Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Η ψευτομαγκιά των γνωστών - αγνώστων

Από τον Τζογαδόρο
Εχθές το μεσημέρι (15/12) έγινε η μεγάλη πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Το γραφείο μου είναι στην περιοχή και έχω πλήρη θέα από όλο το γύρω χώρο.
Γύρω στις δώδεκα, η πορεία είχε φύγει από το Πεδίο του Άρεως, έξω από τη ΓΣΕΕ, με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα, χωρίς να γίνει το παραμικρό. Μετά από μιάμισι περίπου ώρα, γύρω στις δύο παρά τέταρτο, έσκασαν από την οδό Μάρνη γύρω στα 1.500 άτομα, συντεταγμένα, με τις γνωστές μαυροκόκκινες σημαίες, fullface κουκούλες, κράνη, κοντάρια και τον λοιπό εξοπλισμό, με κατεύθυνση το κτίριο της ΓΣΕΕ, το οποίο είχε μείνει αφύλαχτο από αστυνομικές δυνάμεις, με σκοπό το ντου και την πυρπόληση του κτιρίου.
Προς υπεράσπιση του κτιρίου έτρεξαν με αυτοθυσία περίπου 8 με 10 αστυνομικοί με μηχανές (ομάδα ΔΙΑΣ και Δελτάδες), καθώς τα ΜΑΤ κυνηγιόντουσαν με άλλα καλόπαιδα στο κέντρο. Τρεις ή τέσσερις από τους αστυνομικούς έφαγαν πολύ άγριο ξύλο, ποδοπατήθηκαν από τους «γνωστούς άγνωστους» και τους έσπασαν τις μηχανές. Ήταν ανατριχιαστικό να βλέπεις τη «μαγκιά» των κωλόπαιδων στη μάχη τριάντα κατά ενός και στο ποδοπάτημα.
Και βέβαια μετά από δύο τρία λεπτά, μόλις έσκασαν από την Αλεξάνδρας καμιά τριανταριά μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και μια διμοιρία των ΜΑΤ, τα κωλόπαιδα έκαναν κοκοκό και τρέχανε να κρυφτούνε στο Πολυτεχνείο για να ξεκινήσουν το γνωστό κλεφτοπόλεμο εκ του ασφαλούς (άσυλο), καίγοντας κάδους και σπάζοντας βιτρίνες. Βέβαια μερικοί δεν πρόλαβαν και συνελήφθησαν και δοκίμασαν τις ανάλογες περιποιήσεις από τα ΜΑΤ (επίσης πολύ ξύλο, εκ του ασφαλούς και πάλι).
Εγώ πάντως θέλω να σταθώ στους πρώτους αστυνομικούς που ποδοπατήθηκαν με απίστευτη μανία και μίσος από τον όχλο των εξαγριωμένων κουκουλοφόρων. Ειλικρινά απόρησα, τόσο με το θάρρος τους να μείνουν και να αντιμετωπίσουν τον όχλο και να μην κάνουν μεταβολή με τις μηχανές και να λακίσουν, όσο και στην ψυχραιμία τους, καθώς κινδύνευε άμεσα η ζωή τους από το κλωτσίδι και τα χτυπήματα με τα κοντάρια.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, όταν κινδυνεύει η ζωή ενός αστυνομικού, αυτός και οι συνάδελφοι του πρέπει να χρησιμοποιούν, με προσοχή και όχι στο ψαχνό, και άλλα εξαρτήματα του εξοπλισμού τους (κι ας κατηγορηθώ ως "φασίστας" ή δεν ξέρω τι άλλο) και όχι μόνο το γκλομπ, καθώς βρίσκονται σε νόμιμη άμυνα. Ειλικρινά εξεπλάγην με την ψυχραιμία τους, καθώς πέρασαν ένα εφιαλτικό τρίλεπτο, μέχρι να καταφθάσουν οι ενισχύσεις, αμυνόμενοι μόνο με τα γκλομπ και προσπαθώντας να σώσουν τους συναδέλφους τους που ποδοπατούνταν.
Επίσης κάποτε θα πρέπει να οργανωθεί λίγο καλύτερα η αστυνομία, γιατί είναι απαράδεκτο 1.500 αληταράδες να κάνουν παρέλαση στην Πατησίων (κατεξοχήν ύποπτη για επεισόδια περιοχή μεταξύ Πολυτεχνείου και ΑΣΟΕΕ) και να μην υπάρχει διμοιρία σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, με αποτέλεσμα να είναι στο νοσοκομείο τώρα οι αστυνομικοί με τις μηχανές.
Αλήθεια, ο χειριστής αυτού του ελικόπτερου της αστυνομίας που συντόνιζε από αέρος τις επιχειρήσεις τελείως στραβός είναι και δεν είδε την πορεία των αναρχικών για να ειδοποιήσει τις επίγειες δυνάμεις;
ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ