Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Εκλογές 2010 – Ας ψηφίσουμε Έξυπνα

Από τον Άγνωστο Χ
Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι δυστυχώς σε ολόκληρο τον κόσμο γενικά, αλλά και στην Ελλάδα ειδικότερα αυτοί που αποφασίζουν είναι πρώτα το μεγάλο κεφάλαιο, μετά τα ΜΜΕ και μετά οι εκλεγμένες από το λαό κυβερνήσεις.
Στις εκλογές όμως δίνεται η ευκαιρία σε όλους να μιλήσουν, οπότε και όλοι οι ανωτέρω αναγκαστικά κάθονται και ακούν και αναγκαστικά δέχονται τα μηνύματα. Θέλουν δε θέλουν. Διότι όλα τελικά εξαρτώνται από την αποδοχή ή μη από το απλό λαό κάθε χώρας. Ή έστω από την ανοχή που δείχνει. Για το λόγο αυτό και η περίφημη τρόικα δεν ζητά νέα μέτρα πριν τις εκλογές και για τον ίδιο λόγο τα όποια νέα μέτρα θα ανακοινωθούν μετά τις 15 Νοεμβρίου.
Συνεπώς η ψήφος αποτελεί ένα όπλο που έχει ο κάθε πολίτης απέναντι σε όλους αυτούς που τον κυβερνούν. Αυτό το όπλο λοιπόν θα πρέπει ο ψηφοφόρος να το χρησιμοποιεί έξυπνα.
Στις δημοτικές εκλογές και ειδικά στους μικρούς δήμους, ο ψηφοφόρος θα πρέπει να ψηφίσει αυτοδιοικητικά, δηλαδή με γνώμονα το ποιος είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να λύσει τα τοπικά προβλήματα. Και κυρίως ποιος θα τον ακούσει αν μετά τις εκλογές έχει κάποιο πρόβλημα.
Στους μεγάλους δήμους βέβαια η επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν αναγκαστικά περνάει και από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και πάλι το κριτήριο πρέπει να είναι αυτοδιοικητικό.
Στις περιφερειακές όμως εκλογές, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να κρίνει και να επικρίνει τα ίδια τα κόμματα και συνεπώς ορθά τους έχει αποδοθεί ο όρος δημοψήφισμα.
Αν περάσατε ωραία το 2010 και το ίδιο επιθυμείτε και για το μέλλον, τότε ψηφίστε τους υποψήφιους περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ.
Αν θέλετε να δώσετε μία ψήφο πραγματικής διαμαρτυρίας, η οποία όμως να συνοδεύεται και με μία εντολή για αλλαγής πορείας, τότε ψηφίστε τους υποψήφιους περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας.
Αν θέλετε να ρίξετε μία χαλαρή αντιμνημονιακή ψήφο, χωρίς όμως να πιστεύετε ότι κάτι θα αλλάξει, ήτοι μία ψήφο μισής διαμαρτυρίας, τότε ψηφίστε τους υποψήφιους περιφερειάρχες της Αριστεράς και του ΚΚΕ.
Αν θέλετε να στηρίξετε τις καθαρά προσωπικές και προσωποπαγείς επιδιώξεις του κ. Γ. Καρατζαφέρη, τότε ψηφίστε τους υποψήφιους περιφερειάρχες του ΛΑΟΣ.
Σε κάθε περίπτωση, μη μείνετε σπίτι σας.
Η αποχή ευνοεί πάντα το πρώτο κόμμα και συχνά ταυτίζεται με την ανοχή!!! Πάρτε το όπλο σας και πηγαίνετε λοιπόν να ψηφίσετε !!!
Καλό βόλι!!!
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ