Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ... ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» !

Από το Σεμνό & Ταπεινό
Τα δικά μου συμπεράσματα από το ντέρμπυ του Σαββάτου:
1ον. Πώς συμβαίνει, άνθρωποι που κατά τεκμήριο θεωρούνται σοβαροί, να ξεφτιλίζονται όταν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο (το ίδιο συμβαίνει και με την πολιτική); Αναφέρομαι στο νεόκοπο πρόεδρά μας, κ. Μαρινάκη, ο οποίος, πλέον, έχει εισέλθει στη σφαίρα του γραφικού με τις δηλώσεις του περί «φούστας – μπλούζας» και «δεν είδα τίποτα, δεν άκουσα τίποτα»... Αυτά, αγαπητέ πρόεδρα, είναι για μας τους φιλάθλους – οπαδούς... Αυτά τα έλεγα εγώ στον Μυστήριο και τους λοιπούς πολλούς βάζελους φίλους μου λίγες μέρες πριν το ντέρμπυ για το χαβαλέ μας.
Εσύ (υποτίθεται ότι) έχεις ρόλο θεσμικό... Αν δεν το καταλαβαίνεις, τράβα σε κάνα καφενέ να σχολιάζεις με αργόσχολους και κολλημένους φανατικούς...
Έπρεπε να φθάσει αργά το απόγευμα σήμερα για να καταλάβεις πόσο λάθος είσαι και να ζητήσεις συγνώμη; Δυστυχώς Πρόεδρε, το πουλάκι πέταξε...
2ον. Ο Ολυμπιακός, με την αγωνιστική και εξωαγωνιστική συμπεριφορά του έδωσε προχθές το δικαίωμα σε έναν ανύπαρκτο στο α’ ημίχρονο βάζελο να μιλά για «σφαγή», «κλοπή» και αδικία. Λοιπόν, ναι. Προχθές ήταν, πράγματι, «σφαγή». Αλλά από το σημείο αυτό, έως να μιλάνε οι βάζελοι για «πέτσινο» πρωτάθλημα, υπάρχει χάος χαότατον. Ας μην ξεχνάνε οι φίλοι βάζελοι ότι φέτος έχουν πάρει ουκ ολίγα «τραγικά» σφυρίγματα (με Άρη και Πανιώνιο, εντελώς ενδεικτικά). Αν δεν είχαν πάρει και αυτά, η διαφορά θα ήταν, όχι στο +10, αλλά στο 10+, ήδη προ του ντέρμπυ.
Ωστόσο, καλό θα ήταν να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Δεν πιστεύω ότι το διαιτητικό «τρίο στούτζες» ήταν στημένο... Ήταν, πολύ απλά, ανεπαρκέστατο και, ως εκ τούτου, φοβισμένο. Κι όταν η ανεπάρκεια του κόρακα συναντά το φόβο σε ένα φλεγόμενο γήπεδο, τότε η όποια αμφιβολία της αμφισβητούμενης φάσης είναι υπέρ του γηπεδούχου.
3ον. Όπως προείπα, ο Ολυμπιακός έδωσε το δικαίωμα στα βαζέλια να μιλάνε για «ηθική» τους νίκη στο Καραϊσκάκη. Και αυτή είναι μία πραγματικότητα, δυστυχώς, η οποία χρεώνεται αποκλειστικά στον (μυρωδιά – αλλά Κύριο με «Κ» κεφαλαίο) Βαλβέρδε, ο οποίος έχει «καταφέρει» να φτιάξει μία ομάδα του 45λεπτου. Αντί να τους έχουμε ρίξει 3 μέχρι το 50’, και με 60-40 κατοχή μπάλας μέχρι τότε, τους βάλαμε από το πουθενά στο ματς, με .... τα γνωστά αποτελέσματα.
4ον. Έχω κάνα χρόνο να πάω στο γήπεδο. Ειδικά, από τη στιγμή που η ομάδα μου δεν μού δίνει τη δυνατότητα να αγοράσω εισητήριο σαν άνθρωπος μέσω ίντερνετ (όπως συνέβαινε ως πέρυσι) και «απαιτεί» να στήνομαι από τις 6 τα ξημερώματα έξω από το Καραϊσκάκη για ένα «μαγικό χαρτάκι», είναι προφανές ότι δύσκολα θα ξαναπάω.
Όσο για τα διαρκείας... Είχα δυο χρόνια στο πέταλο της 23. Στα 35 μου έχω από τον εαυτό μου κάποιες απαιτήσεις. Αλλά, φίλε, 750 ευρώ για μια θέση στο ύψος της περιοχής, χωρίς να έχω champions league, για να βλέπω 3-4 «σοβαρά» ματς και να πρέπει να πάω να δω κλωτσοπατινάδα με Πανσεραϊκούς, Ατρόμητους και λοιπούς κουτσούς, προκειμένου να κάνω «απόσβεση», όχι, δεν το κάνω. Σας αγαπάω, μα δεν παντρεύομαι, που λέει και ο ποιητής. Είναι όμως να σε πιάνει και μελαγχολία, όταν έχει δει πριν λίγες μέρες το Άρσεναλ – Μπάρτσα και ξέρεις ότι ο αντίστοιχος οπαδός της Άρσεναλ (και της Γιουνάϊτεντ, της Μπάρτσα και των λοιπών γιγάντων) με 750 ευρώ έχει διαρκείας στο κένρο αυτών των γηπέδων – στολιδιών (2 κλάσεις πάνω από το Καραϊσκάκη) και χαίρεται μπάλα σχεδόν κάθε βδομάδα ....
5ον. Ναι ρε γκιόζη (οπαδέ)... Να μπουκάρεις στο γήπεδο... Να κυνηγήσεις τον Σισέ... Να τον αρπάξεις ..... Και να γονατίσεις μπροστά του παρακαλώντας τον να σου δώσει τη φανέλα του, γελοίε.... Γιατί ο τύπος έχει πάρει (με δικό του γκολ) τσου-λου με τη Λίβερπουλ, γιατί είναι μια ομάδα μόνος του και γιατί πολύ θα ήθελες (κατά βάθος) να τον έχεις στην ομάδα σου. Γιατί, εν τέλει, με τους προπηλακισμούς αυτούς που κάναν το γύρο του κόσμου (για άλλη μια φορά, βλάκα) δεν θα ξαναδείς εύκολα στο Θρύλο ούτε Τζιοβάνι, ούτε Ριβάλντο, ούτε Καρεμπέ, ούτε Ζέτεμπεργκ, ούτε καν Μέλμπεργκ... Θα αρκείσαι στον Έλληνα «Μέσι» Φετφά (αλήθεια που χάθηκε το παληκάρι αυτό;), στους Γκαλίτσιους και τους Ζαϊρήδες.
Υ.Γ.: Όσο περνά ο καιρός, θα γίνομαι όλοι και πιο φανατικός υποστηρικτής του Σίλβιο. Δηλαδή, οι Ιταλοί έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα, και το μόνο που τους απασχολεί είναι τα τσιλιμπουρδίσματα του Πρωθυπουργού τους. Είναι, δηλαδή, επιλήψιμο που ο Σίλβιο πλήρωσε μια επαγγελματία "πεταλουδίτσα" να για να της πιάσει λιγάκι τον .... Τουλάχιστον αυτός πλήρωνε από την τσέπη του... Εν συγκρίσει με κάποιους δικούς μας... Και τι έγινε, δηλαδή, που πήγαινε με π.....ες; Παντρεμένος χωρισμένος, εφ’ όσον αντέχει, ό,τι θέλει ας κάνει...
Αλλά, η όλη ιστορία μου θυμίζει την περίπτωση του Αλ Καπόνε. Αφού ο ορκισμένος διώκτης του, Έλιοτ Νες και Αδιάφθοροί του, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν για τις αμέτρητες δολοφονίες, τον φυλάκισαν, τελικά, για φοροδιαφυγή!!! Έτσι και ο Σίλβιο. Αφού δεν μπορούν οι – ανύπαρκτοι – σοσιαλιστές να τον ρίξουν με άλλο τρόπο από την εξουσία, βρήκαν κάποιες απίθανες δικαστίνες για να τον δικάσουν.
Υγιαίνετε!
Σεμνός & Ταπεινός