Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΣΠΡΑΞΑΜΕ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΗΣ ΕΜΜΟΝΗΣ

Από τον Ερυθρό Δευκαλίωνα
Ο Βασιλιάς Αγησίλαος της Σπάρτης ήτανε μια τρομερή φυσιογνωμία.
Αδικημένος από την ιστορία, αφού αν δεν υπήρχαν οι Θερμοπύλες και ο Λεωνίδας, πιθανόν να ήτανε ο πιο διάσημος σπαρτιάτης βασιλιάς της κλασσικής περιόδου.
Δεν με έπιασε σήμερα η όρεξη να γράψω για την ιστορία του Αγησίλαου. Μόνο για ένα περιστατικό.
Επειδή τότε τον προκαλούσαν συνέχεια οι Θηβαίοι, τους είχε πολεμήσει και κερδίσει πολλές φορές. Σε μία μάχη όμως, παρότι την κέρδισε, τον τραυμάτισαν άσχημα.
Τότε ο Ανταλκίδας του είπε το τρομερό «σήμερα εισέπραξες από τους Θηβαίους τα δίδακτρα».
Γιατί ο νομοθέτης Λυκούργος έλεγε να μην εκστρατεύουν συνέχεια επί του ίδιου αντιπάλου, διότι κάποια στιγμή θα τους μάθουν πως μπορούν να τους νικήσουν.
Ο Ανταλκίδας του είπε λοιπόν λακωνικά ότι οι εμμονές πληρώνονται.
Τα λόγια του δε, αποδείχθηκαν προφητικά, καθώς λίγο πριν πεθάνει ο Αγησίλαος το 371 π.Χ. (ήτανε 75 χρονών περίπου) έγινε η μάχη των Λεύκτρων, όπου οι Θηβαίοι κερδίσανε για πρώτη φορά τους Σπαρτιάτες.
Κρατάμε λοιπόν την λακωνική σοφία ότι οι εμμονές πληρώνονται και πάμε στο σήμερα.
Αθήνα 2010. Τα δίδακτρα δυστυχώς τα εισπράξαμε εμείς.
Τα δίδακτρα της εμμονής των περισσοτέρων δικών μας με τον Ερνέστο. Φτάσανε πέρυσι στο σημείο να τραγουδάνε το όνομα του Βαλβέρντε για να πικάρουν και καλά ποιόν; Τον πρόεδρο των 12 /14 πρωταθλημάτων εκ των οποίων 7 σερί, για 1 χρονιά κακών επιλογών.
Αυτό πάει να πει αχαριστία.
Για όσους δεν γνωρίζουνε τα αισθήματα που τρέφω προς τον «Μυρωδιά» Ερνέστο, μπορούν να τα δουν στο παρακάτω link (http://ed-mysterious.blogspot.com/2010/11/blog-post_5348.html).
Κουράστηκα να τον βρίζω τον άσχετο. Με κούρασαν οι ανασφάλειες του και η προπονητικά μηδενική του οντότητα του «μυρμηγκιού» (αυτό δεν είναι άλλωστε το παρατσούκλι του…).
Θα αναφέρω όμως 3 γεγονότα.
1ον. Από τη 1η φορά που ήρθε έχει προτείνει – φέρει 4 παίχτες για τον Ολυμπιακό. Ο Όσκαρ και ο Μικέλ Αλόνσο (έπαιξε 3 φιλικά και τον έκοψε ο Σωκράτης) κάνουν σήμερα τεράστια καριέρα στην ...segunda division, την β΄ Ισπανίας δηλαδή. Οι άλλοι 2 είναι ο Φουστέρ που δεν είναι καν ποδοσφαιριστής και ο απαράδεκτος μέχρι τώρα Ουρτάδο.
2ον. Σε 6 ματς εκτός έδρας, τα πιο δύσκολα για τον ολυμπιακό, (από 2 με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) έχει τον παραγωγικότατο απολογισμό των 2 γκολ.
2 γκολ σε 6 ματς φωτιά. Με προπονητή της …ΕΠΣΑ να είμασταν, θα είχαμε βάλει πολλά παραπάνω. Παραδείγματος χάριν, χωρίς πολλή σκέψη ο Σόλιντ σε 4 ματς εκτός έδρας ντέρμπι είχε 7, ο δε Λεμονής, άστο καλύτερα θα χαθεί λογαριασμός.
3ον και καλύτερο. Μετά από το 1977 χάσαμε τα εκτός έδρας ματς με ΠΑΟ και ΑΕΚ . Έπρεπε να περάσουν 33 χρόνια και να έρθει ο εν λόγω για να το δούμε και αυτό. Σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα κιόλας...
Στα μάτια μου το ανωτέρω αποτελεί αυτό που λέγανε κάποτε «επί εσχάτης προδοσίας» και περιττό να αναφέρω με τι τιμωρείται ακόμα και τώρα.
Εγώ απλά θέλω να φύγει και όχι να τιμωρηθεί.
Δηλαδή τί φοβήθηκε ο Ερνέστο;
Τα ανεβοκατεβάσματα του Γιάχιτς και του Καράμπελα;
Τον Κολοσσό;
Την «έκρηξη» του Λύμπε;
Το «ασυναγώνιστο» κέντρο με Μάκο και Γκέντσογλου;
Μόνο αυτός θα μπορούσε να χάσει από αυτήν την ΑΕΚ.
Υ.Γ.1. Δεν έχω τίποτα με την ΑΕΚ αλλά κατά περιόδους προκαλούν πολύ και δεν τους βγαίνει σε καλό. Γιατί δηλαδή έλεγε ο Αδαμίδης «Σας ...νικάμε μια ζωή» που εκτός των άλλων είναι και ψέμα. Ή ο γνωστός δημοσιογράφος ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου site των αεκτζήδων πάνω στους πανηγυρισμούς πέταξε μια καρέκλα που παραλίγο να προσγειωθεί στο κεφάλι της Μαρίνας της μεταφράστριας. Αν λοιπόν θέλει ο Μαρινάκης να τους καλμάρει, ας ακολουθήσει την συνταγή Σωκράτη που ακολουθεί παρακάτω.
Υ.Γ.2. 15/11/1999, τότε που όπως έλεγε και η Ώρα για Σπορ «ήρθαν τα τανκς στη Ν. Φιλαδέλφεια» ο Κόκκαλης, αφού άδειασε το γήπεδο παρουσία του στα επίσημα με διαιτητή τον Δημητρόπουλο, τον δίκαιο, πήρε το διπλό για πλάκα (η φωτογραφία είναι από τις αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες των παιχτών της ΑΕΚ σε εκείνο το ματς) 24 αγωνιστικές τιμωρία ο Κασάπης, ο Ντέμης σταμάτησε από την Εθνική κτλ. Ακολούθησε ένας ακόμα διαιτητής (ο Ποντίκης) που έκοψε το καρπούζι στη μέση… και τους ανάγκασε να πέφτουν κάτω προσποιούμενοι τους τραυματίες.
Υ.Γ.3. Από τα 12 πρωταθλήματα του Socrates ξεχωρίζω 2. Το 7ο της Ριζούπολης, γιατί σπάσαμε το ρεκόρ μας με τον καλύτερο τρόπο εναντίον του ΠΑΟ σε ματς ζωής ή θανάτου και του 2008 με την υπόθεση «Βάλνερ», γιατί επήλθε η νομοτελειακή ισορροπία για την αδικία του 1991 και το δακρυγόνο σε ματς που κερδίζαμε στο 85΄ με 1-2 στη Φιλαδέλφεια και η ΑΕΚ έπαιζε με 10.
Ο νόμος τότε έλεγε να ξαναγίνει το ματς και ξανάγινε και το χάσαμε στο 90΄, ενώ στην υπόθεση «Βάλνερ» έλεγε οι 3 πόντοι να πάνε υπέρ μας. Έτσι και έγινε.
Λεπτομέρεια το πρωτάθλημα του 1990 το παίζαμε εμείς και ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ είχε μείνει πολύ πίσω...
Υ.Γ.4 Όταν χάνει ο Ολυμπιακός έχω πολλά νεύρα. Ένα πράγμα με ηρεμεί. Τα άρθρα που γράφει καπάκι ο Μυστήριος, γιατί βλέπω το πόση μεγάλη ζημιά του έχει κάνει ο πράκτορας όλα αυτά τα χρόνια της κυριαρχίας μας...
ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ