Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

Από το Σεμνό & Ταπεινό
Δεν μπορώ, παρά να συμφωνήσω απόλυτα με την πρόσφατη εκτίμηση του ΑΓΝΩΣΤΟΥ-Χ, ως προς τη σκοπιμότητα της περίφημης, πλέον, διακαναλικής συνέντευξης (inter-channel interview) του George και, συγκεκριμένα, ότι απευθύνθηκε αποκλειστικά στους Πασόκους ψηφοφόρους του που φυλλοροούν σε άλλα, αντιμνημονιακά σχήματα.
Ωστόσο, δεν μπορώ, παρά να εκφράσω την οργή μου, διότι αυτό το καραγκιοζιλίκι που παρακολουθήσαμε τη Δευτέρα (όσο αντέξαμε), προκάλεσε ήδη ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία της χώρας.
Διότι, ως γνωστόν, στις μέρες μας οικονομία = ψυχολογία.
Και o Πρωθυπουργός μαζί με τους πέριξ αυτού άχρηστους κι επικίνδυνους επικοινωνιακούς «φωστήρες» - μαθητευόμενους μάγους (τα λέγαμε και τις προάλλες), κατάφερε να βάλει τη χώρα και την οικονομία σε νέα περιδίνηση, άνευ λόγου και αιτίας!
Η αίσθηση ότι εισερχόμαστε σε περίοδο πολιτικής αστάθειας, έριξε το χρηματιστήριο, που τις τελευταίες ημέρες είχε ανοδικές τάσεις, και, αντίστοιχα, ξανανέβασε τα spreads, που είχαν πάρει, αργά αλλά σταθερά, καθοδική πορεία.
Ούτε επίτηδες να το ‘κανε το παληκάρι μας! Το κομμάντο μας! Το αστέρι μας!
Μέσα σε πέντε λεπτά, κατάφερε ό,τι κατηγορούσε ο ίδιος πριν ένα χρόνο τον Καραμανλή.
Ενώ έχει μία αξιωματική αντιπολίτευση που δεν αξιώνει εκλογές (γιατί ξέρει ότι θα τις ξαναχάσει). Ενώ, καίτοι υπάρχει, πράγματι, υποβόσκουσα οργή στην κοινωνία σε βάρος της πολιτικής του μνημονίου, εν τούτοις τα μέτρα που παίρνει περνάνε χαλαρά (φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί τον τελευταίο χρόνο, αν κυβερνούσε ακόμα ο Καραμανλής;).
Ενώ, σε τελική ανάλυση, έχει «νωπή» λαϊκή εντολή... έρχεται το κομάντο και «απειλεί» με εκλογές, αν χάσει ο Μίχας, ο Καμίνης και οι λοιποί υποψήφιοι βλαχοδήμαρχοι και βλαχοπεριφερειάρχες που κατεβάζει το Πασόκ.
Και με τη δήλωσή του αυτή γαμεί το σύμπαν...
Και βγαίνουν την επαύριο τα στελέχη του να δικαιολογήσουν τ’ αδικαιολόγητα.
Λοιπόν, κύριοι, με αυτά και μ’ αυτά, δικαιώνεται, εν τέλει, ο ίδιος ο Καραμανλής και η επιλογή του να πάει πέρσι σε εκλογές με την ίδια ακριβώς δικαιολογία. Μόνο που ο Καραμανλής είχε κάθε δίκιο να λέει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε επώδυνα μέτρα, με μία οριακή κυβέρνηση, με μία αντιπολίτευση που ‘χε βγει στις ρούγες ζητώντας 35 φόρες τη μέρα πρόωρες εκλογές, και με τους εξωνυμένους συνδικαλισταράδες έτοιμους να ξυλώσουν τα πεζοδρόμια (ενώ σήμερα προαναγγέλουν γενική απεργία για τον Δεκέμβριο...).
Μετά και τη δευτεριάτικη διακαναλική, δεν μου καταλείπεται, πλέον, ουδεμία αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση, με αυτόν το Πρωθυπουργεύουντα ταξιδευτή, θα αποδειχθεί η χειρότερη όλων των εποχών, καταρρίπτοντας όλα τα αρνητικά ρεκόρ ηλιθιότητας, ανικανότητας, στρεψοδικίας και ενδοτισμού.
Το μόνο που κατάφερε, ο "wannabe Prime Minister", είναι να φουντώσει, ακόμα περισσότερο, το κύμα οργής του κόσμου... Και η πίκρα που θα φάει - για να μην πω τίποτε χειρότερο - στις 7 Νοεμβρίου θα του μείνει αξέχαστη !
Υ.Γ. Ποιό Κορδελιό; Τρίκαλα...
Σεμνός & Ταπεινός