματος χάνουν την υπεραξία της άδειας. Ε, τι να κάνουμε, λοιπόν; Έτσι όπως συμπεριφέρονται, μου δίνουν και μένα το δικαίωμα να πω ότι οι όλες επιχειρηματικές κινήσεις ενέχουν και ρίσκο. Διότι οι κύριοι, πολύ απλά, είναι επιχειρηματίες, εφ’ όσον επενδύουν – «μαύρα» μάλιστα – τέτοια υπέρογκα ποσά.
Και, εν πάσι περιπτώσει, πέρυσι που το ίδιο συνέβη και με τους ιδιοκτήτες φορτηγών, εμένα δύο γνωστοί μου ιδιοκτήτες μου απάντησαν το εξής: «Πράγματι, μας θίγει η απελευθέρωση γιατί χάνουμε την υπεραξία. Ωστόσο, εμάς μας νοιάζει να δουλεύουμε με τ’ αυτοκίνητά μας. Δεν πήραμε άδειες για να τις μοσχοπουλήσουμε μετά από κάποια χρόνια» .... Έτσι απλά.
Και για να τελειώνω γιατί κάνει και ζέστη.
Αυτό το τσαντήρι, το ξεφτισμένο πανηγυράκι στην Πλατεία πότε θα τελειώσει; Ως πότε 5 – 10 τελειωμένοι θα κλείνουν το κέντρο της πόλης κάθε βράδυ;
Άντε ρε μάγκες; Βγείτε καμιά διακοσαριά χιλιάδες στους δρόμους με 40 βαθμούς, να σας παραδεχτώ.
Αλλά, ξέχασα ... Τα μπάνια του λαού είναι ιερά (έστω και κουτσουρεμένα, λόγω κρίσης) .....
Υ.Γ. Quiz για πολύ μυημένους (sic) : Ποιοί συντάκτες της Μυστήριας Ομάδας βρέθηκαν το περασμένο Σ/Κ σε νησί του Αργοσαρωνικού, όπου διοργάνωνε ημερίδα (Summer School πολιτικών στελεχών – ή κάπως έτσι) η ΟΝΝΕΔ;;;;;
Αν και ηλικιακά, τα εν λόγω κομμάντα μας πόρρω απέχουν, πλέον, από το να λέγονται και «νεολαίοι» ... και μάλιστα της ΟΝΝΕΔ !!!
Υ.Γ. 2. Quiz για πάαααρα πολύ μυημένους: Ποιοί ετοιμάζουν «επανάσταση» τον Οκτώβριο; Θέλω να ξέρω την ιδεολογική πλατφόρμα τώρα!!!
Σεμνός & Ταπεινός