Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Με αγωγές δεν κερδίζεται η αξιοπιστία

Από τον Μυστήριο
Σύμφωνα με το μπλογκ Fimotro, ο διευθυντής ειδήσεων του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος και οι δημοσιογράφοι του καναλιού Όλγα Τρέμη, Γιάννης Πρετεντέρης, Παύλος Τσίμας και Μανώλης Καψής κατέθεσαν αγωγή εναντίον του Fimotro και του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη, τον οποίο θεωρούν ότι είναι ο διαχειριστής του εν λόγω μπλογκ.
Αφορμή για την έγερση της ανωτέρω αγωγής ήταν το δημοψήφισμα που διεξήγαγε το fimotro.blogspot.com, στο οποίο ρωτούσε "ποιος δημοσιογράφος γλύφει καλύτερα την κυβέρνηση". Εκτός από ονόματα δημοσιογράφων, υπήρχαν σαν επιλογές και οι "Δεν ξέρω/Δεν απαντώ", "Άλλος" και "Κανένας".
Ακόμη και να δεχθούμε χάριν συζητήσεως ότι πράγματι το συγκεκριμένο δημοψήφισμα δεν ήταν χιουμοριστικό, αλλά ότι όντως υπερέβη τα εσκαμμένα, εκείνο που θα έπρεπε πρωτίστως να προβληματίσει τους ιθύνοντες του MEGA είναι αν πράγματι έχουν δώσει αφορμές για να τους "περιπαίξουν", αν βέβαια τους ενδιαφέρει, που νομίζω ότι τους νοιάζει... 
Άλλωστε το εν λόγω μπλογκ δεν είναι το μόνο που τους ασκεί οξείς χαρακτηρισμούς για την συνδρομή που παρέχουν παντί τρόπω στην Κυβέρνηση και ιδίως στην εφαρμογή του Μνημονίου.
Το μόνο που κατάφεραν στο Μεγάλο Κανάλι με την κίνησή τους αυτή είναι να συσπειρώσουν εναντίον τους το σύνολο της μπλογκόσφαιρας, ήτοι μίας δύναμης που συν τω χρόνω μόνο αμελητέα δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Η αξιοπιστία και η αντικειμενικότητα δεν κερδίζεται με αγωγές εναντίον όσων ασκούν κριτική, έστω και δριμεία, αλλά με το δημοσιογραφικό έργο.
Τίθεται όμως εν κατακλείδι το ερώτημα - ρητορικό είναι αλήθεια - αν πράγματι το ζητούμενο είναι είναι η αξιοπιστία και η αντικειμενικότητα και ουχί η εξυπηρέτηση συμφερόντων των ιδιοκτητών των μέσων.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ