Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Το γνωστό δίλημμα

Από τον Άγνωστο Χ
Έγραφα ήδη από το Μάρτιο του 2010 ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα μείνει στην ιστορία ως ο πλέον ανεύθυνος πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα. Και τα νέα στοιχεία που βγήκαν στο φως αυτήν την εβδομάδα, ήτοι το βιβλίο του Στάϊνμπρουκ (που λέει ότι γνώριζε ο ανωτέρω για το έλλειμμα από τον Ιανουάριο 2009), οι δηλώσεις του Γιούνγκερ (ότι γνώριζαν οι Ευρωπαίοι για το πρόβλημα της οικονομίας μας πριν την κρίση και ότι ίδιος είχε πει πως κυβερνά μία χώρα διαφθοράς) και οι δηλώσεις της Eurostat (ότι τελικά το έλλειμμα για το 2009 θα ανέλθει ίσως στο 15%), απλώς το επιβεβαιώνουν.
Πριν εκλεγεί ως πρωθυπουργός της χώρας, αλλά κυρίως αμέσως μετά την εκλογή του, κλήθηκε να αποφασίσει επί του γνωστού διλήμματος που έχει κάθε ηγέτης και δη Έλληνας : θα κυβερνήσω με γνώμονα το συμφέρον της χώρας ή θα κυβερνήσω με γνώμονα απλώς να υπερτερώ του εκάστοτε πολιτικού μου αντιπάλου, κυρίως με το να λέω συνεχώς ότι για όλα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση, οπότε και θα παραμένω εγώ στην κυβέρνηση για όσο διάστημα πιστεύει ο κόσμος ότι υπερτερώ.
Η απόφαση του κ. Γιώργου Παπανδρέου στο ως άνω δίλημμα είναι προφανώς η δεύτερη, έστω και αν λέει ότι είναι η πρώτη.
Γνώριζε ήδη από τον Ιανουάριο του 2009 τι περίπου συμβαίνει και μάλιστα αναρωτήθηκε με κυνικότητα ότι τάχα δεν ξέρει αν πράγματι θέλει να κερδίσει τις εκλογές, γνώριζε ήδη από το Σεπτέμβριο του 2009 (από τον κ. Προβόπουλο) τι ακριβώς συμβαίνει, εντούτοις υποσχέθηκε σε όλους ότι «λεφτά υπάρχουν» για να εκλεγεί με άνεση και μετά ως πρωθυπουργός ασκεί εδώ και ένα (1) χρόνο μία μικροπολιτική τακτική αντιπολίτευσης ότι για όλα φταίει η Ν.Δ.: για το έλλειμμα, για τα μεγάλα επιτόκια δανεισμού, για το μνημόνιο, για τις περικοπές στους μισθούς, για την ύφεση, για τη διαφθορά, για όλα. Ακόμα και για τη σημερινή αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 φταίει η Ν.Δ. !!! Δηλαδή όταν τον Οκτώβριο του 2009 δήλωνε το ΠΑΣΟΚ ότι το έλλειμμα θα είναι 12,5%, ποιος έλεγε πάλι ψέματα στους Ευρωπαίους; Όταν το έλλειμμα αναθεωρήθηκε τον Απρίλιο στο 13,6%, ποιος έλεγε πάλι ψέματα;
Ουσιαστικά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ κυβερνούν μέχρι στιγμής με την τακτική να χτυπούν τη Ν.Δ. για τα λάθη και τις παραλείψεις της. Επίσης με την τακτική της πόλωσης (εξεταστικές κλπ.) η οποία τους επιτρέπει να παρουσιάζονται και ως σωτήρες, ήτοι «εμείς σώσαμε την χώρα από την χρεοκοπία».
Για την Ελλάδα και το τι είναι πράγματι καλύτερο για την χώρα και τους πολίτες της, ούτε κουβέντα. Τα μέτρα που προωθούνται είναι αυτά που αναφέρονται στο μνημόνιο, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Νομίζω πως δεν αναρωτήθηκαν ποτέ ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, ποια θα ήταν η καλύτερη πολιτική για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην σηκώσει πάλι κεφάλι η Ν.Δ..
Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα ως χώρα είναι έναν ηγέτη με σύνεση, μετρημένο και σοβαρό, που θα πει επιτέλους ότι «θα κυβερνήσω με γνώμονα το συμφέρον της χώρας». Όχι κάποιον που διαλαλεί δεξιά και αριστερά ότι «κυβερνώ μία χώρα διαφθοράς», ότι «η Ελλάδα είναι ο Τιτανικός» και τα συναφή. Αυτά δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας όταν λέγονται από τον πρωθυπουργό της, ο οποίος μιλάει μάλιστα για λογαριασμό της. Είναι μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος της Ν.Δ.
ΥΓ 1 : Ο κ. Παπανδρέου έχει δώσει συνεντεύξεις στο περιοδικό «ΤΙΜΕ» (Απρίλιος 2010) και στο πρακτορείο «ROYTERS» (Μάρτιος 2010) και είχε αναφερθεί και εκεί στα περί διαφθοράς. Γιατί ο κ. Παπανδρέου μπορεί να το λέει όποτε θέλει, αλλά αντιθέτως έγινε σάλος ότι δήθεν το είπε ο κ. Καραμανλής ;
ΥΓ2: Λογικά ο κ. Παπακωνσταντίνου που έκανε τη γκάφα του αιώνα (και μάλιστα με ελαφρό μειδίαμα) να θεωρήσει ότι ο Γιούνγκερ αναφερόταν σε πρώην πρωθυπουργό και όχι στο νυν, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ή άλλως να ζητήσει συγγνώμη. Εδώ όμως είναι Βαλκάνια !
ΥΓ3 : Αργά, αλλά σταθερά, αρχίζει να δικαιώνεται ο κ. Καραμανλής !!!
ΥΓ4: Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αισθάνεται πολύ στριμωγμένο, για να χρειαστεί να βγει ο Μητσοτάκης στο Mega !!!
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ