Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ & ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Από τον Ανένταχτο
Έχω αναφερθεί και παλαιότερα ότι ΠΑΣΟΚ & ΝΔ, όσον αφορά την πολιτική τους είναι το ίδιο και το αυτό. Στα λόγια και ιδιαιτέρως όταν ο εκάστοτε είναι στην αντιπολίτευση, φαίνεται ότι υπάρχει διαφορά στο τρόπο σκέψης, διαφορετικές πολιτικές, άλλοι τρόποι εφαρμογής. Στα λόγια...
Στην ουσία δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας, ιδεολογικός διαχωρισμός, τουλάχιστον κατά την εφαρμογή τους. Οι κατ’ ευφημισμόν διαφορετικές πολιτικές τους (σοσιαλισμός – φιλελευθερισμός) είναι διάφορα φούμαρα για τα πρόβατα (και δόξα τω Θεώ στην Ελλάδα υπάρχουν κοπάδια) και βέβαια αποτελούν όχημα για τους κομματάρχες για την συγκέντρωση των ψήφων, για «τη συσπείρωση της βάσης» και άλλα τέτοια βαρύγδουπα, τα οποία προσωπικά μου προκαλούν αναγούλα.
Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές μας άγονται και φέρονται αποκλειστικά από τον ξένο παράγοντα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ξένος παράγοντας είναι οι Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Αμερικάνοι λίγο πιο παλιά και βέβαια ΕΟΚ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ, η μετεξέλιξη τους.
Αν το εξετάσεις, ιστορικά ανέκαθεν είχαμε έντονα φλερτ με τον ξένο παράγοντα, ακόμα και στην Αρχαία Ελλάδα, όταν στα χρόνια όπου ανθούσε η Αθηναϊκή Δημοκρατί υπήρξαν ζυμώσεις με τον ξένο παράγοντα και όπου δεν έμπαινε μοναχός του, τον μπάζαμε εμείς.
Αυτός ο ραγιαδισμός όμως που πέρασε στο DNA μας μετά την Τουρκοκρατία, μπολιάστηκε με την ήδη ξενοπρέπεια μας, και σήμερα καμαρώνουμε τα αποτελέσματα της μίξης.
Βεβαίως και υπήρχαν φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά μόνο για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα.
Σήμερα λοιπόν ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ, μπορεί να καθορίσει πολιτικές. Δεν μπορούν να πάρουν καμία απόφαση χωρίς έγκριση. Θα έλεγα, ότι ούτε να κατουρήσουμε πλέον δε μπορούμε, χωρίς να πάρουμε την άδεια τους, αλλά κάποιοι θα με έλεγαν ρηχό στην έκφραση μου. Ρηχός αλλά ρεαλιστής απαντώ.
Εφαρμόζουν ακριβώς την ίδια πολιτική. Αντιγράφουν ο ένας τον άλλο. Μου θυμίζει στο σχολείο, όπου κάποιος που έχει κάνει σκονάκι, το μοιράζει στην τάξη. Εάν λοιπόν το έχει γράψει λάθος, όλη η τάξη κάνει τα ίδια λάθη και παίρνει τον ίδιο βαθμό.
Το σκονάκι λοιπόν το έχουν περάσει στα δύο μεγάλα κόμματα. Θα τολμούσα να πω, ότι το έχουν περάσει σε όλο το Ελληνικό κοινοβούλιο.
Οι υπόλοιποι; Το έχουν πάρει και αυτοί, το έχουν διαβάσει, αλλά δεν αντιγράφουν. Γράφουν διαφορετικά πράγματα. Και επειδή και αυτοί είναι αδιάβαστοι, τελικά γράφουν λάθος και παίρνουν τον ίδιο βαθμό…
Βαθμό «βαρομετρικού χαμηλού»…
Μην περιμένετε λοιπόν να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα. Οι τύχες μας ορίζονται από άλλους. Το κακό είναι, ότι για κάποια ξεροκόμματα που φάγαμε και εμείς, μας έχουν κάνει συνένοχους.
Υπό αυτή τη λογική λοιπόν, δικαίως βγαίνει ο Πάγκαλος (ο οποίος πρέπει να είναι αρχισκονάκιας, σύμφωνα με αυτά που λέγαμε προηγουμένως) και λέει ότι μαζί τα φάγαμε.
Υ.Γ. Στο φανταστικό σχολείο που σκιαγραφήσαμε προηγουμένως ο Πάγκαλος πρέπει να ήταν στο 15μελές συμβούλιο… Μόνος του !!!
Εις το επανιδείν
Ο ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ