Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Οι θέσεις των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης για Σκοπιανό και λαθρομετανάστες

Από τον Ερυθρό Δευκαλίωνα
Εξαιρετικό το άρθρο ''Που ήσουνα Αγανακτισμένε να διαμαρτυρηθείς'' του Ανένταχτου (http://ed-mysterious.blogspot.com/2011/06/blog-post_5048.html) με το οποίο συμφωνώ σε όλα, ενώ θα μπορούσα να προσθέσω χωρίς να υπερβάλω άλλους 300 λόγους για πλάκα.
Και δεν θέλω να μειώσω ή να σνομπάρω, ούτε να υποβαθμίσω το κίνημα των ''αγανακτισμένων'' και τα μέχρι στιγμής πολύ καλά αποτελέσματα που έχουν, και την φοβερή δουλεία που κάνει το μαζικό κράξιμο που ρίχνουν. Απλά θέλω να τονίσω ότι ''Είναι πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα"...
Λοιπόν, τα δύο κόμματα της καταστροφής, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, διαλύσανε τα πάντα. Τώρα χρωστάμε της Μιχαλούς και ζούμε με δανεικά εδώ και πολλά συναπτά έτη. Ήτοι, είμαστε από κάτω.
Μακάρι να είχα ένα ηγέτη έξυπνο και μάγκα να παίξει δυνατά τα χαρτιά μας, τα οποία είναι πολλά, πάρα πολλά και να δούμε καλύτερες μέρες.
Αυτό το ζήτημα θα το αναλύσουμε σύντομα, προς το παρόν όμως ας πάμε σε κάτι πιο εύκολο.
Επειδή σύντομα έρχονται εκλογές για να μην έχουν πάλι την δικαιολογία ορισμένοι ότι δεν ήξεραν και μετά τρέχουμε, ας πάρουμε δύο θέματα που απασχολούν την Ελλάδα.
1ον. Ένα  θέμα εξωτερικής πολιτικής. Και για να μην μπλέξουμε με Τουρκία, ΑΟΖ, Αιγαίο και Κύπρο, όπου οι απαντήσεις των κομμάτων είναι ψιλοαόριστες, διαλέγουμε το Σκοπιανό, διότι εκεί τα πράγματα είναι μετρημένα κουκιά. Άσε που τα σούργελα στα Σκόπια στις επόμενες μέρες ετοιμάζουν φιέστα για τα αποκαλυπτήρια σε άγαλμα ύψους 12 μέτρων του Μεγάλου Αλεξάνδρου(φώτο)!!!!
2ον. Στα εσωτερικά αφήνω στην άκρη μνημόνια, οικονομική πολιτική, χρέος κτλ, γιατί πάλι οι λύσεις των κομμάτων είναι δαιδαλώδεις και πάω στο ζήτημα των λαθρομεταναστών και της εγκληματικότητας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και έχουν κάνει το Chicago του 1920-1930 να μοιάζει μπροστά στην Ελλάδα του σήμερα βρεφονηπιακό σταθμό...
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κυβερνήσανε τα τελευταία 15 χρόνια, περίοδος δηλαδή όπου τα δύο αυτά προβλήματα εκτινάχθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη. Στο δε θέμα των Σκοπίων φτάσαμε στο σημείο να τους αναγνωρίσει όλη η υφήλιος με το όνομα ''Δημοκρατία της Μακεδονίας", ενώ παντού να αναφέρονται ως απλά "Μακεδονία"...
Επίσης καταφέρανε να γεμίσει η ελληνική επικράτεια 2.000.000+ λαθρομετανάστες και οι φυλακές να μην χωράνε άλλους. Έξω δε, να κυκλοφορούν εγκληματίες από τα Βαλκάνια μέχρι όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αφρικής και της Ασίας...
Τα υπόλοιπα κόμματα δεν κυβερνήσανε, οπότε πάμε να δούμε τις απόψεις τους για τα δύο αυτά φλέγοντα ζητήματα.
Όπου 1 η αποψή του κόμματος για το Σκοπιανό και 2 για τους λαθρομετανάστες.
Οι θέσεις τους αυτές είναι οι επίσημες από τα προγράμματα που έχουν αναρτημένα στα site τους το κάθε κόμμα ξεχωριστά.
ΚΚΕ
1) Το ΚΚΕ από το 1992 επαναλαμβάνει τη θέση που με σταθερότητα έχει υποστηρίξει: Το κυριότερο δεν είναι το θέμα της ονομασίας. Ναι στο όνομα "Μακεδονία" αλλά με γεωγραφικό προσδιορισμό(μάλλον θεωρούν πιο σημαντική την αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο λαό της Μπουργκινά Φάσο...).
2) Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα πολλά χρόνια και άμεση παροχή ασύλου στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
ΣΥΡΙΖΑ
1) Λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.
2) Εφαρμογή ενός συστήματος ανοιχτής και διαρκούς νομιμοποίησης. Απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
1) Λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό
2) Νομιμοποίηση των μεταναστών που πληρούν τις προϋποθέσεις.
ΛΑ.Ο.Σ
1) Η ονομασία του κράτους των Σκοπίων δεν μπορεί να περιλαμβάνει τον όρο "Μακεδονία" ή παραγωγό του, καθώς αυτό αποτελεί παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας.
2) Ποσόστωση και εύρεση λύσης για την απέλαση των υπόλοιπων.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
1) Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.
2) Άμεση καταγραφή όλων των παράνομων μεταναστών, ώστε να γνωρίζει το κράτος ποιοι είναι και να αρχίσει η απομάκρυνση τόσο των υφιστάμενων, όσο και όλων των νεοεισερχομένων μεταναστών. Μη αποδοχή άλλων μέχρι το 2020.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
1) Η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να αναγνωρίσει το κρατίδιο των Σκοπίων ως ''Μακεδονία" (μπράβο στον Δημαρά και δεν τον είχα για έτσι)!!
2) Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, μετά το οικονομικό. Η χώρα δεν αντέχει άλλο την παράνομη μετανάστευση. Πρέπει να την εμποδίσει με κάθε νόμιμο τρόπο.
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
1) Αναγνωρίζουμε ότι η ευρύτερη γεωγραφική Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων, ότι καμιά εθνότητα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες!!!!!!!!!! Αν κουφαθήκατε, υπάρχει και καλύτερο παρακάτω...
2) Ισότιμη ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και ανάδειξη του πλούτου που αποτελούν(;;;;;;;)
Αλήθεια το ότι το παίζουν Οικολόγοι δικαιολογεί να είναι τόσο ανθέλληνες;
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
1) Δεν υπάρχει θέμα, καλώς λέγονται ''Μακεδονία".
2) Πλήρη δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες.
Καμία έκπληξη...
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
1) Διάλυση του μορφώματος των Σκοπίων, σύνορα με την Σερβία.
2) Άμεση απέλαση ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστών με κάθε μέσο.
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω με ποιους συμφωνώ απόλυτα και ποιους θα ψηφίσω εγώ προσωπικά.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ