Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ !


Από τον Σεμνό & Ταπεινό
Δήλωσε ο Δώνης, μετά τον «αξέχαστο» τελικό κυπέλου, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο και το ελληνικό κράτος είναι μπουρδέλο... και ασκήθηκε σε βάρος του πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα !!!
Αναρωτιέμαι, κατ’ αρχάς, αν είναι ο ίδιος εισαγγελέας που έθεσε στο αρχείο την υπόθεση Μπέου, λόγω... Παραγραφής!
Αναρωτιέμαι, επίσης, γιατί το ποδόσφαιρο πρέπει να έχει δικό του Εισαγγελέα και δικούς του δικονομικούς κανόνες που, μεταξύ άλλων, προβλέπουν παραγραφή αδικήματος ενός (1) μηνός!!!
Δηλαδή, μπροστά στο Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, οι σχετικές διατάξεις που διέπουν τον «αγαθό» κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου ωχριούν.
Επανερχόμενος στον Δώνη, ωστόσο, αναρωτιέμαι (επίσης) γιατί του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη; Μήπως διότι «δυσφήμησε» το άθλημα με τη δήλωσή του αυτή; Συγγνώμη, αλλά ο τελικός, από μόνος του, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη δυσφήμηση.
Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, ο χαρακτηρισμός του Δώνη περί μπουρδέλου ελληνικού κράτους δεν πρέπει να υπάγεται στην αρμοδιότητα του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.
Στην περίπτωση αυτή, αναρωτιέμαι αν θα επιληφθεί ο τακτικός εισαγγελέας ή το Ε.Σ.Ρ.
Το οποίο Ε.Σ.Ρ. έγινε (για άλλη μια φορά) ρόμπα στο Πανελλήνιο με την απόφασή του να επιβάλει στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ πρόστιμο 50.000 ευρώ, διότι χαρακτήρισαν τους Έλληνες Βουλευτές «σπείρα και κλίκα που καλύπτουν μεταξύ τους τα σκάνδαλά τους» … εμπλέκοντας, μάλιστα, εν αγνοία του το βουλευτή της ΝΔ κ. Τζαβάρα.
Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν τίποτε άλλο, παρά επιβεβαίωση της δήλωσης του Δώνη.
Διότι είναι «μπουρδέλο» ένα κράτος που δεν μπορεί να επιβάλει το Νόμο και την τάξη στους δρόμους της πρωτεύουσάς του, αφήνοντάς την έρμαιο στους κάθε λογής κουκουλοφόρους, τους λαθρομετανάστες κ.ο.κ.
Διότι είναι «μπουρδέλο» ένα κράτος που δεν μπορεί, επιτέλους, να φτιάξει υποδομές σύγχρονης διαχείρισης απορριμάτων και καταλήγει έρμαιο των κάθε λογής τοπικών κομματαρχών, αδυνατεί, δε, να συντονίσει τους ίδιους τους υπουργούς του.
Διότι είναι «μπουρδέλο» ένα κράτος που δεν μπορεί να αξιοποιήσει εδώ και επτά (7) συναπτά έτη τα Ολυμπιακά Ακίνητα, όλα «φιλέτα», και τα αφήνει να σαπίζουν.
Διότι είναι «μπουρδέλο» ένα κράτος που δεν μπορεί να βάλει τάξη στο «σάπιο» ελληνικό ποδόσφαιρο που διοικείται από «παράγοντες» της νύχτας που μαγνητοφωνούν παράνομα τις τηλεφωνικές τους συνδιαλέξεις.
Διότι είναι «μπουρδέλο» ένα κράτος που δεν μπορεί να διοργανώσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου, και, δη, τον τελικό κυπέλου, ήτοι τη «γιορτή» του ποδοσφαίρου.
Διότι, διότι, διότι …. ων ουκ έστι ο αριθμός τα «διότι».
Υ.Γ.: Η ΑΕΚ και ο κόσμος της (τουλάχιστον οι φανατικοί της) μίκρυναν στα μάτια της κοινής γνώμης μετά φάνηκε από αυτόν τον τελικό, που τον κερδίσανε όπως τον κερδίσανε, με πέτσινο το πρώτο γκολ και με ένα, άνευ προηγουμένου καφριλίκι εντός γηπέδου, που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά αρκετά μας ζάλισαν τον κουνενέ για το Καραϊσκάκη οι πάλαι ποτέ «ηθικοί πρωταθλητές».
Αλήθεια, ο Κάκος σφύριξε τη λήξη ή ακόμα ψάχνει να βρει τη σφυρίχτρα του; Δεν έπρεπε, μήπως, να επαναληφθεί ο αγώνας; Γιατί εγώ θυμάμαι ότι αναγκαστήκαμε κάποτε να παίξουμε μπαράζ τίτλου στη Ρόδο, επειδή σβήσαν τυχαία οι προβολείς στη Νέα Φιλαδέλφεια λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα…
Σεμνός & Ταπεινός