Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Μπερλουσκόνι best of ή αλλιώς ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΙΛΒΙΟ

Οι παρακάτω δηλώσεις ανήκουν στον ένα και μοναδικό Σίλβιο, ο οποίος τόσο λείπει από τα ελληνικά πολιτικά δρώμενα. Απλώς, ας φανταστούμε πως θα ήταν η ζωή μας, αν πολιτευόταν στην Ελλάδα και όχι οι μαμούχαλοι που μας καταδυναστεύουν.
Άτιμη κοινωνία...
Η Μυστήρια Ομάδα ανερυθρίαστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει ότι ΑΓΑΠΑΜΕ ΣΙΛΒΙΟ
(Πηγή : http://www.in.gr/)
- «Όπως πάντα, εργάζομαι χωρίς διαλείμματα, τώρα εάν περιστασιακά τυχαίνει να κοιτάω μία όμορφη κοπέλα στο πρόσωπο, είναι καλύτερο να σου αρέσουν όμορφες κοπέλες παρά να είσαι ομοφυλόφιλος». Τάδε έφη Μπερλουσκόνι το Νοέμβριο σε εκδήλωση στο Μιλάνο για να ξεσηκώσει κύμα διαμαρτυριών.
- Ένα μήνα νωρίτερα έρχεται στη δημοσιότητα βίντεο που απεικονίζει τον Μπερλουσκόνι να περιγράφει μία εικονική εβραϊκή οικογένεια να συμφωνεί να κρύψει έναν άλλο εβραίο κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος υπό τον όρο ότι εκείνος θα καταβάλει 3.000 ευρώ ημερησίως. Ο Καβαλιέρε περιγράφει στη συνέχεια το διάλογο μεταξύ δύο μελών της οικογένειας: «Πιστεύεις ότι πρέπει να του πούμε ότι ο Χίτλερ είναι νεκρός και ο πόλεμος τελείωσε;». Ο Ιταλός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει βαρύτατη κριτική από εβραϊκές οργανώσεις.
- Ο Μπερλουσκόνι ουρλιάζει «Κύριε Ομπάμα!» έπειτα από οικογενειακή φωτογραφία στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της G20 τον Απρίλιο του 2009. Ενοχλημένη η βασίλισσα Ελισάβετ, λέει: «Γιατί πρέπει να φωνάζει;».
- Κατά την επίσκεψη σε επιζώντας του καταστροφικού σεισμού στην Λ' Άκουιλα, οι οποίοι διέμεναν σε σκηνές, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δηλώνει: «Πρέπει να το δουν ως ένα Σαββατοκύριακο στο κάμπινγκ». Σάλος ξανά.
- Ο Ιταλός πρωθυπουργός... εξυμνεί τον Μπαράκ Ομπάμα ως «γοητευτικό, νέο και ηλιοκαμένο», μετά την εκλογή του στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών το Νοέμβριο του 2008. Ουδέν σχόλιο.
- Τον ίδιο μήνα υποδέχεται με... κρυφτούλι την Γερμανίδα καγκελάριο στη σύνοδο της Τεργέστης. Κρύβεται πίσω από ένα άγαλμα και όταν περνά Ανγκελα Μέρκελ με τη συνοδεία της ο Ιταλός πρωθυπουργός ξεπροβάλει πίσω τους αναφωνώντας «κου κου»!
- «Είμαι ο Ιησούς Χριστός της πολιτικής» φέρεται να λέει ο Ιταλός πρωθυπουργός σε υποστηρικτές του το Φεβρουάριο του 2006. «Είμαι ένα υπομονετικό θύμα, ανέχομαι τους πάντες, θυσιάζομαι για τους πάντες».

- «Έχω τόση εμπιστοσύνη στη νοημοσύνη των Ιταλών για να πιστέψω ότι θα είναι τόσο 'coglioni' για να ψηφίσουν κατά των συμφερόντων τους» δηλώνει λίγο πριν τις εκλογές του 2006 ο Μπερλουσκόνι. Εισάγει για πρώτη φορά σε πρωθυπουργική ομιλία τον... ανατομικό όρο coglioni (αργκό όρος για τους όρχεις, που στην καθομιλουμένη χρησιμοποιείται ευρέως για τη μείωση της νοημοσύνης κάποιου), πετυχαίνοντας να προσβάλλει 16 εκατ. Ιταλούς που δεν τον ψήφισαν το 2001. Η Ιταλία γέμισε με t-shirt με έγραφαν «Είμαστε coglioni».
- «Μόνο ο Ναπολέων έχει κάνει περισσότερα από εμένα» λέει ο Καβαλιέρε σε τηλεοπτικό εκπομπή για να προσθέσει: «Αλλά είμαι αναμφίβολα ψηλότερος». Το 2006 ήταν η χρονιά του.
- Καταφέρνει να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο με την Κίνα, λέγοντας: «Πηγαίνετε και διαβάστε τη μαύρη βίβλο του κομμουνισμού και θα δείτε ότι στην Κίνα του Μάο δεν έτρωγαν μωρά, αλλά τα έβραζαν για να λιπάνουν το χώμα».
- Ο Μπερλουσκόνι δεσμεύεται να απέχει από το σεξ έως την εκλογική αναμέτρηση. «Σας ευχαριστώ πατέρα Μασιμιλιάνο» λέει σε «τηλεοπτικό» ιεροκήρυκα που τον επαίνεσε για τη στήριξη των οικογενειακών αξιών. «Θα προσπαθήσω να μη σας απογοητεύσω και σας υπόσχομαι δυόμισι μήνες πλήρους σεξουαλικής αποχής έως τις 9 Απριλίου [του 2006]».
- Ο Ιταλός πρωθυπουργός αποκαλύπτει ότι χρησιμοποίησε τη γοητεία του για να πείσει την Φινλανδή πρόεδρο Τάρια Χάλονεν να αποσύρει την υποψηφιότητα της χώρας της για την έδρα της νέας Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας των Τροφίμων. «Έπρεπε να χρησιμοποιήσω όλες μου τις τακτικές του πλέιμποϊ» λέει.
- Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ιστορικές κρίσεις του Ιταλού πρωθυπουργού για την περίοδο του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με τον Καβαλιέρε, «ο Μουσολίνι ποτέ δεν σκότωσε κανέναν. Ο Μουσολίνι έστελνε τους ανθρώπους διακοπές». Σε ερώτηση του περιοδικού Spectator εάν πιστεύει ότι ο Ιταλός δικτάτορας ήταν «καλοκάγαθος» απαντά καταφατικά.

- Τον Ιούλιο του 2003 βρίσκεται αντιμέτωπος με την οργισμένη αντίδραση του Ευρωκοινοβουλίου όταν απευθυνόμενος στον σοσιαλιστή Γερμανό ευρωβουλευτή Μάρτιν Σουλτς είπε: «Κύριε Σούλτς, γνωρίζω πως στην Ιταλία γυρίζεται μία ταινία για τα στρατόπεδα των ναζί. Θα ήθελα να σας προτείνω το ρόλο του κάπο. Θα σας πήγαινε τέλεια».
- «Οργουελικό» κήρυγμα ενώπιον των δικαστών του Μιλάνου κατηγορούμενος για διαφθορά: «Ένας πολίτης είναι ίσος με τον άλλο (στα μάτια του νόμου), αλλά ίσως αυτός (ο ίδιος δηλαδή) είναι ελαφρώς πιο ίσος από τους άλλους, δεδομένου ότι το 50% των Ιταλών ψηφοφόρων του έδωσε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας».
- Για την ανεργία στη χώρα του βρίσκει μία όχι και τόσο σύννομη λύση: «Ο πιο πρόθυμος μπορεί σίγουρα να βρει μία δεύτερη δουλειά, ίσως ανεπίσημη» δηλώνει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, προτρέποντας τους απολυμένους εργαζομένους της Fiat να αναζητήσουν απασχόληση στη μαύρη αγορά.
- Τον Οκτώβριο του 2002 συναντάται με τον Δανό ομόλογό του Άντερς Φογκ Ράσμουσεν και κατορθώνει για μία ακόμη φορά να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας: «Ο Ράσμουσεν δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός συνάδελφος, είναι επίσης ο πιο γοητευτικός πρωθυπουργός στην Ευρώπη» λέει. «Είναι τόσο όμορφος που σκέφτομαι να τον γνωρίσω στη γυναίκα μου» συμπληρώνει, διασκεδάζοντας τα σχόλια για δεσμό της τότε συζύγου του Βερόνικα Λάριο.
- Την αίσθησή του για χιούμορ επιδεικνύει και το Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου στη διάρκεια της «οικογενειακής» φωτογράφησης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Ισπανία, όταν κάνει με τα δάχτυλά του το σήμα του ...απατημένου συζύγου πίσω από το κεφάλι του Ισπανού υπουργού Εξωτερικών Ζοζέπ Πικέ.

- Τραγική είναι η απάντηση που δίνει σε ερώτηση γιατί χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία βάρκες με πεντάλια για την ανάσυρση νεκρών παράνομων μεταναστών απάντησε: «Καμία φορά τα θαλάσσια ποδήλατα δουλεύουν καλά. Κανένα [από τα πτώματα] δεν παραπονέθηκε» δηλώνει.