Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΟΥ ΕΡΝΕΣΤΟ


Από τον Ερυθρό Δευκαλίωνα
Την προηγούμενη εβδομάδα όλοι όσοι συναντούσα στο δρόμο και με ήξεραν, με ρωτάγανε πόσα λεφτά θα παίξω το διπλό στο ΟΑΚΑ.
Γνωρίζοντας ότι πέρυσι από αυτά τα 2 ματς ΟΣΦΠ – ΠΑΟ και αντίστροφα βγάλαμε όλη τη χρονιά, χωρίς να χρειαστεί να δουλέψουμε!
Δεν το έπαιξα τίποτα. Ο λόγος απλός. Τον τραγουδήσανε οι πλαστογράφοι της ελληνικής αθλητικής ιστορία βάζελοι μετά το 70΄.
ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΝΤΕ.
Ο άνθρωπος είναι το όνειδος της προπονητικής, και αυτό που είπε ο Μαρινάκης στον Κάκο ότι είναι λίγος, πρέπει να το πει και στον Ερνέστο.
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου που οι βαλιτσοφόροι πήραν ένα πέναλτι φάντασμα.
Έτσι και αλλιώς το τελευταίο πέναλτι σε ντέρμπι το πήραμε το 2002 στη Λεωφόρο (Ευθυμιάδης), αλλά πάλι δε μπορούσανε να μας κερδίσουν με τίποτα. Σημειωτέον πάντα τα πέναλτι τα παίρνανε σε σημείο που το ματς ήταν ισόπαλο.
Το 2004 ο Δούρος τους κάνει δώρο το 1-0 με πέναλτι, το γυρνάει ο κυρ Νίκος μέχρι να ξανακαθαρίσει ο Δούρος.
Το 2006 ο Καλόπουλος τους κάνει δώρο το 0-1 μέσα στο Καραϊσκάκη. Τελικά χάσανε 3-2 μόνο.
Το 2008 λίγο πριν τα 4 του κυπέλου ο Καλόπουλος πάλι στο 1-1 δίνει χιουμοριστικό πέναλτι και το χάνουν, αφού τους έχει κατακυρώσει ψεύτικο γκολ πρώτα.
Κοινός παρανομαστής είναι ότι με όλες τις λαμογιές τους δεν κερδίζανε. Εσύ όμως έχασες πουθενά Ερνέστο.
Και δεν ήταν η πρώτη φορά που δεν τους κέρδισες. Στην προηγούμενη θητεία σου είχες δύο επαίσχυντα 0-0 εναντίον τους.
Κοινός παρανομαστής και στα δύο 0-0: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος!!! Αυτό και αν είναι κατόρθωμα, «κόουτς».
Ο εν λόγω προπονητής είναι το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία της θύρας 7 (το σύνθημα και η αβάντα).
Φοβητσιάρης όσο λίγοι, άτολμος και με μηδενική όσφρηση του αθλήματος.
Τα εκτός έδρας επιτεύγματά του είναι αξιομνημόνευτα επίσης. Από το 2008.
3-0 από τον Κετσπάγια και την Ανόρθωση!!!
1-0 από την Γαλατά χωρίς να απειλήσει
1-0 από την Μέταλιστ χωρίς να απειλήσει επίσης.
0-0 με τον ΠΑΟ με αμυντική τακτική .
0-1 με την ΑΕΚ με τον Γκαλέτι στο 5΄ και μετά αντί να γλεντήσει, άρχισε όπως προχθές, όλοι πίσω. Απλά η ΑΕΚ μετά τα έχανε και δεν ισοφάρισε.
Ήττα από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο και 0-0 στο πρωτάθλημα.
Ξέρει τόσο πολλή μπάλα, που όταν πρωτοήρθε, είχε την ομάδα δύο μήνες στα χέρια του και τι είδε ο άνθρωπος; Αποφάσισε στο ματς της Κύπρου να αφήσει στο πάγκο τον Μπελούτσι, ναι τον βασικό της ασταμάτητης Πόρτο, για να βάλει τον Όσκαρ της β΄ Ισπανίας πλέον.
Τόσο αετομάτης, που χτυπάει λαγό στο χιλιόμετρο.
Το σαββατιάτικο ήταν το έπος του, το αποκορύφωμά του, το Έβερεστ της προπονητικής του ιδιοφυίας, η εξώσφαιρα (3 στρώματα πάνω από τη στρατόσφαιρα) της μουρινιακής προσωπικότητας ως κόουτς.
Του πήρε κάλτσες, σώβρακα, ταυτότητες, διαβατήρια, διπλώματα, σκαλπ, ο Νικολάκης. Αν είναι δυνατόν, τον ξεφτίλισε στην προπονητική σκακιέρα ο Νιόπλιας, αυτή η ευγενική φυσιογνωμία.
Βέβαια θα μου πείτε, είχε προηγηθεί ο Ουζουνίδης στην πρεμιέρα.
Οποιοσδήποτε προπονητής, μόλις ο Νιόπλιας έκανε τις αλλαγές του ημιχρόνου και ήξερε τα βασικά, επαναλαμβάνω τα βασικά, δεν χρειάζεται να είσαι ο Μουρίνιο, ούτε να έχεις το Μέσι, θα είχε φτάσει το σκορ σε επίπεδα 1-4, αλλά ο μοιρολατρικός, γκίνιας Ερνέστο δεν κατάλαβε τίποτα και όσες φορές και να το δει σε βίντεο, πάω στοίχημα, πάλι δεν θα πάρει χαμπάρι.
Εδώ κάθε Κυριακή ξεκινάει η ομάδα με 10 παίχτες, γιατί και στα 8 ματς ξεκινάει με τον παίχτη-ανέκδοτο με το όνομα Φουστέρ. Έχει κάψει δηλαδή 5-6 παίχτες, 1000 φορές ανώτερους.
Για να μην μιλήσω για το μεγαλείο ψυχής του Ερνέστο. Κλασικό παράδειγμα η περίπτωση Ντάρμπισιρ. Ο ματ του έσωσε το τομάρι στο κύπελλο Ελλάδας και τον κράτησε ως αγαπημένο κόουτς στο μυαλό των Ολυμπιακών. Γιατί φανταστείτε να έχανε 3-0 στο τελικό κυπέλου από την ΑΕΚ, ποιος θα φώναζε πέρυσι το σύνθημα «Ερνέστο Βαλβέρντε»;
Όταν λοιπόν ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ έστειλε τον Ερνέστο, ο τελευταίος είπε για τον Ντάρμπισιρ, «Τον αδίκησα, δεν κατάλαβα την αξία του από την αρχή» (τον έβαζε συνέχεια αλλαγή του Ντιόγκο μετά το 70 για να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά).
Όταν τον ξανάφερε ο Μαρινάκης, φρόντισε να δείξει έμπρακτα τη σταθερότητα τον απόψεών του και την πρώτη μέρα που πάτησε πάλι στην Αθήνα του είπε «δε σε υπολογίζω».
Βλέπετε ο David (Furster) ήτανε προ των πυλών και έπρεπε να βρεθεί χώρος στην εντεκάδα.
Υ.Γ 1 Σισέ είσαι μεγάλος παίχτης, μη ξεφτιλίζεσαι βγάζοντας γλώσσα για ένα γκολ που έβαλες με πέναλτι φάντασμα. Κανένας παίχτης κλάσης δεν πουλάει πνεύμα για γκολ από πέναλτι.
Υ.Γ.2 Κάποιος βάζελος πρόσφατα τα έβαλε με έναν Αρειανό αποκαλώντας τον Άρη Κορδελιό λόγω της υπεροχής σε τίτλους εναντίον του Άρη, ξεχνώντας πολύ εύκολα ότι η διαφορά πρωταθλημάτων Παναθηναϊκού – Άρη είναι ακριβώς η ίδια όση και η διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (17). Άρα το τριφύλλι στα μάτια των Ολυμπιακών είναι Κορδελιό...
Υ.Γ.3 71-45.
Υ.Γ.4 Ο τίτλος του άρθρου «Έργα και ημέραι» είναι από ένα έργο του Ησίοδου (Θεογονία) άγνωστο μεν, συγκλονιστικό δε. Από κει δε υπάρχει (850 π.Χ. παρακαλώ) το περίφημο ότι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή (έργον δ' ουδέν όνειδος).
ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ