Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Από τον U Foul
ΥΓ.1. Μη τρωτε τη παραμύθα των κομμάτων και των δημοσιογράφων!!! Δεν είστε νούμερο στο ποσοστό κανενός κόμματος. Εκτός, βέβαια, αν θέλετε να είστε!!!
Υ.Γ.2. Το ΠΑΣΟΚ νίκησε, γιατί ήρθε πρώτο. Η Ν.Δ νίκησε, γιατί έκλεισε τη ψαλίδα. Το ΚΚΕ νίκησε, γιατί αύξησε τα ποσοστά του. Το ΛΑΟΣ νίκησε γιατί, παρότι ψήφισε υπέρ του μνημονίου, διατήρησε τα ποσοστά του. Οι λοιπές αριστερές δυνάμεις νίκησαν, γιατί αν δεν είχαν διασπαστεί, θα έπιαναν ποσοστό γύρω στο 12% (Ειδικά ο ΣΥΝ νίκησε, γιατί δεν διασπάστηκε κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης). ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; Μα τι λέω... πως να χάσει ένα κόμμα του κοινοβουλίου σε εκλογές που δεν είναι Βουλευτικές!
Υ.Γ. 3 Οι Οικολόγοι, ασχέτως της μη συμμετοχής τους στο κοινοβούλιο, σίγουρα νίκησαν γιατί έκανε ωραίο καιρό το Σαββατοκύριακο.
Υ.Γ. 4 Πάνω απ’ όλα νικητής βγήκε.... το ποδόσφαιρο! Αλήθεια δε σας έλειψε τη Κυριακή; Στη τελική, στη μπαλίτσα νικητές και ηττημένοι κάνουν πλάκα για ... τη μπαλίτσα. Οι εναλλασσόμενοι στην εξουσία κάνουν πλάκα με τις ζωές μας.
Υ.Γ. 5 Η αποχή γιατί βαριόμαστε, μπορεί να γίνει άσχημη και σίγουρα αδιέξοδη συνήθεια. Η αποχή ως άποψη (βλ. διαμαρτυρία κατά του συστήματος) θυμίζει τα σύννεφα πριν τη καταιγίδα. Και με αυτά τα ποσοστά φαίνεται ότι ο ουρανός είναι κατάμαυρος. Προσέξετε... θα βρέξει...
Υ.Γ. 6 Αντί κειμένου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που έφτασε στο e mail μου και με εκφράζει απόλυτα. Είναι αγνώστου πατρός, αλλά θα μπορούσε να το έχει γράψει καθένας από μας: «Κάθισα αναπαυτικά στο καρεκλάκι του καφενείου στο χωριό μου και παρήγγειλα το ούζο μου. Βλέποντας το πλήθος που περνούσε από μπροστά μου για να παει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, συλλογίστηκα τις κουβέντες που είχα με σειρά ψηφοφόρων και άρχισα να καταλήγω για το πώς ψηφίζει το χωριό μου ,το οποίο σαν μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας αντανακλά όλες τις τοπικές κοινωνίες.
1) Κάποιοι ψηφίζουν από συμφέρον (Θα μου κάνουν εκείνο το ρουσφέτι, θα με βοηθήσουν).
2) Κάποιοι από υποχρέωση (Μου έκαναν το ρουσφέτι, με βοήθησαν ήδη).
3) Πολλοί ψηφίζουν από συνήθεια (Μια ζωή αυτούς ψηφίζω ,τώρα θα αλλάξω;).
4) Μεγάλο ποσοστό ψηφίζει από συγγένεια (Ο κουμπάρος κατεβαίνει υποψήφιος με αυτά τα καθάρματα, αλλά τι να κάνω;).
5) Αρκετοί ψηφίζουν από κομματική πειθαρχία (όποιον κατεβάσει το κόμμα).
6 ) Άλλοι ψηφίζουν από ελπίδα (Δεν μπορεί, κάτι θα κάνουν τώρα).
7) Καμία ντουζίνα ψηφίζει από…ανθρωπισμό! (Καλός άνθρωπος, με χαιρετάει συνεχεία στον δρόμο).
8) Όχι και λίγοι ψηφίζουν από προσωπικές διάφορες (Αφού αυτός είναι με αυτούς , εμείς είμαστε με τους άλλους).
9) Μερικοί ψηφίζουν από …εγωισμό (Είχα δίκιο που τον ψήφισα, δεν θα μου πείτε εσείς τι να κάνω).
10) Κάποιοι ψηφίζουν από αδιαφορία (Τι με ενδιαφέρει εμένα ποιος βγει;)
11) Άλλοι από αντίδραση (Ρίχνουμε Κανά σύνθημα στο ψηφοδέλτιο, και βγαίνει άκυρο).
12 ) Άλλοι από απογοήτευση (Όποιος και να βγει δεν αλλάζει τίποτα, όλοι ίδιοι είναι).
13) Πολλοί δεν ψηφίζουν καθόλου (Δεν συμμετέχω σε αυτό το καραγκιοζιλίκι, έχω αηδιάσει).
14) Κανά –δυο θα ψηφίσουν από …..μίσος! (Αφού ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ,θα ψηφίσω και ρε τον απατεώνα που θέλει, να τους αλλάξει τα Φώτα)
15) Μεγάλο ποσοστό από ...δόλο (Αφού θα βγει σίγουρα, πρέπει να πάμε μαζί του για ωφεληθούμε και μις κάτι).
Και η ώρα περνούσε και τα παραδείγματα πλήθαιναν. Και σοκαρίστηκα όταν ανακάλυψα ότι δεν βρέθηκε ένας, ναι ΕΝΑΣ, να μου πει «Ψηφίζω αυτόν που θεωρώ πιο άξιο, πιο τίμιο και πιο ικανό, να παραδώσει στα παιδία μας έναν καλύτερο τόπο, ένα καλύτερο αύριο». Και με έπιασε τέτοια μελαγχολία, γιατί είδα ότι αυτή η άρρωστη νοοτροπία του έλληνα δεν θα ξεριζωθεί τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα όσο θα ήθελα. Δυστυχώς οι γενιές οι δικές μας (είμαι 38) και των μεγαλύτερων είμαστε καταδικασμένες. Ακολούθησε ένα δεύτερο ούζο, ήρθε η παρέα, πάρε και το τρίτο, τέταρτο, πέμπτο, έκτο, και όλα άρχισαν να αλλάζουν. Τα έβλεπα όλα όμορφα, γελούσα και ένιωθα ευτυχισμένος που ήμουν σε αυτή την χώρα, δεν μας έσκιαζε φοβερά καμιά. Τι χαζομάρες καθόμουν και σκεφτόμουν! Άντε στην υγειά μας και άσπρο πάτο (Τον πάτο θα τον δούμε, να είστε σίγουροι).
ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Σε μια χώρα όπου οι θεσμοί λειτουργούν σαν μεθυσμένοι, οι πολίτες ψηφίζουν σαν μεθυσμένοι, και οι πολιτικοί διοικούν σαν μεθυσμένοι, σε αυτήν την χώρα αντέχεις να ζεις πριν σου στρίψει, μόνο μεθυσμένος
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
U FOUL