Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Τα πογκρόμ δεν είναι λύση...

Από τον Μυστήριο
Χθες και σήμερα έτυχε να διασχίσω για δουλειές την οδό Αριστοτέλους κάτω από την πλατεία της Βικτώριας. Δεν σας κρύβω ότι εχθές είχα ένα άγχος διότι έπρεπε να περπατήσω περί τα 500 μέτρα για να φθάσω στον προορισμό μου και την τελευταία φορά που είχα περάσει – προ αρκετών μηνών είναι αλήθεια – εκατοντάδες λαθρομετανάστες είχαν «καταλάβει» τόσο την πλατεία Βικτώριας όσο και κατά μήκος της Αριστοτέλους.
Άλλοι ξαπλωμένοι κάτω, άλλοι καθήμενοι στις εξώπορτες των πολυκατοικιών (οι ένοικοι των οποίων κυριολεκτικά αδυνατούσαν να βγουν έξω), άλλοι πίνοντας μπίρες (κυρίως ανατολικοευρωπαίοι).
Ένας κακός χαμός. Ξένος στην ίδια σου την πόλη… 
Εχθές λοιπόν, ξεκίνησα το ίδιο δρομολόγιο. Η ώρα ήταν 10 το πρωί και σε όλη τη διαδρομή ζήτημα είναι αν συνάντησα 10-15 λαθρομετανάστες. Το εκπληκτικό είναι ότι είδα ξανά αρκετούς Έλληνες που έπιναν τον καφέ τους!
Καθώς αστυνόμο δεν συνάντησα ούτε ένα για δείγμα τόσο πηγαίνοντας όσο και ερχόμενος, φαίνεται ότι η «εξαφάνιση» των λαθρομεταναστών έχει άμεση σχέση με την «δράση» ακροδεξιών -εθνικιστικών οργανώσεων.
Έχω αναφέρει και άλλες φορές, ότι δεν αποτελεί λύση να «δρουν» οι ανωτέρω, επειδή η Αστυνομία λάμπει δια της απουσίας και της ανικανότητάς της. Η ανομία δεν θεραπεύεται με εγκληματικές συμπεριφορές, όπως είναι τα πογκρόμ κατά «δικαίων και αδίκων». Και λέω «αδίκων» γιατί είναι απάνθρωπο να φοβούνται συλλήβδην οι άνθρωποι αυτοί να κυκλοφορήσουν στο δρόμο.
Είναι όμως εξίσου απάνθρωπο οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής να τρέμουν να βγουν από το σπίτι τους, καθώς καθημερινά διαπράττονται αναρίθμητος αριθμός εγκληματικών ενεργειών από λαθρομετανάστες. Και είναι αλήθεια ότι «χάρη» στις οργανώσεις αυτές η περιοχή είναι και πάλι σχετικά ασφαλής.
Εννοείται ότι δεν αντέχω στην ιδέα των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που έχουν κατακλύσει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι θέμα εικαστικό, αλλά εθνικό, καθώς υφίσταται θέμα εθνικής αλλοίωσης.
Όμως, αποτελεί αίσχος για την ΕΛΑΣ και την ελληνική πολιτεία, ότι βρήκαν την ησυχία τους αναθέτοντας σε άλλους την επιβολή της τάξης και της ασφάλειας. Ο νόμος επουδενί δεν δύναται να επιβληθεί από άλλους, παρά από τους φορείς της δημόσιας εξουσίας. Αποτελεί αίσχος οι κάτοικοι να απευθύνονται σε άλλους για να λύσουν τα προβλήματά τους και ουχί στην θεσμοθετημένη πολιτεία.
Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ιστορικά ντροπιαστικό και ανήκουστο κάποιοι να αυτοχαρακτηρίζονται νεοναζί στην Ελλάδα, με τους 400.000 και πλέον νεκρούς ένεκα της γερμανικής κατοχής.
Και κάτι τελευταίο για όσους διάκεινται θετικά στην ανωτέρω «δράση» των ακροδεξιών οργανώσεων, αν και δεν ανήκουν στον χώρο. Έχει αποδειχθεί ιστορικά σε όλες τις χώρες, ότι άπαξ δυναμωθούν οι εν λόγω και πολιτικά, εχθρός τους είναι όποιος δεν είναι μαζί τους…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ