Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η διακαναλική μπλόφα

Από τον Άγνωστο Χ
Συντρόφισσες και σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ,
Το δήθεν «δίλημμα» που έθεσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξή του στις 25.10.2010 απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε εσάς. Δεν αφορά σε κανένα άλλο πολίτη αυτής της χώρας.
Ο κ. πρωθυπουργός δεν έχει κανένα λόγο να πάει σε εθνικές εκλογές. Δεν τις επιθυμεί ο ίδιος (είναι μόλις 1 χρόνο στην θέση του), δεν τις επιθυμούν οι ξένοι δανειστές μας, δεν τις ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν κινδυνεύει άμεσα να χάσει τη δεδηλωμένη και συνεπώς εκλογές θα έχουμε λογικά στο τέλος της τετραετίας, ήτοι κάπου μέσα στο 2013.
Ό,τι και να συμβεί στις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, δεν πρόκειται, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να γίνουν άμεσα εθνικές εκλογές. Με άλλα λόγια ο κ. πρωθυπουργός μπλοφάρει για να συσπειρώσει το κόμμα του, τους υπουργούς του, τους βουλευτές του και τους ψηφοφόρους του.
Η δε μπλόφα του φαίνεται από μακριά κυρίως για δύο λόγους.
Πρώτον, αν έχει πάει άσχημα, κατά τη γνώμη του, στις εκλογές, δεν υπάρχει περίπτωση να παραδεχθεί και να αποδεχθεί ότι ένας Παπανδρέου «έπεσε» μετά από 1 ή 1,5 χρόνο από την εκλογή του.
Δεύτερον, για να κάνει εκλογές θα πρέπει να ρωτήσει και την περίφημη τρόικα, η οποία με δεδομένη τη αντι – μνημονιακή ψήφο του ελληνικού λαού, δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει και να κινδυνεύσουν με τον τρόπο αυτό τα δάνειά της. Θα είναι πιο πιθανό να χαλαρώσουν τα απαιτούμενα μέτρα, παρά να συναινέσουν σε εθνικές εκλογές.
Συνεπώς ο κ. πρωθυπουργός απλώς προσπαθεί να «σώσει» την παρτίδα και να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματός του. Για εμένα επίσης ποντάρει τα ρέστα του, χωρίς όμως να έχει και το ισχυρότερο φύλλο. Για το λόγο αυτό, εμείς ως ψηφοφόροι θα πρέπει να του πούμε «Τα βλέπω κ. Παπανδρέου, διότι απλώς μπλοφάρετε. Δεν πρόκειται να ψηφίσω ούτε Σγουρό, ούτε Καμίνη, ούτε Μίχα, για να μπορώ να δω τα φύλλα σας».
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ