Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Κάνοντας γαργάρα το θέμα των Σκοπίων...

Από τον Ερυθρό Δευκαλίωνα
Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο ποδόσφαιρο και τα στημένα παιχνίδια το στοίχημα κτλ. Συλλήψεις, καυτά ονόματα, ΕΥΠ και 100 cd με συνομιλίες. Μέχρι εδώ όλα καλά και θα δούμε που θα οδηγήσει αυτή η υπόθεση.
Με όποιον μίλησα σήμερα άκουσα το ίδιο πράγμα "τώρα βρήκανε;"
Καραμπινάτη υπόθεση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης τώρα που έρχεται η καυτή πατάτα που λέγεται μεσοπρόθεσμο. Συμφωνώ απολύτως αλλά ούτε αυτό είναι το μείζον για έμενα.
Το μείζον είναι ότι όλο το σαθρό σύστημα των ΜΜΕ, κανάλια, ραδιόφωνα μεγάλα ειδησεογραφικά sites, τώρα βρήκε την υγεία του με τα σκάνδαλα στο χώρο του ποδοσφαίρου σε μια υπόθεση βούτυρο στο ψωμί τους με τρανταχτά ονόματα, ίντριγκες, ποιος είπε τι και τι εννοούσε.
Οι δημοσιογράφοι της Ελλάδας, πιστοί στις "συνήθειές" τους, κάνανε τουμπεκί για το θέμα του ανδριάντα 12 μέτρων του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρικότερη πλατεία των Σκοπίων και παράλληλα την ανέγερση αγάλματος του Φιλίππου στο Μοναστήρι.
Παρεμπιπτόντως ξεχάσαν να αναφέρουν οι "φωστήρες" ότι ο 79χρονός που είχε δεχθεί επίθεση από λαθρομετανάστες μαζί με την σύζυγο του απεβίωσε προχτές.
Οι "διαφωτιστές" της ελληνικής κοινωνίας που έχουνε και δημόσιο λόγο, ελάχιστα ανέφεραν ότι σήμερα είχαν συνάντηση ο Γιώργος με τον Γκρουέφσκι στις Βρυξέλλες...
Το αποτέλεσμα ήταν το γνωστό αυστηρό, ψαρωτικό θα τολμούσα να πω, μήνυμα που απεύθυνε ο Έλληνας πρωθυπουργός ''Λύση είναι εφικτή, αρκεί να υπάρχει βούληση''!!!!!!!!
Βέβαια για τα κανάλια προηγείται ο Μπέος, ο Ψωμιάδης και οι λοιποί και όχι το υποβιβασμένο για αυτούς εθνικό μας ζήτημα.
Η αλήθεια είναι ότι τα έχω πάρει πάρα πολύ άσχημα με το όλο ζήτημα με το ανύπαρκτο αυτό κρατίδιο, γιατί η εθνική μειοδοσία από την εποχή Σημίτη και μετά για να είμαστε και δίκαιοι, δεν είναι μόνο άνευ προηγουμένου αλλά κυρίως άνευ λόγου.
Και το τραγικότερο όλων είναι ότι οι Έλληνες της Β. Ελλάδας, κυρίως της Θεσσαλονίκης και των νομών της Δυτικής Μακεδονίας έχουν μεγάλο φταίξιμο για αυτό το κατάντημα.
Λόγω της κρίσης και της ακρίβειας συνεισφέρουν σημαντικά στην οικονομία των Σκοπίων (αλλά και της Βουλγαρίας), καθώς ψωνίζουν τα πάντα από εκεί γιατί είναι πολύ πιο φτηνά.
Από προϊόντα λαϊκής, super market, μέχρι βενζίνη βάζουν από εκεί. Για να μην αναφέρω το γεγονός ότι εκεί φτιάχνουν τα δόντια τους, ενώ εκεί κουρεύονται κιόλας.
Επίσης, επειδή μας έχουνε πάρει χαμπάρι, δεν ξέρω ούτε και εγώ πόσα καζίνο έχουνε φτιάξει πια, με όλο το πακέτο "υπηρεσιών", παρακαλώ, για τους ξενύχτηδες και "ανήσυχους" Έλληνες.
Κανονικοί αυτόχειρες για μια ακόμα φορά...
Αλλά είπαμε για τους καινούριους τηλεεπαναστάτες μειοδοσία είναι μόνο τα μνημόνια 1-2-3 και το βιολί της Χάιδως.
Ο κόπρος του Αυγείου δεν καθαρίζει με κάτι περίεργους καθηγητές πανεπιστημίου που κλαίνε τώρα. Έχω πολλά ράμματα για την γούνα όλων αυτών που ξαφνικά νόμιζαν οτι ανακάλυψαν το ηλεκτρικό ρεύμα.
Και κλείνω με την πολυαγαπημένη μου κυρία Κανέλλη.
Έχω ακούσει πολλούς ανθρώπους όλων των παρατάξεων να κάνουνε σχόλια για την Λιάνα:
''Η Λιάνα τα χώνει'', ''Δεν μασάει η Λιάνα'', ''Μόνο η Λιάνα τα λέει χύμα'', ''Τους ξεφτίλισε η Λιάνα''.
Ποτέ όμως δεν είδα την σιδηρά κυρία του ΚΚΕ να μιλάει για το θέμα των Σκοπίων. Εκεί τι έγινε, χάνει την μιλιά της;
ΠΟΤΕ. Γιατί όμως αναρωτήθηκε κανείς από τους όλων των αποχρώσεων θαυμαστές της;
Όπως είχε πει κάποτε και στον Παπαδάκη, όταν κάποιος έλεγε κάτι για τους λαθρομετανάστες, η Λιάνα με το βλοσυρό της ύφος του λέει ''Ωχ μωρέ πάλι με τους μετανάστες, αυτό είναι το πρόβλημα σου;" Προφανώς για αυτή δεν ήταν.
ΚΟΥΙΖ (εύκολο). Σε ποια εφημερίδα - επίσημο όργανο ποιανού κόμματος ανήκει η κεντρική φωτογραφία του άρθρου;
Όποιος το βρει, την απάντηση να την στείλει μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στην σεβαστή κυρία Λιάνα
ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ