Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Παπανδρέου ή Τανκς

Από τον Μυστήριο
Με μεγάλη προσπάθεια ομολογουμένως, έπεισα τον εαυτό μου ότι πρέπει να παρακολουθήσω την χθεσινή συνέντευξη του κ. Παπανδρέου. Με ισχυρή επιχειρηματολογία με έπεισα ότι πρέπει να ακούσω τι έχει να μας πει και να μας προτείνει ο Πρωθυπουργός της χώρας σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα με ευθύνες και του ίδιου.
Οφείλω όμως να παραδεχθώ ότι δεν κατέστη δυνατό να δω όλη τη συνέντευξη. Μου ήταν πραγματικά αδύνατο. Εν τέλει άντεξα γύρω στις μία ώρα και κάτι…
Εχθές, εκτός από τους δύο καθεστωτικούς δημοσιογράφους, γνωστούς και μη εξαιρετέους, οι υπόλοιποι είναι αλήθεια ότι προσπάθησαν να φέρουν εις πέρας το δημοσιογραφικό τους έργο. Και λέω, προσπάθησαν, καθώς άλλα ρωτούσαν τον κ. Παπανδρέου, αλλά εκείνος απαντούσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Ειλικρινά, δεν ενθυμούμαι ούτε μία φορά που ο Πρωθυπουργός μας να απάντησε σε εκείνο που ακριβώς τον ρώτησαν. Κοινώς, «Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα…».
Εννοείται ότι εχθές δεν κατέστην σοφότερος. Όχι, πως είχα καμία σχετική προσδοκία.
Εκείνο όμως τελικά που κατάλαβα είναι ότι αν δεν ψηφίσουμε όλοι μαζικά τους κ. Κομίνη, Μπουτάρη, Μίχα και κυρίως τον κ. Σγουρό, η χώρα μετά βεβαιότητας θα χρεοκοπήσει. Η Τρόικα πανικόβλητη από τη μη εκλογή των ανωτέρω, λες και τους γνωρίζει προσωπικά, θα σπεύσει να σταματήσει το περαιτέρω δανεισμό μας. Είναι προφανές ότι αν εκλεγεί ο Δημαράς ή ο Κικίλιας (λέμε τώρα…) το ΔΝΤ δεν θα αντέξει το σοκ…
Οπότε, ο κ. Παπανδρέου ούτε λίγο ούτε πολύ απειλεί ή ακόμη χειρότερα εκβιάζει πολιτικά το εκλογικό σώμα ότι αν δεν δικαιωθούν εκλογικά οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ, τότε δεν θα εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις του Ταμείου με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσει η χώρα.
Συνδέει τις αυτοδιοικητικές εκλογές με πιθανή χρεοκοπία.
Δεν εκβιάζει για πρόωρες εκλογές, όπως προσπαθούν να πείσουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, αλλά ασκώντας ψυχολογική πίεση στην κοινωνία, θέτει ψυχρά και εκβιαστικά το δίλημμα:
«Ή με στηρίζετε ψηφίζοντας τις επιλογές μου ή χρεοκοπείτε».
Ο κ. Παπανδρέου επενδύει πολιτικά στον φόβο της κοινωνίας ότι θα πτωχεύσει η Ελλάδα με έναν τρόπο πολιτικά απαράδεκτο. Τρομάζει τον κόσμο για να τον εξαναγκάσει να ψηφίσει τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που τον καθιστά έκθετο. Τρομοκρατεί την κοινή γνώμη ότι θα προκαλέσει εκλογές, τη στιγμή που άπαντες – ακόμη και η ΝΔ – φρονούν ότι το ζητούμενο είναι η πολιτική ηρεμία. Εκβιάζει με εκλογές, έχοντας συμπληρώσει ένα μόνο έτος κυβερνητικής θητείας και κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσεως μεταπολεμικά, παίζοντας με το υποσυνείδητό μας ότι θα πτωχύνουμε έτι περισσότερο.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουμε θεατές μίας άνευ προηγουμένου ψυχολογικής επιχείρησης, την οποία θα εκτελέσουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, με σκοπό να μας "πείσουν για το καλό μας" περί της ορθότητας των λεγόμενων του κ. Παπανδρέου, καθώς και για την αναγκαιότητα να στηρίξουμε τις κυβερνητικές εκλογές με το μπαμπούλα της χρεοκοπίας.
Σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα είναι στο χέρι μας πια να του απαντήσουμε αναλόγως.
Κυριακή κοντή γιορτή, γαρ.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ