Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

TOUR OPERATOR

Από το Σεμνό & Ταπεινό
Διαφωνώ σφόδρα με την άποψη – θέση του Μυστήριου, ότι τα επεισόδια στην Ακρόπολη ήταν ένα πρωτόγνωρο γεγονός, ένα ευχάριστο και απρόσμενο happening για τους τουρίστες που επεχείρησαν ν’ ανέβουν στον ιερό βράχο.
Αγαπητέ, ακόμα και αυτό το happening το 'χουν ξαναδεί πολλές φορές, σε σημείο να μην τους προκαλεί πλέον εντύπωση ή έκπληξη.
Νομίζω ότι η συγκεκριμένη ιδέα έχει πια εξαντλήσει τα περιθώρια και τις δυνατότητες της να προσφέρει στο τουριστικό μας «προϊόν». Εκτιμώ ότι το Υπουργείο Πολιτισμού (ή κάπως έτσι), στο οποίο υπάγεται και το πάλαι ποτέ Υπουργείο Τουρισμού, πρέπει να βρει νέες ιδέες, πιο φρέσκες και πικάντικες για να προσελκύσουμε τους δυνάμει πελάτες μας.
Διότι, πώς να το κάνουμε, το τρίπτυχο «ήλιος – θάλασσα - ξύλο με τα ΜΑΤ», είναι χιλιοπαιγμένο κι έχει καταντήσει banal. Ξύλο στο Σύνταγμα, ξύλο στην Ακρόπολη, ξύλο στο λιμάνι του Πειραιά, ξύλο στα γήπεδα, ξύλο στην Εθνική Οδό, ξύλο στον κόμβο της Βιοκαρπέτ (έρχονται τα τρακτέρ οσονούπω) … νισάφι πια! Βαρέθηκαν οι άνθρωποι!
Άλλωστε, και το project «Αίμα, σπέρμα» είναι εξίσου χιλιοπαιγμένο (βλ. Τζούλια, Ντούβλη κλπ).
Για το λόγο αυτό, καλούμε από σήμερα τους συνεργάτες, φίλους και αναγνώστες να συνδράμουν το Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού, στην εκπόνηση νέων ανατρεπτικών ιδεών, που θα δώσουν πνοή στο τουριστικό μας προϊόν.
Ίσως μία πρώτη καλή ιδέα θα ήταν να πείσουμε τον Prime Minister George να κωλοκάτσει στην Ελλάδα για κανα μήνα σερί, χωρίς να την κάνει για τα ξένα.
Εκτιμώ ότι ο Πρώτος Τουρίστας της χώρας είναι η καλύτερη διαφήμιση για τον τουρισμό μας.
Ε, George; Μένουμε Ελλάδα; (για κανα μήνα, μην τρελαίνεσαι).
Σεμνός & Ταπεινός