Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΑΡ-ΕΟΥΝ

Από το Σεμνό & Ταπεινό
Επειδή είμαι βέβαιος ότι οι αναγνώστες, και εν γένει το fun club αυτού εδώ του blog, ήταν μεγάλα αλάνια και ατίθασα νιάτα κατά τη δεκαετία του ’80, σίγουρα θα θυμούνται το άσμα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου (σε στίχους Νικόλα Άσιμου), που έλεγε: «Κάτα – κάτα – κάτα καταρέω, θα ερωτευτώ τον Παπανδρέου...».

Πέραν του διαχρονικού μηνύματός του (βρείτε τους στίχους στο Google, αξίζει), δεν μπορεί παρά να παραπέμπει τη σκέψη μας στην περίφημη υπόθεση – φιάσκο του Αστακού!
Για άλλη μία φορά, ΚΑΤΑΡ-έει, μαζί με το ογκώδες project, και ο μύθος της επικοινωνιακής αποτελεσματικότητας και υπεροχής του ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς γι’ αυτούς, η νέα φουρνιά των νεόκοπων managers και επικοινωνιολόγων του ΠΑΣΟΚ, πέραν της επί της ουσίας παταγώδους αποτυχίας της υπόθεσης αυτής, ευρέθησαν με «κατεβασμένα τα σώβρακα», κατά το κοινώς λεγόμενο, και εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον Prime Minister George (κι είχαμε μια στενοχώρια...).
Και όλα αυτά, ασχέτως του γεγονότος ότι, για τους ειδήμονες περί τα ενεργειακά, η συγκεκριμένη επένδυση ήταν, εξ αρχής, ασύμφορη, τόσον από οικονομικής όσο και από περιβαλλοντικής απόψεως (άλλο που δεν ήθελε η Τίνα η Μπιρμπίλω να σηκώσει πράσινη παντιέρα).
Σε συνέχεια, δε, του σχετικού Υ.Γ. της παρέμβασής μου της προηγούμενης Παρασκευής, πράγματι, μετά και από αυτό το «κάζο», είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι η Government του Prime Minister George, απλά ΚΑΤΑΡ-έει.
Εν τούτοις, ακόμα και αν έτσι έχουν τα πράγματα (που έχουν δηλαδή), απορώ: Ποιός θα μας κυβερνήσει σε ενδεχόμενη πτώση της;
Μήπως, τελικά, πιάνουν σιγά – σιγά τόπο οι προσπάθειες των γνωστών – αγνώστων εξωθεσμικών κέντρων που ορέγονται κυβερνήσεις συνεργασίας – απραξίας – συνθηκολόγησης και ενδοτισμού;
Και, άραγε, αν έχουμε πρόωρες εκλογές, θα προλάβει η Ντόρα να οργανωθεί;;;;
Έχω κι εγώ τις «ανησυχίες» μου...
Υ.Γ. 1: Εάν την υπόθεση του Αστακού χειριζόταν το παλαιό ΠΑΣΟΚ, ξέρετε ... το «βαθύ», είμαι σίγουρος ότι το project θα ολοκληρωνόταν επιτυχώς. Εκείνοι, τουλάχιστον, έχουν γνώση από αστακούς. Έχουν ξεκοκκαλίσει αρκετούς τις εποχές που τρώγαν με χρυσά κουτάλια (τζάμπα) στους Αστέρες.
Υ.Γ. 2 : ΑΙΡΕΤΙΚΕ, να σου ζήσει η κοράκλα !!!
(Άντε, γράψε και κάτι τώρα, μαύρα μάτια κάναμε να δούμε κείμενο σου ... Από την παραμονή της ήττας της Ντόρας. Δηλαδή, το μόνο που σ’ ένοιαζε είναι να μη βγει η Ντορούλα Πρόεδρος; Μήπως ήρθε και η ώρα να βγάλεις και τον Antoine Πρωθυπουργό; Άσε που δεν αντέχεται με τίποτα η γκρίνια του ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ).
Υ.Γ. 3 : Τώρα κλαίνε τα βαζέλακια στου ΟΑΚΑ τα σκαλάκια .... Απλά ανύπαρκτοι .... , ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ να σηκώσουμε κούπα από την 8η αγωνιστική !!!!!!
Υ.Γ. 4 : Betmixer – Επιτέλους εμφανίστηκες. Είχα ανησυχήσει. Φίλε, ελπίζω να μην χάρηκες την «εκπληκτική σας εμφάνιση στο β΄ ημίχρονο... Συντήρηση δυνάμεων κάναμε εν όψει βάζελου, μη γελιέσαι (μηδέν ευκαιρίες σε 93 λεπτά... απλά τραγικός). Αν και πιστεύω ότι ο μυτόγκας έκανε τραγικό κοουτσάρισμα στο β΄ ημίχρονο. Ποιoς Χολέμπας και ποιος Φουστέρ. Ειδικά ο δεύτερος εξελίσσεται σε νέο Όσκαρ. Απλή καταγραφή στο φύλλο αγώνα! Αναθεωρώ άποψη για Μιραλάς. Ξέρει πολύ μπάλα, αλλά δεν είναι killer. Χρειάζεται Πάντελιτς ή «Γερμανό» δίπλα του (αντί του Φουστέρ ασφαλώς).
Υ.Γ. 5 : Πρωτοφανής συγγραφικός «οργασμός» από όλους τους συντελεστές του blog παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες… Φήμες ότι μυριστήκαν την πτώση του George και σπεύδουν όλοι να πάρουν θέση στη μοιρασιά της νέας πίτας ελέγχονται ως ανακριβείς και διαψεύδονται μετά βδελυγμίας!!!
Σεμνός & Ταπεινός